Clubul Rapid a sărbătorit 90 de ani de la înființare

Marius ANGHEL 25 Oct. 2013, 19:11 Special

Foști și actuali sportivi ai clubului Rapid au sărbătorit, vineri, alături de suporteri, 90 de ani de existență a grupării giuleștene în cadrul unui eveniment la care au participat premierul Victor Ponta, vicepremierul Liviu Dragnea și ministrul Transporturilor, Ramona Mănescu.

Clubul Sportiv și FC Rapid au oferit cupe, diplome și plachete aniversare unui număr de aproximativ 70 de foști și actuali sportivi. Printre aceștia s-au aflat Gabriela Szabo, Violeta Beclea, Vali Ionescu Caciureac, Marian Oprea (atletism), Alina Dobrin, Elena Moise (handbal), Nicu Vlad, Pavel Rugea (haltere), Victor Bulancea, Vasile Predulea, Gheorghe Dumitru (baschet), Augustin Paul (judo), Necula Răducanu, Teofil Codreanu și Ioan Goanță (fotbal).

La eveniment au mai participat ca invitați jucătorii, antrenorii și conducerea FC Rapid, și președinții cluburilor sportive Dinamo și Steaua, Elisabeta Lipă, respectiv George Boroi.

Premierul Victor Ponta a ținut un discurs, în care a i-a felicitat pe sportivii grupării Rapid pentru rezultatele obținute și a precizat că își dorește ca echipa de fotbal, acum în Liga a II-a, să revină în primul eșalon.

„Când încă jucam și veneam în această sală, îmi era teamă de această galerie, pentru că atunci când era prezentă nimeni nu putea câștiga aici. Felicitări clubului Rapid și tuturor sportivilor care au făcut cinste României de-a lungul timpului. Perioada aceasta dificilă sper să treacă repede peste clubul Rapid. Nu-mi îmaginez viața sportivă fără Rapid, iar acest lucru ține de dumneavoastră, de minister, de noi toți. Clubul Rapid este iubit de unii, alții îl detestă, iar alții îl critică, dar el există cu adevărat. Îmi amintesc că înainte de 1989, nu mai știu exact anul, prin fața blocului meu de la Gara de Nord a trecut un grup de oameni care scanda: «Da, Da, Rapidul e în A». Acum, nu-mi doresc decât să aud și la anul această scandare și Rapid să revină în A. Vom face tot ce ține de noi pentru ca Rapid să fie în continuare un reper pentru sportul românesc”, a spus Ponta, care apoi i-a înmânat Gabrielei Szabo o cupă și o diplomă din partea CS Rapid.

Suporterii rapidiști, prezenți în număr de aproximativ 800, i-au scandat numele vicepremierului Liviu Dragnea, care l-a premiat pe fostul portar Necula Răducanu. „Sunt rapidist de la vreo cinci ani și acum sunt foarte emoționat, cu atât mai mult cu cât nu am crezut niciodată că îl voi premia pe idolul meu, nea Rică Răducanu”, a afirmat vicepremierul.

La gala organizată în Sala Rapid a fost prezent și senatorul Mircea Geoană, unul dintre politicientii care urmărește partidele disputate de Rapid din tribuna oficială a Stadionul Giulești – Valentin Stănescu.

Sursa: Mediafax

Foto: Alexandru HOJDA

Marius ANGHEL 25 Oct. 2013, 19:11 Special
Pe aceeași temă