Neplătit din vară, Vlad Rusu a răbufnit la adresa clubului său, Viitorul Pandurii, și condamnă ”înșelătoria legală” aprobată de stat și conducătorii fotbalului românesc. ”Insolvența face minuni. O mocirlă din care sunt convins că nu vom ieși niciodată”

Mircea OGLINDOIU 18 Feb. 2022, 12:14 Liga 2
Neplătit din vară, Vlad Rusu a răbufnit la adresa clubului său, Viitorul Pandurii, și condamnă ”înșelătoria legală” aprobată de stat și conducătorii fotbalului românesc. ”Insolvența face minuni. O mocirlă din care sunt convins că nu vom ieși niciodată”

După ce, luni, Viitorul Pandurii Târgu Jiu a intrat în proces de insolvență, atacantul Vlad Rusu (31 de ani) și-a exprimat punctul de vedere pe pagina personală de Facebook, idignat că legea nu îi protojează pe jucători în această situație, ci doar pe patroni, care apelează intenționat la acest tertip.

”Vrem performanțe și calificări la campionate mondiale și europene într-un fotbal mizerabil, în care bătaia de joc este la ordinea zilei. Vrem tehnologie VAR și arbitraje corecte, de acord. Dar să avem un fotbal în care jucătorii și antrenorii să fie plătiți pentru munca pe care o depun, nu vrem?? Răspunsul desigur că este NU! După multe cluburi care au apelat la această înșelătorie legală numită insolvență, acum vine și rândul echipei Viitorul Pandurii Târgu Jiu (echipă cu care sunt sub contract până la 30 iunie 2022) să intre în acest club select…căci de ce nu?! Dacă regulamentul ne-o permite, proști să fim să nu profităm”, a precizat Rusu.

Vlad Rusu și-a plătit singur operația și s-a simțit abandonat de Viitorul Pandurii

Supărarea atacantului este cu atât mai mare cu cât el n-a mai fost plătit din vară, iar conducerea clubului nici nu l-a mai contactat să-l întrebe de sănătate, după accidentarea suferită la meciul de la Concordia Chiajna, din etapa a 5-a, încheiat la egalitate, scor 0-0.

”De la accidentarea suferită pe 29 august 2021 (meci vs Chiajna), în urma căreia am fost supus unei intervenții chirurgicale și până azi, când scriu aceste rânduri, nimeni, dar absolut nimeni din ‘conducerea’ acestui club nu m-a sunat sau nu m-a întrebat de sănătate. Mai e cazul să spun și că din luna iulie 2021 nu am primit niciun leu de la această echipă și că operația și recuperarea le-am plătit din propriul buzunar?! Nu cred, se subînțelege! Dar vorba aia… Dacă în Liga 1 nu se plătesc salariile câte 9-10 luni, la Liga 2 sau Liga 3 ce pretenții să ai?!? Menționez că, în tot acest timp, am depus 3 memorii, pe care de altfel le-am și câștigat. Dar ce să vezi, insolvența face minuni…și de unde aveai de primit 6 salarii, dintr-o dată se întâmplă o magie și nu mai ai de primit nimic, iar clubul își vede liniștit în continuare de treabă. Cel mai important aspect e că acest minunat ‘fotbal’ continuă să meargă mai departe, ca și cum nimic nu s-a întâmplat, dar în schimb avem pretenții. O mocirlă din care sunt convins că nu vom ieși niciodată, ba mai mult, va fi mai rău de atât în anii ce urmează”, a mai scris Rusu.

Nu e prima dată când ”lucrează” cu Nicolae Sarcină

Atacantul a mai evoluat pentru echipa lui Nicolae Sarcină și când aceasta purta denumirea Energeticianul, dar și la Luceafărul Oradea, altă formație controlată din umbră de Sarcină, iar vara trecută a revenit la Viitorul Pandurii, de la fosta Farul Constanța, din Liga 2.

În sezonul 2017-2018, Rusu a fost golgheterul Ligii 2 cu 26 de goluri marcate în 28 de meciuri la Luceafărul Oradea, însă Nicolae Sarcină nu i-a dat drumul jucătorului să meargă la echipele care îl doreau. L-a mutat la Energeticianul, unde în campionatul următor a reușit 12 goluri în 34 de partide. Mai apoi avea să sufere o serie de accidentări, care îl chinuie și acum.

În cariera sa, constănțeanul Vlad Rusu a jucat, în ordine, la Steaua (Liga 1 și Liga 3 – la Steaua II), Viitorul Constanța (Liga 2), Academica Clinceni (Liga 2), Viitorul Constanța (Liga 1), Petrolul Ploiești (Liga 1), Viitorul Constanța (Liga 1), Beerschot VA (Belgia, Liga 3), Luceafărul Oradea (Liga 2), Energeticianul Târgu Jiu, Viitorul Pandurii Târgu Jiu și Farul Constanța (Liga 2).

În actualul sezon, Rusu a jucat doar 128 minute, în 5 jocuri, după care s-a accidentat.

După 16 etape, Viitorul Pandurii se află pe locul 15 în Liga 2, cu 20 puncte. Din sezonul regular, echipa gorjeană mai are de jucat cu Ripensia, Unirea Dej și Comunal Șelimbăr, după care va evolua în play-out, pentru evitarea retrogradării.

Mircea OGLINDOIU 18 Feb. 2022, 12:14 Liga 2
Pe aceeași temă