Ovidiu Burcă vorbește despre actuala situație de la FC Oțelul și planurile de viitor: „Vreau promovarea, indiferent de condiții”

La solicitarea unui grup de suporteri, Ovidiu Burcă, managerul sportiv al clubului FC Oțelul, a venit vineri în Galați împreună cu antrenorul Florin Marin pentru o discuție cu aceștia privind, în special, viitorul echipei. La finalul acestei, Burcă le-a oferit și suporterilor care n-au putut fi prezenți o parte din informațiile pe care le are în acest moment de la acționarii clubului.

Conducătorul echipei gălățene a spus că în acest moment sunt 24 de jucători sub contract, inclusiv juniori pe care se bazează. La sfârșitul lunii iunie, se va ști bugetul și se va încerca și aducerea unor fotbaliști experimentați.

– În ultima perioadă, dinspre club nu au mai apărut informații privind viitorul echipei, suporterii se plâng pe diverse canale de incertitudinea pe care o simt. Aveți stabilit un buget exact pentru a putea să vă faceți o strategie a managementului sportiv?
– Așa este, din păcate, în ultima vreme am transmis o stare de incertitudine. Nu ascund faptul că, din punct de vedere financiar, suntem într-un moment în care încercăm să ne reorganizăm. Sperăm ca, prin așteptata lege a amnistiei fiscale, să ni se reducă acele sume pe care le avem de plătit către ANAF. Este clar că din punct de vedere financiar este o catastrofă faptul că nu am reușit să rămânem în prima ligă. Încercăm să găsim fonduri pentru a rezista și a crea un buget pentru Liga a II-a. Încercăm să vindem câțiva jucători, mă refer în special la cei tineri, Miron și Tudorie, care sunt la lotul național de tineret, asta ne-ar ajuta foarte mult la completarea bugetului pentru sezonul următor. Totodată, administratorul special Vlad Răpișcă va avea spre sfârșitul lunii o întâlnire cu acționarii clubului, le va prezenta toate datele financiare, pentru ca această echipă să continue în Liga a II-a, încercăm să creionăm un buget și sperăm să găsim resursele financiare pentru asta.

„Avem 24 de jucători sub contract”

– Cu ce jucători mai rămâneți dacă mai pleacă și ei, Miron și Tudorie?
– Avem în jur de 24 de jucători sub contract, sunt și câțiva juniori pe care vrem să-i promovăm, destul de valoroși. Am fost împreună cu domnul profesor (n.r. – antrenorul Florin Marin) la ultimele meciuri, i-am urmărit cu atenție, sunt jucători de real talent. Mai avem câțiva tineri împrumutați la Metalosport, pe care vrem să-i aducem înapoi, fac și ei parte din planurile noastre de viitor. Pe lângă aceștia, sperăm să mai convingem câțiva jucători cu experiență la nivelul acesta, care să ne ajute să promovăm din primul an.

„Popescu merită mai mult decât Liga a II-a”

– Dintre cei aflați sub contract, sunt și care vor să plece? Dan Popescu și-a exprimat o astfel de dorință…
– Într-adevăr, Dan Popescu nu își dorește să mai continue, dat fiind tot ceea ce s-a întâmplat, dar și valoarea lui. Este un jucător care merită mai mult decât Liga a II-a, dar trebuie să găsim și pentru el cea mai bună soluție, la fel ca și pentru club. Ne este clar și nouă că ne va fi foarte greu să îl păstrăm în eșalonul secund.

– Mai sunt și alții în situația lui?
– Nu, deocamdată este singurul jucător care și-a manifestat dorința de a nu rămâne.

– Dintre cei care și-au terminat contractul, ați avut vreo discuție pentru prelungire?
– Nu, dintre cei care deja au terminat, majoritatea sunt străini, alții sunt jucători români care își doresc să joace în prima ligă. Cel puțin în momentul acesta, căci nu se știe niciodată. Avem acest avantaj, de a începe ceva mai târziu, și, dacă nu își vor găsi angajamente până atunci, nu-i exclus să semnăm noi contracte cu ei. Sunt 14 echipe în Liga I, s-a limitat numărul de jucători în lot la 25 și nu va fi ușor pentru un jucător să își găsească repede o altă echipă. Eu le doresc tuturor să își găsescă alt angajament, dar dacă vor fi care nu vor reuși, ușa noastră le este deschisă.

– Celor care rămân le vor fi diminuate salariile?
– E clar că, din punct de vedere financiar, lucrurile trebuie recalibrate. Vom avea discuții și cu jucătorii, trebuie să găsim și financiar modul de a le oferi motivație, pentru că nu putem să ținem pe nimeni cu forța. Vrem să le promitem doar ceea ce putem oferi, nu ceea ce s-a mai întâmplat aici, cu contracte foarte mari, dar neplătite la timp.

„Preconizăm să începem pregătirea la începutul lui iulie”

– Când estimați să fie reuniurea lotul și să începeți activitatea propriu-zisă?
– Noi preconizăm să începem pregătirea la începutul lui iulie, căutăm jucători până atunci.

– Din discuțiile cu cei din conducerea administrativă, personal aveți certitudinea că echipa va începe campionatul și că va avea ca obiectiv promovarea?
– Eu îmi doresc foarte mult, iar din ultimele discuții cu Vlad Răpișcă și cu domnul Bojincă, administratorul judiciar, îmi este clar că oamenii sunt ferm convinși că trebuie să mergem mai departe și că trebuie să găsim soluții. Sper să se găsească înțelegere și la acționariat, pentru că, fără ajutorul lor, lucrurile vor fi îngreunate.

– Pentru promovare, de ce buget aveți nevoie?
– Este nevoie de un buget de 700-800.000 de euro, ca să fii sigur că reușesti din primul an. E clar că ne dorim promovarea încă din primul an. În ADN-ul acestui club nu există altceva decât mentalitatea de a tinde tot mai sus. Depinde foarte mult de buget, dacă nu vom avea banii, ne va fi foarte greu. Personal, voi face tot ce pot ca să ne batem la promovare, indiferent de condițiile care vor fi la Galați.

Articol scris de Marian CĂ‚PĂ‚ȚÎNĂ‚

Pe aceeași temă