Petre Badea și Nicolae Baltag se bat pentru șefia AJF Tulcea. Candidatura lui Emil Nanu a fost respinsă

Marius ANGHEL 16 Feb. 2015, 10:56 Special

Actualul președinte al Asociației Județene de Fotbal Tulcea, Petre Badea, și fostul vicepreședinte al clubului dizolvat Delta Tulcea, Nicolae Baltag, candidează pentru un mandat în fruntea AJF. Și fostul fotbalist Emil Nanu își depusese actele pentru această funcție, însă Comisia de evaluare a dosarelor candidaților i l-a respins din cauză că era incomplet. Alegerile vor avea loc în data de 27 februarie.

Petre Badea, fost fotbalist la Delta Tulcea, este președintele în funcție, iar printre realizările pe care le enumeră se regăsesc înființarea în premieră a Ligii a V-a, o competiție în care echipele din județ participa exclusiv cu jucători născuți sau domiciliați în localitatea respective. Tot acesta a inițiat Cupa Dobrogei la fotbal în sală, competiție la care participă în pauză de iarnă echipele din județ, iar câștigătoarea joacă finală cu deținătoarea trofeului din județul Constanța.

Petre Badea este și consilier județean și a reușit să își convingă colegii din acest for să aloce fonduri pentru sportul tulcean, numeroase echipe din județ reușind astfel accesarea de fonduri pentru acoperirea cheltuielilor competiționale.

Celălalt candidat este Nicolae Baltag, fost comandant al Poliție Tulcea, acum pensionar. Baltag a jucat fotbal la sală, în echipa Poliției, Dinamo, și a ocupat postul de vicepreședinte al clubului Delta Tulcea până când acesta s-a dizolvat, după ce echipa fanion a județului Delta, prin decizia conducerii, nu s-a mai înscris în campionat. Cu Baltag în echipa de conducere, Delta a cheltuit aproximativ cinci milioane de euro din bugetul public reușind performanta să rateze mereu promovarea în prima ligă, o dată după celebrul scandal dubios în care a fost avantajat clubul Ceahlăul Piatra Neamț.

După acest rezultat managerial, Baltag a înființat un club privat care a preluat o parte din foștii junior de la Delta, reușind ca performanță promovarea unui singur fotbalist la clubul de seniori Delta Dobrogea.

 Sursa: Ziarul de Tulcea

Marius ANGHEL 16 Feb. 2015, 10:56 Special
Pe aceeași temă