Mitrică: „Sunt mulțumit de lot”

28 Aug. 2009, 15:19 Special
Mitrică:**

Antrenorul principal al FC Hunedoara, Nelu Mitrică, și-a creionat în mare lotul de jucători pe care se va baza în noul sezon al Ligii a IV-a, care va debuta sâmbătă și, la finalul căruia, „alb-albaștrii” au ca obiectiv promovarea.

 

Luna august a fost de foc pentru noul club de fotbal al municipiului Hunedoara. Înființat în ajunul lunii, Fotbal Club Hunedoara și-a început activitatea în forță și în contratimp cu o amplă acțiune de selecție, la care au participat doar jucători autohtoni. În cele două săptămâni de antrenamente, combinate cu meciuri amicale pe „Michael Klein”, s-au perindat peste 40 de jucători. Sâmbăta trecută, după ultimul test cu Aurul Brad (scor, 1-1 n.r.), au fost opriți doar 22, care vor forma lotul cu care FC Hunedoara va intra în competiție. Antrenorul grupării hunedorene, Nelu Mitrică, spune că este mulțumit de lotul pe care îl are la dispoziție și că echipa este pregătită de startul campionatului.

 

„Suntem pe drumul cel bun”

 

Reporter: – Nelu Mitrică, ne aflăm în săptămâna dinaintea startului campionatului. Ai stabilit lotul cu care vei porni la drum?

 

Nelu Mitrică: – Da. 99 la sută știu care sunt jucătorii pe care mă voi baza în viitorul campionat. Am oprit pentru lotul echipei mari un lot format din 22 de jucători toți hunedoreni.

 

R: – Cum apreciezi valoarea lotului?

 

N. M.: – Este un lot echilibrat valoric format din jucători tineri, juniori, dar și din fotbaliști cu experiență în ligiile superioare. Sunt foarte mulțumit de lotul pe care îl am la dispoziție. Nu îmi fac niciun fel de probleme.

 

R: – Ce s-a întâmplat în ultimele două săptămâni la FC Hunedoara?

 

N. M.: – A fost o perioadă foarte intensă pentru noi, în care s-a muncit foarte mult în toate compartimentele. Rezumându-mă strict la activitatea echipei am efectuat foarte multe antrenamente și jocuri amicale pentru a mă edifica asupra potențialului jucătorilor aflați în probe. Am pus baza pe antrenamentele cu mingea, în detrimentul celor fizice. Ca să vă faceți o idee asupra ritmului în care s-a lucrat, doar săptămâna trecută am disputat 4 meciuri amicale, dublat de un antrenament, iar în zilele fără joc băieții au făcut câte două antrenamente. Am pornit de la zero și, într-un timp record, am reușit să încropim o echipă. Suntem pe drumul cel bun.

 

R: – Sâmbătă începe campionatul pe care FC Hunedoara și-a propus să îl câștige și, mai mult, să facă pasul în Liga a III-a. Ce știi despre adversarele din Liga a IV-a?

 

N.M.: – Echipele din Valea Jiului sunt o necunoscută pentru mine. Știu doar că Uricani, Aninoasa și Vulcan au avut mereu echipe bune și mă aștept să avem meciuri grele acolo.

 

Întăriri de la CFR Simeria

 

FC Hunedoara a obținut de la gruparea de Liga a III-a CFR Marmosim Simeria definitiv transferul a cinci jucători, care sezonul trecut au evoluat pentru „feroviari”. Astfel, vor evolua pe „Michael Klein” următorii fotbaliștilor: Mario Babarți, Alexandru Sabou, Arthur Szabo, Alexandru Coroiu și Eugen Băiconi. „Sunt jucători buni care ar putea ajuta FC Hunedoara să își îndeplinească obiectivul”, a spus tehnicianul lui FC Hunedoara, Nelu Mitrică. Alți doi jucători ai Mureșului Deva, Sergiu Boloș și Lorand Salamon, ar putea ajunge la Hunedoara sub formă de împrumut.

 

7
meciuri amicale a disputat FC Hunedoara în ultimele două săptămâni

 

 

„Unele jocuri test le-am organizat și pentru oamenii din oraș pe care dorim să îi atragem din nou la stadion, alături de noua echipă a Hunedoarei”
 

Nelu Mitrică, antrenor principal FC Hunedoara

 

„Am în lot 4-5 jucători juniori de mare perspectivă, toți hunedoreni. Nu le dau numele pentru că nu vreau să și-o ia în cap”
 

Nelu Mitrică, antrenor principal FC Hunedoara

 

Articol scris de Sami Tamaș
 

28 Aug. 2009, 15:19 Special
Pe aceeași temă