Ocazii da, puncte ba! Dinamo II pierde la Slobozia după un meci în care ratările și-au spus cuvântul. Unirea a urcat pe podium

Marius ANGHEL 20 Nov. 2016, 15:21 Stiri

Sosită în Bărăgan din postura de outsider, echipa secundă a clubului Dinamo a arătat că nu a venit la Slobozia să facă figurație. Din contră, a etalat un fotbal frumos, care a pus probleme jucătorilor Unirii. A rezultat o victorie la limită a ialomițenilor cu 2-1, la capătul unui joc în care dinamoviștii au ratat cu nemiluita.

Nici nu s-au așezat bine în ghete jucătorii și am asistat la deschiderea scorului. Gherasim primește o pasă lungă, întoarce mingea în preajma careului, de unde Khalil (3) reia în plasă din alergare și modfică pentru prima dată tabela. „Câinii” mici nu cedează și egalează rapid. Dudea îl lansează pe Ion Gheorghe, șutul acestuia este blocat de Drăguț, mingea îi revine, scoate balonul pentru Tîrcoveanu (10), al cărui trasor scutură plasa porții lui Cristică.

Alb-roșii puteau trece în avantaj. Neață (20) se descotorosește de Topor, avansează, „torpila” sa fiind scoasă de sub bară de portar. Slobozenii nu se trezesc, Dinamo II are o nouă ocazie, dar mingea șutată de Dobre (30) din marginea careului lovește bara.

Și cum ocaziile se răzbună, Soare (35) reia cu capul la colțul scurt o minge centrată perfect din corner de Gherasim și își aduce echipa în avantaj.

Repriza secundă s-a disputat sub semnul echilibrului. Unirea Slobozia a controlat mijlocul terenului, experimentații Soare și Adăscăliței au pus probleme când au avansat cu mingea la picior, dar monotonia a fost spartă de pătrunderea lui Eduard Dumitru (60), blocat însă de Janeczek și Corbu. Dinamo II nu se lasă și răspunde în urma unui corner. Dumitru pierde balonul în careu, iar șutul lui Liviu Gheorghe (65) mângâie încheietura barelor și iese în aut. Peste câteva minute, Moldoveanu (75) are în bocanc golul egalizator, dar șutul său se scurge pe lângă poarta lui Cristică.

Ultima ocazie notabilă a aparținut oaspeților, atunci când Ion Gheorghe (90+2) a nimerit bara dintr-o poziție ideală, spre disperarea băncii dinamoviste.

Etapa viitoare, Unirea Slobozia se va deplasa la Domnești, în timp ce Dinamo II va primi replica celor de la Oltenița. Cu acest succes din etapa a 12-a, Unirea a urcat pe locul 3 în Seria 2 a Ligii 3, cu 23 de puncte, tot atâtea câte are și a doua clasată Viitorul II, în timp ce Dinamo II e tocmai pe locul 9, cu 15 puncte.

Cristian Călin: „Ne-am dăruit foarte mult și rezultatul s-a văzut”

După meci, fundașul Unirii, Cristian Călin, ne-a oferit un scurt interviu:

– Salut, Cristi. Cum poți descrie în câteva cuvinte meciul cu Dinamo II?
– Salut. A fost o victorie muncită, ne-am dăruit foarte mult, am muncit foarte mult și rezultatul s-a văzut.

– Per ansamblu, ești mulțumit de evoluția ta?
– Da, vreau să am evoluții mai bune, de la meci la meci, să ajut echipa și să progresez în continuare.

– Etapa viitoare vă deplasați la Domnești. Ne poți da un pronostic?
– Nu am un pronostic. Vreau să evoluăm bine și sper să câștigăm, acesta fiind primul obiectiv.

– În vară te vedem tot în tricoul Unirii Slobozia?
– E devreme, nu știu ce va fi la vară. Vom vedea.

UNIREA SLOBOZIA – DINAMO II BUCUREȘTI 2-1
Marc Khalil 3′, Romeo Soare 35′ / Andrei Tîrcoveanu 10′

Cristică – Drăguț, Topor, Călin, Bucurică – Adăscăliței, Soare (cpt.), C-tin. Toma, Răduca, Gherasim – Khalil
Au mai evoluat: Dumitru, Marin, Teodorescu și Anton.
Rezerve neutilizate: Chițoiu – Radu, Drezaliu.
Antrenor principal: Ion Ionescu
Antrenor secund: Enache Costea

Eșanu – Janeczek, Corbu, Dudea, Dobre, Grozea, Tîrcoveanu, Neață, Ciobotariu (cpt.), Ion Gheorghe, Liviu Gheorghe
Au mai evoluat: Dulca, Moldoveanu și Vlad.
Rezerve neutilizate: Fala – Cotoară, Codreanu și Mărzea.
Antrenor principal: Laurențiu Diniță
Antrenor secund: Ilie Poenaru

Stadion: 1 Mai (Slobozia); Spectatori: 500; Arbitru: Sergiu Mavriche (Bacău); Asistenți: Cosmin Cercel (Piatra Neamț) și Cosmin Vițelaru (Vaslui). Observator de joc: Stere Guteanu (Techirghiol); Observator de arbitri: Petrică Burcea (Giurgiu).

Articol și foto de Stefan NEGREA

Marius ANGHEL 20 Nov. 2016, 15:21 Stiri
Pe aceeași temă