Paul Copaci, dezvăluiri incredibile despre ce se întâmplă la Viitorul Pandurii, club de la care se bucură că a scăpat: ”Am fost mințiți și umiliți. S-ar putea regiza un film de Oscar după aventurile din ultimul sezon, genul horror / dramă.” Cum a descoperit că are contractul fals

Marius ANGHEL 28 Apr. 2022, 16:53 Liga 2

Paul Copaci (23 de ani) și-a încheiat aventura la Viitorul Pandurii Târgu Jiu după aproape doi ani de zile, prematur, înainte de finalizarea contractului. Aventură la propriu, după cum dezvăluie chiar fundașul arădean pentru Liga2.ro ceea ce a trăit la clubul gorjean condus din umbră de Nicolae Sarcină.

”S-ar putea regiza un film de Oscar după aventurile din ultimul sezon, genul horror / drama”, spune Copaci, trist că nu va mai juca până în vară, dar și bucuros că s-a despărțit de Viitorul Pandurii, fosta Șirineasa, fosta Energeticianul.

  • Haosul de la echipa gorjeană este alimentat de ultima decizie a patronului din umbră, aceea de a-l demite pe Eugen Trică, cel care pleacă de la Viitorul Pandurii pentru a doua oară în acest sezon. Nu e prima dată, însă, când antrenorii vin și pleacă de la echipa dorită a-i lua locul fostei vicecampioane Pandurii.

Paul Copaci a fost jucător de bază la Viitorul Pandurii în acest sezon

Paul Copaci a semnat cu Viitorul Pandurii în vara anului 2020 după o scurtă experiență la Rapid. În sezonul trecut a prins 15 meciuri și a marcat un gol, iar în campionatul actual a fost jucător de bază în flancul stâng al apărării echipei gorjene atunci când a fost apt medical și a fost utilizat în 16 meciuri, în care a înscris tot o dată.

Copaci a evoluat ultima dată pentru formația din Târgu Jiu în partida cu Unirea Constanța, încheiată la egalitate pe teren propriu, scor 3-3, joc la finalul căruia fotbaliștii au fost lăsați din nou la stadion fără autocar, cum se mai întâmplase și în deplasarea de la Filiași, din Cupa României. Partida cu Unirea a avut loc în data de 2 aprilie.

Paul Copaci a evoluat în 16 meciuri în acest sezon de Liga 2 pentru Viitorul Pandurii. Foto: Flaviu Buboi / Mediafax Foto

”S-ar putea regiza un film de Oscar după aventurile din ultimul sezon la Viitorul Pandurii, genul horror / dramă”

Rar se întâmplă ca un fotbalist să spună că este ”foarte bucuros” pentru că și-a încheiat contractul cu o echipă, ba chiar să se și felicite singur pentru decizie, cu toate că nu are o înțelegere cu vreun alt club.

”Am fost mințiți și umiliți”, spune Copaci, care nu-i pronunță numele lui Nicolae Sarcină, însă în lumea fotbalului se știe cine ia deciziile la această echipă prezidată de ginerele omului de afaceri gorjean.

”În primul rând sunt foarte bucuros că am reușit să îmi închei contractul cu Viitorul Pandurii. Nu știu dacă a fost și dorința lor sau nu, dar mă felicit pentru decizie. Nu prea știu cu ce să încep când spun că sunt foarte bucuros, pentru că sunt multe lucruri care îmi redau această bucurie. Din păcate, asta este țara în care trăim, iar Viitorul Pandurii nu face nicio excepție. Am trăit însă și clipe frumoase la această echipă, cu domnul Flavius Stoican antrenor.

