Renaște fotbalul la Piatra Neamț. Noua echipă se va numit CSM Ceahlăul

Marius ANGHEL 22 Jul. 2016, 13:58 Special

Fotbalul e pe punctul de a renaște la Piatra Neamț. După dispariția Ceahlăului, autoritățile locale și oameni de afaceri din zonă s-au așezat la masa discuțiilor și au făcut primii pași pentru formarea unui nou club de fotbal. Într-o conferință de presă organizată joi în cadrul primăriei, edilul Dragoș Chitic a anunțat că noua echipa se va numi Club Sportiv Municipal Ceahlăul, dar a vorbit și despre schimbările ce s-au efectuat în ultima vreme la stadion.

Primăria Piatra Neamț va pune la dispoziția echipei CSM Ceahlăul stadionul, în timp ce oameni de afaceri locali, doi dintre aceștia fiind Mihai Bătrânu, patronul Moldocor, și Cătălin Roca, patronul Ro Com Central, vor sprijini cu bani. Formația urmează să fie înscrisă în Liga a IV-a Neamț, iar jucătorii vor proveni din pepiniera autohtonă.

„Deja se conturează o nouă echipă de fotbal, în urma întâlnirii avute cu oamenii de afaceri interesați să se implice în acest fenomen. Sunt foarte încrezător că această echipă de fotbal se va înscrie în competițiile oficiale din toamnă, are și un nume rezervat – Club Sportiv Municipal Ceahlăul. Sper să fie și un nou început. Reprezentanții acestuia discută deja la Federația Română de Fotbal înscrierea echipei, probabil va începe din Liga a-IV-a, dar e normal și e mai bine să pornească așa. Propunerea mea e să separăm echipa de fotbal de administrația publică, ea trebuie să se întrețină din bani privați și de aceea am pus la masă oameni de afaceri care vor căuta alți parteneri pentru a susține acest demers. Ei l-au desemnat pe Cătălin Roca să se ocupe de înscrierea în campionat. Cred că se pot face și lucruri cu bună-credință. Când vom sesiza că lucrurile nu funcționează corespunzător, putem opri orice deschidere a noastră. Un lucru bun este că echipa de fotbal va folosi pepiniera locală. Totodată, nu vom mai da spre folosință tot stadionul, ci doar terenul și vestiarele și sala de mese, atunci când va fi cazul. Trebuie să recâștigăm încrederea pierdută din partea oamenilor. Nu mai mergem pe greșelile din trecut. Vom solicita și date concrete despre cine e în spatele acestei echipe, pentru că trebuie să fie transparență, să se implice oameni cu probitate morală și să câștige încrederea pietrenilor”, a declarat, citat de Realitatea Media, primarul Dragoș Chitic.

Altfel, primarul din Piatra Neamț a mai spus că a dat Stadionul Ceahlăul în administrarea Locativ Serv pentru următoarele patru luni, perioadă în care se pregătește licitația publică pentru găsirea unui administrator permanent pentru stadion și bunurile din incintă, ce aparțin municipalității.

Foto și video: Dan Eșanu

Marius ANGHEL 22 Jul. 2016, 13:58 Special
Pe aceeași temă