Tânărul David Maftei, discurs de fotbalist cu experiență după ce i-a adus Stelei victoria în partida cu CSM Ceahlăul. Cum l-a caracterizat Daniel Oprița

Andrei PASCU 27 Oct. 2023, 17:00 Liga 2

Fundașul lateral David Maftei, în vârstă de 19 ani, a marcat primele goluri în tricoul Stelei! A punctat de două ori în etapa a 11-a de Liga 2, contra CSM Ceahlăul, în care ”militarii” s-au impus cu 3-1.

Tânărul apărător, venit în vară la Steaua, sub formă de împrumut de la Farul, dar care sezonul trecut a evoluat tot în Liga 2, dar la Unirea Dej, este foarte fericit pentru realizarea personală și speră că în curând va ajunge în SuperLiga României,.

David Maftei, două goluri în Steaua – CSM Ceahlăul, scor 3-1, în etapa 11 de Liga 2

Formația patronată de Gheorghe Hagi l-a trimis și în stagiunea trecută pe David Maftei în Liga 2, la Dej, unde a dat un randament foarte bun. Acum, evoluează la Steaua, iar Daniel Oprița pare că a luat o decizie foarte bună prin cooptarea acestuia în lot.

Nu doar din perspectiva golurilor marcare joi seară s-a făcut remarcat David Maftei, ci și datorită jocului în sine din teren, având o capacitate de efort mare și având o viteză care îl recomandă să poată face diferența în flancul drept al defensivei.

David Maftei visează să ajungă în SuperLiga, poate chiar după experiența de la Steaua

Tânărul a vorbit, la finalul partidei din Ghencea, despre evoluția Stelei din duelul cu CSM Ceahlăul, dar și despre golurile marcate, decisive în contextul victoriei și a celor trei puncte.

Nu e important cine marchează, important e că am câștigat. Toți am dat sută la sută pe teren și asta s-a văzut. Sunt foarte fericit că am marcat primele goluri pentru Steaua, sper să fie un punct de plecare pentru mine și pentru echipă. Am câștigat, sper să o ținem tot așa.

(N.r. – Despre calitățile sale) Am o ambiție mare, viteză, îmi place să urc în atac. De la an la an muncesc tot mai mult, încerc să ajung în Liga 1 cât de curând. Cred că vom urca și noi în Liga 1 până la urmă”, a spus David Maftei la microfonul DigiSport.

Daniel Oprița l-a lăudat și el pe David Maftei, autor al unei duble în Steaua – CSM Ceahlăul

A marcat de două ori formația lui Daniel Oprița în prima repriză, prin Bogdan Chipirliu, care a deschis scorul în minutul 12, și David Maftei, care a punctat în prelungiri, în minutul 45+2. În partea secundă, CSM Ceahlăul a revenit în meci în urma reușitei lui Mihai Neicuțescu, dar până la final doar Steaua a mai înscris.

Gazdele au punctat prin același David Maftei, în minutul 59, și au stabilit scorul final, 3-1, bifând al treilea succes din sezonul de Liga 2 și depășind la golaveraj CSM Ceahlăul.

La finalul duelului, și Daniel Oprița l-a lăudat pe David Maftei, despre care a declarat că are un viitor promițător.

Nu l-am folosit două meciuri pentru că a jucat și în perioada în care am avut multe meciuri în doar câteva zile, era puțin epuizat. I-am dat timp să se odihnească, aleargă mult, dar azi am simțit că poate să ne ajute.

E un fundaș ofensiv, în sistemul meu se pliază foarte bine, face banda foarte bine”, a spus Daniel Oprița.

Steaua, 15 puncte după 11 meciuri de Liga 2

Formația din Ghencea are 15 puncte în Liga 2 și e pe locul 8, între Concordia Chiajna și CSM Ceahlăul, cu care se află la egalitate de puncte. Tot atâtea puncte are și Viitorul Pandurii. Steaua evoluează în etapa următoare, a 12-a a Ligii 2, contra CSC Dumrăvița, acum pe locul 3, cu 18 puncte.

Însă, până la jocul cu CSC Dumbrăvița, pentru Steaua urmează confruntarea cu Rapid, din etapa a 2-a de Cupa României, care va avea loc miercuri, 1 noiembrie, pe teren propriu.

Foto: Mihai Antonio Vasile / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/paul-enache-surprins-de-retragerea-lui-gabi-tamas-19290199

https://liga2.prosport.ro/seria-1/damian-isac-a-semnat-cu-csm-resita-19290196

https://liga2.prosport.ro/seria-1/gabriel-tamas-punct-final-in-cariera-de-fotbalist-19290191

https://liga2.prosport.ro/seria-1/concluziile-lui-cristian-pustai-dupa-steaua-ceahlaul-3-1-19290187

https://liga2.prosport.ro/seria-1/florin-maxim-declarati-inainte-de-metaloglobus-corvinul-19290177

https://liga2.prosport.ro/seria-1/steaua-a-invins-csm-ceahlaul-scor-3-1-in-etapa-11-de-liga-2-19290178

Andrei PASCU 27 Oct. 2023, 17:00 Liga 2
Pe aceeași temă