Din păcate, cu tot respectul pentru oamenii din jurul echipei, ceea ce se întâmplă la acest club care este considerat profesionist este ceva unic în fotbalul mondial! Ce am trăit în acest an la această echipă nu am trăit în viața mea și nu cred că mai există așa ceva. Și durerea mare este că nu sunt doar eu cel care spune aceste lucruri, ca să spună lumea: «Băi, băiatul ăsta este nebun!» Am o grămadă de colegi și foști colegi care au trăit aceste lucruri. Îmi pare rău pentru oamenii care stau pe lângă omul care conduce acest club. Pe lângă condițiile de Liga 4 spre a 5-a de la echipă, astea sunt acoperite deja de veșnicile probleme financiare. Un an de zile nu am fost nici măcar o lună cu salariul la zi. Am fost mințiți și umiliți. Se știe despre cine spun. Și multe altele pe care nu vreau să le comentez, din respect pentru oamenii care încă mai sunt pe acolo. S-ar putea regiza un film de Oscar după aventurile din ultimul sezon, genul horror / dramă”, s-a dezlănțuit Paul Copaci, pentru Liga2.ro.

Jucătorii de la Viitorul Pandurii au fost lăsați în acest sezon de două ori fără autocar la stadion, fiindcă patronul a fost nemulțumit de rezultatul înregistrat. Foto: Justinel Stăvaru / Mediafax Foto

”Au luat din contractul nou doar ultima pagină, cea unde scrie data semnăturii, și au atașat-o vechiului contract!”

Ceea ce a umplut până la refuz paharul și l-a făcut de fundașul arădean să nu-și mai dorească să continue sub nicio formă cu Viitorul Pandurii, să se asocieze cu echipa condusă de Sarcină, a fost descoperirea întâmplătoare a unui fals în acte, în contractul dintre el și club. O ”inginerie” practicată des în perioada ”Cooperativei” fotbalului românesc a fost întâlnită din nou la formația gorjeană.

Nu este o noutate, fiindcă astfel de practici au fost descoperite și de alți jucători. De exemplu de Vlad Prejmerean, acum la Petrolul, care s-a judecat luni de zile cu clubul la comisiile FRF pentru a fi declarat liber de contract, după ce mijlocașul a descoperit că i-a fost falsificată semnătura. Ori exemplul portarului Roberto Bodea, care a semnat de două ori cu Viitorul Pandurii într-o perioadă scurtă, însă în cele din urmă a descoperit că semnase degeaba și a rămas fără echipă.

”În iarnă mi s-a propus prelungirea contractului, am acceptat, am semnat, însă ei nu mi-au înregistrat contractul la FRF din diferite motive. Nu le știu. Mi-au spus că au uitat! Înainte de prima etapă, cu câteva zile, am fost chemat să semnez din nou contractul, pentru că expirare perioada aceea de înregistrare de 30 de zile. În aceeași ipostază a fost și fostul meu coleg Roberto Bodea, dar, din păcate, el a pățit-o mult mai nasol ca mine!

Eu, bine mersi, am plecat în cantonament cu echipa, au trecut aproape două luni. În acea perioadă puteam, Doamne ferește!, să mă accidentez grav și rămâneam cu buzele umflate. În fine, am primit telefonul de la ei, să merg să semnez noul contract. iar eu le-am spus că nu mai semnez același contract. După o scurtă negociere am ajuns la un acord și am semnat noul contract, însă ei ce au făcut? Au luat din contractul nou doar ultima pagină, cea unde scrie data semnăturii, și au atașat-o vechiului contract! Iar asta am aflat doar acum, după 6 luni de zile! Când am luat contractul, pentru a-l depune la masa credală. Acolo a început totul, de atunci mi s-a tăiat totul pentru acești oameni și această echipa”, a dezvăluit Paul Copaci, pentru Liga2.ro, una dintre minciunile și umilințele la care a fost supus la Viitorul Pandurii.

Descoperirea legată de contractul său cu Viitorul Pandurii de către Paul Copaci ar putea fi întâlnită la orice jucător al echipei patronate din umbră de Nicolae Sarcină. O făcuse, nu cu mult timp în urmă, și portarul Roberto Bodea. Foto: Arpad Pal / FK Miercurea Ciuc

A descoperit falsul comis de conducerea clubului Viitorul Pandurii cu contractul său când a dorit înscrierea la masa credală!

