Steaua înscrie din nou de trei ori, bate Ceahlăul, Daniel Oprița e mulțumit: ”Așa trebuie să se joace fotbalul.” Ce așteaptă de la partida cu Rapid și părere sinceră despre formația lui Pustai

Andrei PASCU 26 Oct. 2023, 21:22 Liga 2

Steaua a câștigat al treilea meci în Liga 2, în acest sezon. A reușit să treacă de CSM Ceahlăul, joi, într-un duel care a avut loc în etapa a 11-a din campionatul regular, scor 3-1.

”Militarii” lui Daniel Oprița au avut 2-0 la pauză, iar în partea secundă a marcat formația din Piatra Neamț prima dată. La final, antrenorul bucureștenilor a tras concluziile întâlnirii și a felicitat trupa lui Cristian Pustai.

Steaua a învins CSM Ceahlăul, scor 3-1, în etapa 11 de Liga 2

Steaua a arătat mai bine contra unei echipe care a jucat deschis. CSM Ceahlăul a venit la București să practice un fotbal ofensiv, deschis, ”militarii” profitând de acest lucru, că nu au mai dat peste adversari care se apără aglomerat.

A marcat de două ori formația lui Daniel Oprița în prima repriză, prin Bogdan Chipirliu, care a deschis scorul în minutul 12, și David Maftei, care a punctat în prelungiri, în minutul 45+2. În partea secundă, CSM Ceahlăul a revenit în meci în urma reușitei lui Mihai Neicuțescu, dar până la final doar Steaua a mai înscris.

Gazdele au punctat prin același David Maftei, în minutul 59, și au stabilit scorul final, 3-1, bifând al treilea succes din sezonul de Liga 2 și depășind la golaveraj CSM Ceahlăul.

  • Steaua, contra CSM Ceahlăul: Frânculescu – Dav. Maftei (Andr. Cristea 90+4′), Vîrtej, Beța, Ad. Ilie – St. Drăghici, Rober Sierra (Dobrescu 90+4′), Mancuso, Raicu (Dav. Matei 54′) – Chipirliu (cpt.)(Bărbulescu 80′), Buziuc (Boiciuc 54′)
    Rezerve neutilizate: I. Pop – C. Avram, Walace, Topuzov

Daniel Oprița, impresii după partida Steaua – CSM Ceahlăul

Daniel Oprița a afirmat, la interviurile de la final, că a fost un meci care i-a plăcut, mai ales pentru că ambele echipe au încercat să ofere spectacol. Se mai putea marca, de ambele părți, dar a fost mulțumit pentru succes, care îi dă moral Stelei în perspectiva partidei care urmează, cu Rapid, din etapa a 2-a a grupelor de Cupa României.

Bucuroși după această victorie, muncită, chiar dacă a fost la două goluri. Am avut de suferit, am dat peste o echipă care face cinste fotbalului din Liga 2, nu păcălește fotbalul, o echipă care îmi place, cu jucători combinativi. Trebuie felicitați și așa trebuie să se joace fotbalul!

Și noi suntem o echipă care încearcă să joace, primim multe goluri, dar și dăm! Când jucăm noi și Ceahlăul, se cam dau goluri! Am avut și noroc în seara asta, pentru că ei mai puteau marca. Dar, și noi mai puteam să marcăm, până la urmă suntem bucuroși că am luat trei puncte, în campionatul acesta nu se câștigă vreun meci ușor”, a declarat Daniel Oprița la microfonul Digi Sport.

Steaua, gata de meciul cu Rapid din Cupa României

Steaua are 15 puncte în Liga 2 și e pe locul 8, între Concordia Chiajna și CSM Ceahlăul, cu care se află la egalitate de puncte. Tot atâtea puncte are și Viitorul Pandurii. Steaua evoluează în etapa următoare, a 12-a a Ligii 2, contra CSC Dumrăvița, acum pe locul 3, cu 18 puncte.

Confruntarea cu Rapid, din Cupa României va avea loc miercuri, 1 noiembrie, pe teren propriu.

E foarte echilibrat acest campionat. Nu legăm două victorii, dar suntem tot acolo, aproape de locurile de play-off. Nu se distanțează echipele, nu știu dacă e un campionat slab sau echilibrat. Nici multe meciuri nu am pierdut, doar cu primele clasate, era normal să fie așa campionatul.

Am făcut greșeli, s-a întâmplat ce s-a întâmplat, dar sper să ne revenim. Pentru noi, toate meciurile sunt importante, ca niște finale, nu mai sunt meciuri multe, mai sunt patru în acest an.

Jucăm cu Rapid acum, iar apoi cu Dumbrăvița. A doua zi după meciul cu Rapid, trebuie să ne putem în autocar și să plecăm. Dar, nu ne plângem, e mai ușor să jucăm decât să ne antrenăm.

Cu Rapid trebuie să depunem efort ca să scoatem un rezultat pozitiv, e o echipă valoroasă”, a mai spus Daniel Oprița.

Foto: Mihai Antonio Vasile / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/steaua-s-a-impus-cu-3-1-in-meciul-cu-ceahlaul-19290157

https://liga2.prosport.ro/seria-1/steaua-ceahlaul-deschide-etapa-a-11-a-a-ligii-2-19290072

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cosmin-stan-declaratii-inainte-de-csc-selimbar-csc-dumbravita-19290111

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cristian-gentea-voia-ca-nicolae-dobrin-sa-fie-parte-din-cfc-arges-19290073

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cfc-arges-retrage-numarul-10-din-respect-pentru-nicolae-dobrin-19290058

Andrei PASCU 26 Oct. 2023, 21:22 Liga 2
Pe aceeași temă