Istoria Politehnicii, completată cu o nouă carte: „Poli nu piere, va trăi mereu!”

Marius ANGHEL 14 Nov. 2012, 16:30 Special

Profesorul Gheorghe Popa a completat istoria celui mai iubit club timișorean cu o nouă carte. Prezentarea volumului „Poli nu piere, va trăi mereu!”, a avut loc marți, cu mare fast, la CJ Timiș, alături de jucători care au evoluat sau evoluează pe „Dan Păltinișanu”, personalități ce au făcut istorie pentru clubul alb-violet dar și aleși locali.

Cartea „Poli nu piere, va trăi mereu!” vine în completarea precedentei cărți semnate Gheorghe Popa, la aniversarea clubului (Poli 90 – între lacrimi de bucurie și tristețe). Aceasta înseamnă 652 de pagini, care cuprind povești și fotografii în premieră. Jucătorii, antrenorii și cei care s-au ocupat de destinele lui Poli Timișoara cea din 1921, își au de asemenea un loc de cinste în cartea violetă.

Inevitabil, printre discursuri s-a atins și actuala situație a fotbalului timișorean. Președintele CJ Timiș, Titu Bojin, s-a mândrit că el a fost printre cei care au pus capăt colaborării cu Marian Iancu și că vrea să aibă o discuție cu reprezentanții vechii galerii. „Se mai rătăcesc copiii, părinții îi primesc acasă”, a punctat acesta.

La pupitru s-a aflat, pe lângă consilierul Nelu Bungău, Valentin Velcea, Ioan Carțiș și Florențiu Staicu, profesorul Jackie Ionescu, care a semnat prefața cărții. „Poli e echipa orașului. Poli poate să fie și AC Recaș. E o echipă a Banatului. E bine că e atât de consistentă și de groasă. E istoria de aproape o sută de ani, cu atâți antrenori și jucători. Se regăsesc în ea toți fotbaliștii din această sală”, a spus fostul antrenor polist despre noua carte.

În sală, printre cei aproape o sută de invitați, s-au aflat și componenții grupării ACS Poli.

Articol scris de Cornel BIHOLARI (Banat Sport)

Marius ANGHEL 14 Nov. 2012, 16:30 Special
Pe aceeași temă