Omul care l-a adus pe Pisano în România, despre italianul suspendat de FRF pentru tentativă de blat: „E cea mai mare greșeală făcută de mine de când sunt în fotbal”

Marius ANGHEL 07 Apr. 2016, 12:27 Special

Tehnicianul italian Giovanni Pisano, fost antrenor al echipei FC Caransebeș, a fost suspendat 9 luni de Comisia de Disciplină a FRF pentru că a încercat să trucheze meciul Unirea Târlungeni – FC Caransebeș, scor 1-1, și devine astfel primul antrenor sancționat în istoria fotbalului românesc pentru „blaturi”.

Pisano a devenit antrenor al FC Caransebeș în vara lui 2015, fiind adus de managerul general al clubului de la acea dată, Mugurel Ilisei (foto, al treilea din dreapta). Fost arbitru și agent de jucători, Ilisei a declarat la ProSport LIVE că aducerea italianului Giovani Pisano în România a reprezentat cea mai mare greșeală comisă de el de când lucrează în lumea fotbalului.

Ilisei, care a lucrat și ca agent de jucători, a dezvăluit că a intermediat în trecut transferurile mai multor fotbaliști străini în Liga 1, inclusiv la Steaua (Pedriel, Toja și Piovaccari).

„Nu este o prietenie între mine și Giovanni Pisano. Mi-a fost recomandat de un impresar cu care mai lucrasem eu în trecut. Îmi asum responsabilitatea și consider că a fost cea mai mare greșeală făcută de mine de când lucrez în fotbal.

Eu am lucrat ca impresar, am adus foarte mulți fotbalști în România. Carlos Toja, Ricardo Pedriel, Elinton Andrade, Mariko Daouda, Adnan Guso, Jaka Stromajer… La Steaua i-am adus pe Toja, Pedriel și și acum doi ani pe Piovaccari.

M-am opus tuturor jucătorilor aduși de Pisano, i-am dat afară. Au fost două excepții. Ulterior s-au perindat mai mulți pe acolo, dar nu i-am legitimat, pentru că nu aveau valoare.

Eu nu intram în vestiarul echipei înainte de meci, dar am auzit gălăgie pe acolo la pauza meciului și după zvonuri că li s-ar fi cerut să piardă meciul la o anumită diferență de goluri.

A fost singurul meci în care eu am stat pe banca de rezerve și am strigat la jucători să facă tot posibilul să câștige acest meci. Nu știu Pisano ce le spunea, că nu i-am dat atenție. El le făcea semn să iasă la atac, asta le cerea el.. Probabil (n.r. să fie prinși descoperiți de adversari)” a declarat Mugurel Ilisei, fost manager general la Caransebeș.

Marius ANGHEL 07 Apr. 2016, 12:27 Special
Pe aceeași temă