Roberto Bodea a semnat de două ori degeaba cu Viitorul Pandurii: ”E, poate, ceva unic în fotbal!” Cum și-a luat țeapă portarul de la Nicolae Sarcină

Călin MNERIE 07 Jan. 2022, 15:55 Liga 2

Părtaș la cea mai importantă performanță din istoria tânărului club Viitorul Pandurii Târgu Jiu, Roberto Bodea s-a trezit peste noapte fără echipă.

Portarul de 28 de ani a fost unul dintre protagoniștii oltenilor în ediția precedentă a Cupei României, cu o semifinală în fața câștigătoarei competiției, Universitatea Craiova. Fotbalistul crescut de UTA și-a adus aportul și la parcursul bun al echipei pregătite de Flavius Stoican în stagiunea precedentă a ligii secunde, ratând prezența în play-off în ultima etapă a sezonului regular.

Bodea a aflat că nu mai intră în planurile celor de la Viitorul Pandurii înainte de a se urca în autocarul pentru meciul de la Brașov!

Până la urmă, nimic nu anticipa comportamentul clubului finanțat de Nicolae Sarcină față de Bodea, care a avut un cuvânt greu de spus și la venirea lui Ciprian Rus la Târgu Jiu, cei doi fiind buni prieteni, dar și foști colegi la UTA. Iar discuția e valabilă și în cazul lui Paul Copaci, un alt arădean din lotul gorjenilor.

”Ceea mi s-a întâmplat la Viitorul Pandurii e, poate, ceva unic în fotbal. În martie anul trecut, fiindcă intrasem în ultimele 6 luni de contract, am fost chemat să semnez prelungirea. Am făcut-o, am semnat pe patru ani, am avut liniște și rezultate, zic eu. Am ajuns în semifinala Cupei României, cea mai importantă performanță din cariera mea, până la urmă, dar și a clubului din Târgu Jiu. Am fost la câteva minute și de prezența în play-off, am avut destul ghinion, cred că ne puteam bate pentru promovare dacă terminam în primele șase sezonul regulat. Asta a fost, am zis că o s-o luăm de la capăt în vară.

Ceva semne de întrebare am început să-mi pun când am fost solicitat din nou de conducerea clubului să mai semnez odată noul contract, fiindcă precedentul nu fusese înregistrat la federație. M-am conformat, m-am pregătit cu echipa, am fost în cantonament, am jucat în amicale și făceam parte din lotul care trebuia să plece la Brașov pentru prima etapă a noului sezon. Dar, când să urc în autocar alături de colegii mei, mi s-a spus că nici noua înțelegere nu a fost înregistrată la FRF și nu mai fac parte din planurile echipei.

Era deja târziu să mai vorbesc cu echipele care se interesaseră de mine în vară, le refuzasem pe toate pentru că știam că am contract cu Viitorul Pandurii, așa că la începutul lunii august m-am întors la Arad, fără echipă, dezamăgit că nu pot face meseria și ceea ce iubesc mai mult pe lumea asta, după familia mea”, spune Bodea.

S-a antrenat cu Șoimii Lipova și a deschis o școală de portari, împreună cu un fost coleg de la UTA

Totuși, goalkeeperul a rămas, oarecum, în priză alături de fostul său coleg de la UTA, Cătălin Bujor. Ca antrenor cu portarii al celor de la Șoimii Lipova, Bujor l-a luat pe Bodea la antrenamentele divizionarei terțe, dar cei doi au demarat și un proiect împreună.

”Sprijiniți de nea’ Dan Țapoș, am deschis alături de Cătălin o școală de portari la Arad. Am ajuns să pregătim individual 11 copilași de la diferite echipe din oraș, m-am implicat 100 la sută în acest proiect, dar mi-aș dori să revin și în iarbă. Până la urmă, am doar 28 de ani, cred mai am de oferit multe fotbalului, mai ales că mi-am menținut tonusul la antrenamentele Lipovei și mi-ar lua puțin să-mi reintru în forma de competiții. Mi-ar fi greu să mai plec departe de casă, căci am devenit tată de puțin timp, dar nu aș spune nu unui proiect serios, cu un obiectiv important”, a adăugat portarul arădean, care a bifat în cariera sa echipe precum UTA (în trei perioade), Șoimii Pâncota, Performanța Ighiu, CSM Deva, Gloria Lunca Teuz Cermei, ”FC U” Craiova și, bineînțeles, Viitorul Pandurii Târgu Jiu.

Alături de Roberto Bodea în perioada în care nu a avut echipă a fost și George Țucudean. Fostul internațional, retras recent din fotbal, l-a implicat pe portarul arădean în una dintre afacerile sale.

O mulțime de portari în lotul echipei Viitorul Pandurii

Viitorul Pandurii Târgu Jiu s-a bazat în poartă în majoritatea meciurilor din acest sezon pe Bogdan Eftimie (18 ani), pe care l-a achiziționat  din Liga 3, de la Viitorul Dăești, după începutul campionatului. Acesta a apărat în 11 meciuri din cele 16.

În alte două jocuri a stat în poartă Bogdan Moga (26 de ani), iar în două a apărat Robert Geantă (24 de ani). În lot s-au mai regăsit și Nicușor Grecu (29 de ani) și Alexandru Krupenschi (18 ani), care n-au fost utilizați la prima echipă.

Roberto Bodea a apărat poarta echipei Viitorul Pandurii în 10 meciuri de Liga 2 în sezonul trecut, iar în 2019-2020 a prins două jocuri în tricoul echipei din Târgu Jiu.

Călin MNERIE 07 Jan. 2022, 15:55 Liga 2
Pe aceeași temă