Copaci a descoperit falsul comis de Viitorul Pandurii legat de contractul său atunci când a dorit să se înscrie la masa credată, deoarece clubul a intrat în procedura de insolvență, iar aceasta este singura posibilitate de a-și recupera banii pe care îi avea de primit din salariile restante înainte de decizia Tribunalului Gorj.

Viitorul Pandurii Târgu Jiu a solicitat intrarea în insolvență la data de 4 februarie 2022, iar Tribunalul Gorj a aprobat cu rapiditate, la 14 februarie, cererea clubului controlat de omul de afaceri Nicolae Sarcină. Decizia de a băga clubul în insolvență a fost una surprinzătoare la acel moment, dar și rapididatea cu care s-a aprobat acest lucru de către tribunal.

La acel moment, jucătorii divizionarei secunde aveau restanțe de 3 luni, în timp ce componenții echipei a doua, înființată în vara trecută direct în Liga 3, erau neplătiți de mai mult timp. Pentru recuperarea acestor bani, angajații clubului trebuie să se înscrie la masa credală, însă, și în aceste condiții, nu sunt siguri că își vor primi banii. A spus-o, revolat, la momentul acela, Vlad Rusu, alt jucător al echipei Viitorul Pandurii pus în această situație ingrată.

Paul Copaci mai avea contract cu Viitorul Pandurii pe încă doi ani, iar rezilierea amiabilă a constant în renunțarea sa la salariul restant pe care clubul avea să i-l dea. Datorii pe care, în mod normal, clubul lui Sarcină nu trebuia să le mai aibă, din moment ce s-a declanșat intrarea în insolvență. Însă în România se poate orice, iar echipa din Târgu Jiu demonstrează că legea nu este respectată.

”Îmi doresc să merg undeva unde să mă pot pregăti, unde este liniște, în primul rând, să pot să dau 100 la sută zi de zi”, a ultima dorință, în acest moment, a lui Paul Copaci, legat de cariera sa de fotbalist. Jucătorul va continua să se judece cu Viitorul Pandurii pentru recuperea celor trei luni neplătite până la momentul intrării clubului în insolvență. S-a înscris la masa credală și speră într-o minune: să-și primească banii pentru care a muncit.

Situația lui Paul Copaci la Viitorul Pandurii cu siguranță nu este una singulară, însă puțini sunt cei care au curajul să o și dezvăluie!

În cariera de fotbalist, Paul Copaci a evoluat pentru UTA Arad, Olimpia Satu Mare, CSM Școlar Reșița și Viitorul Pandurii Târgu Jiu. A trecut și pe la Astra și Rapid, fără să joace însă un meci oficial.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-eugen-trica-dat-afara-de-la-viitorul-pandurii-e-debandada-la-echipa-iar-fotbalistii-cu-salarii-mari-au-fost-notificati-19228941

https://liga2.prosport.ro/seria-1/roberto-bodea-a-semnat-de-doua-ori-degeaba-cu-viitorul-pandurii-e-poate-ceva-unic-in-fotbal-cum-si-a-luat-teapa-portarul-de-la-nicolae-sarcina-19215593

https://liga2.prosport.ro/seria-1/neplatit-din-vara-vlad-rusu-a-rabufnit-la-adresa-clubului-sau-viitorul-pandurii-si-condamna-inselatoria-legala-aprobata-de-stat-si-conducatorii-fotbalului-romanesc-insol-19219846

https://liga2.prosport.ro/seria-1/incredibil-viitorul-pandurii-a-intrat-in-insolventa-echipa-lui-nicolae-sarcina-abia-s-a-intors-dintr-un-cantonament-efectuat-in-turcia-iar-antrenorul-trica-vorbea-de-promovare-19219663

Marius ANGHEL 28 Apr. 2022, 16:53 Liga 2
Pe aceeași temă