Dacia Unirea sărbătorește Centenarul. Seria de evenimente care au loc în weekend la Brăila

Marius ANGHEL 14 Mar. 2019, 14:47 Diverse

Pe data de 15 Martie 1919 s-a înființat echipa de fotbal Dacia Unirea, iar la 100 de ani distanță, mai precis, vineri, 15 martie 2019, clubul brăilean de fotbal programează o serie de evenimente, la care îi invită pe brăilenii iubitori de sport și nu numai, toate având ca obiectiv sărbătorirea Centenarului.

Seria evenimentelor organizate de clubul de fotbal brăilean începe vineri, la ora 18:00, cu lansarea cărții „Dacia Unirea Brăila – Un veac la curtea sportului rege (1919-2019)” – autor Cristian Contantin, lucrare ce ilustrează cei 100 de ani ai Daciei Unirea Braila. Evenimentul la care au fost invitați reprezentanți ai autorității locale, membri FRF, foste glorii ale fotbalului brăilean, foști membri din stafful echipei, dar și suporteri, va avea loc la Muzeul Brăilei „Carol I”.

Sâmbătă, de la ora 11:00, spectatorii brăileni sunt invitați la Stadionul Municipal să asiste la partida Dacia Unirea – CS Balotești, meci contând pentru etapa a 24-a a Ligii a 2-a și care are o mare importanță în privința menținerii șanselor de a evita retrogradarea.

După acest joc, Asociația Suporterilor Dacia Unirea a programat o partidă omagială între o echipă formată din foste glorii ale fotbalului brăilean și una formată din suporteri.

Printre invitați se regăsesc fotbaliști care au scris istorie pentru Brăila, precum Șerban Trofin, Ionel Drăgoi, Vasile Darie, Tudorel Pelin, Adrian Baldovin, Cătălin Hăisan, Costel Brătianu, Ionel Panțuru, Victor Titirișcă, Daniel Pleșa, Nicușor Jica, Cristi Baltă, Ilie Trifina, Aurel Marin, Alexandru Drogeanu sau Nicu Marcadonatu.

Articol scris de Costel FILIP

Marius ANGHEL 14 Mar. 2019, 14:47 Diverse
Pe aceeași temă