Remiză cu șase goluri la Târgu Jiu! ”Spectacolul” din iarbă n-a fost pe placul antrenorului Trică și finanțatorului Sarcină, care au răbufnit la finalul jocului. Fotbaliștii, lăsați din nou la stadion, fără autocar

Mircea OGLINDOIU 02 Apr. 2022, 21:59 Liga 2

În etapa a 2-a a play-out-ului Ligii 2, Viitorul Pandurii și Unirea Constanța au remizat la scorul de 3-3, la Târgu Jiu, sâmbătă la prânz.

Gorjenii au dominat autoritar prima repriză, când au punctat prin Ciprian Rus (5) şi Gabriel Dodoi (27), dar până la pauză au intrat doar cu un gol avantaj, deorece Andreas Chiriţoiu marcase din penalty în minutul 9.

Răzvan Vespe părea că a adus liniştea oltenilor, după un gol superb reușit în minutul 70, dar ”dubla” lui Adrian Niţă (80, 87) i-a scos din minți pe antrenorul Eugen Trică și pe finanțatorul din umbră al Viitorului Pandurii Târgu Jiu, Nicolae Sarcină.

Eugen Trică, după remiza cu Unirea Constanța: ”Greşelile sunt inadmisibile”

După o şedinţă prelungită în vestiar, Trică a venit negru de supărare la interviuri.

”Sunt foarte supărat pentru că am avut jocul în mână. Am avut un avantaj de două goluri până în minutul 80, după care au intervenit nişte greşeli inadmisibile din partea jucătorilor mei. Asta este viaţa, mergem înainte, nu avem ce face, dar trebuie să schimbăm puţin atitudinea. Cu atitudinea asta nu putem face nimic. Trebuie să fii implicat, concentrat, până în ultimul minut. Dacă nu, aţi văzut ce se întâmplă! Prinzi o echipă bună, cu nişte puşti foarte buni, talentaţi, şi te execută. Au plecat cu un punct, dar au mai avut o ocazie la 3-3 şi puteau să plece cu toate punctele. Repet, sunt foarte supărat. Mai sunt patru meciuri de disputat, o să mă bazez pe ei până la finalul campionatului şi apoi o să tragem linie şi vedem ce facem pe viitor”, a declarat antrenorul principal al echipei Viitorul Pandurii, Eugen Trică.

Nicu Sarcină a lăsat iar jucătorii pe jos!

La fel de supărat a fost și Nicolae Sarcină. Conform martorilor, imediat după joc, acesta a coborât de la loja și a ordonat șoferului de pe autocar să-i lase pe jucători la stadion și să nu-i mai ducă la hotel, unde erau cazați.

Sarcină a făcut același lucru și după meciul de la Filiași, din turul 4 al Cupei României, pierdut de echipa sa cu scorul de 2-3, pe 8 septembrie 2021, cu echipa locală din Liga 3. De supărare, ”patronul” a dat ordin ca autocarul să plece de la stadion, iar jucătorii au revenit la Târgu Jiu, pe o distanță de 75 de kilometri, cu ce au putut, cum s-a descurcat fiecare. Cristian Lupuț pregătea la vremea respectivă echipa și inclusiv el a trebuit ”să iasă la ocazie”.

”Cel puțin dintre jucători nu au ce caută la echipă. Dar lasă că sunt mai mulți. Neluțule, ia pornește tu acum autocarul și pleacă”, ar fi spus Sarcină, nervos.

Leo Strizu: ”Mă bucur că jucătorii mei nu au cedat şi au avut puterea să revină”

De partea cealaltă, antrenorul echipei Unirea Constanța, Leo Strizu, a apreciat doar calitatea atacului echipei sale.

”Dacă pe fază ofensivă avem anumite trasee în joc, anumite reguli, în partea defensivă avem mari probleme. Toată lumea o să zică că avem echipă tânără, dar tinereţea mai trebuie să aibă şi valoare. Când vom completa această tinereţe cu un pic de ştiinţă a jocului, cu un efort mai mare şi cu mai multă muncă, pe parte, fizică, atunci vom rezolva şi partea de apărare. Mă bucur că jucătorii mei nu au cedat şi au avut puterea să revină, au dat două goluri spre final, au mai avut nişte ocazii şi încep să prindă încredere. Obiectivul nostru este ca aceşti copii să fie mai curajoşi de la meci la meci şi să avem relaţii mai bune de joc”, a spus Strizu, care încă mai speră să salveze echipa de la retrogradarea directă și să meargă la baraj.

Dacă Viitorul Pandurii a acumulat patru puncte în play-out și ocupă locul 3 în Seria B, fără emoții la retrogradare, cu un total de 28 de puncte, mai ales că a mai și câștigat la ”masa verde” jocul cu FC Buzău, pierdut pe teren cu 2-6, Unirea Constanța e la primul rezultat pozitiv în play-out și e la cinci puncte de locul 5, de baraj de menținere, ocupat de FC Brașov. Brașovenii joacă mâine, de la ora 11:00, cu liderul acestei grupe FC Buzău. Unirea are un total de 12 puncte.

Etapa viitoare, a 3-a, programată la 9 aprilie, îi aduce echipei Viitorul Pandurii un meci la Unirea Dej (locul 2, 31 puncte), iar Unirea Constanța joacă acasă, la Buftea, chiar cu FC Brașov (locul 5, 17 puncte).

Foto: Justinel Stăvaru / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-constanta-salvata-cu-doua-goluri-fabuloase-in-partida-cu-viitorul-pandurii-leo-strizu-in-continuare-nemultumit-cuvintele-apasate-ale-principalului-dupa-un-meci-spectaculos-19225358

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-2-play-out-astra-poate-retrograda-matematic-astazi-poli-timisoara-are-meci-dificil-la-miercurea-ciuc-poli-iasi-e-favorita-la-o-victorie-la-scor-19225296

https://liga2.prosport.ro/seria-1/oficial-astra-a-retrogradat-matematic-din-liga-2-schimbarile-facute-in-iarna-s-au-dovedit-esecuri-totale-pentru-fosta-campioana-a-romaniei-19225361

Mircea OGLINDOIU 02 Apr. 2022, 21:59 Liga 2
Pe aceeași temă