Profesorul Gheorghe Popa din Timișoara lansează luni o nouă lucrare despre istoria clubului alb-violet cu ocazia aniversării clubului.
Autorul are la activ lucrări precum „110 ani de fotbal în Banat”, „Gloria zilelor de ieri” și „Gloria alb-violetă”. „Sunt optimist și nu voi abandona pe Poli niciodată. Am luptat cu Centrul de Cultură Timiș să scot cartea. Am reușit până la urmă cu sprijinul dlui Răzvan Hrenoschi la a treia cerere”, a declarat Gheorghe Popa. Cartea conține trei capitole care include principalele momente din istoria clubului (inclusiv perioada „Jambon plus Iancu”, după cum spune autorul), 118 prezentări de fotbaliști importanți din istoria lui Poli și un scurt istoric cronologic cu multe fotografii.
Lansarea cărții are loc pe 28 noiembrie la ora 15 la Librăria Esotera și va costa 30 de lei.
Dembroschi: „Nostalgie frumoasă”
Fosta legendă a lui Poli, Emeric Dembroschi, a vorbit și el despre noua carte a profesorului. „Nu am citit încă capitolul meu dar e foarte interesant ce scrie, prezintă și generația mea. Îmi aduce aminte de performanțe, de prietenie, colectivul, necazuri, bucurii. Indiferent dacă e rău sau bine, îmi face plăcere. Sunt prezenți și actualii fotbaliști foarte buni, unii au plecat. O carte bună și domnul profesor merită laudele”, a spus Dembo.
„Nu sunt la prima lansare, îl sprijin și eu pe domnul Popa. El scrie numai de Politehnica, și eu fac parte din familia Poli în ultimii 35-40 de ani, susțin istoria fotbalului timișorean. Am participat la multe evenimente fotbalistice. La performanțe precum Cupa României, UEFA, în campionat. Domnul Popa a scris cu foarte multă pasiune și pricepere. Nu e nici ultima pe care o scrie”, a adăugat „Eroul de la Guadalajara”.
Certat cu clubul
Gheorghe Popa a lansat și cartea „Gloria alb-violetă”, conducerea lui Poli dorind s-o transforme într-o monografie a clubului . Profesorul a intrat însă în conflict cu cei din conducerea lui Poli după ce aceștia au exclus un capitol. „Eu am fost de acord cu unele propuneri, dar m-au pus să scot istoricul despre Timișoara. Că poate n-o fi chiar așa. Au făcut o comandă fictivă, dar eu mi-am scos cartea cu sprijinul universității”, a explicat autorul.
Articol scris de Cornel BIHOLARI