FC Brașov, abonament nelimitat la litigii. Președintele Dragoș David: ”Încercăm să ne înțelegem”

Adi MARICA 10 Oct. 2023, 13:38 Juniori
FC Brașov, abonament nelimitat la litigii. Președintele Dragoș David: ”Încercăm să ne înțelegem”

FC Brașov, club care a rămas doar cu activitate la Centrul de Copii și Juniori după retrogradarea din Liga 2 în urma neîndeplinirii condițiilor minime de a participa în acest campionat cu echipa de seniori, se confruntă cu un tăvălug al memoriilor la Federația Română de Fotbal cu foștii jucători, antrenori și angajați.

La Camera Națională de Soluționare a Litigiilor (CNSl) din cadrul FRF, FC Brașov are abonament nelimitat de la reînființarea sa din 2021, iar clubul are parte doar de decizii nefavorabile.

FC Brașov are abonament nelimitat la comisiile FRF

După decizia TAS, care a menținut verdictul Administrației de licențiere a Federației Române de Fotbal de neacordare a certificării pentru sezonul 2023-2024 de Liga 2, FC Brașov a rămas doar cu activitate la juniori. Fotbaliștii echipei de seniori au semnat, la începutul lunii august, acorduri de reziliere a contractelor având ca termen de plată a salariului pe luna iulie data de 15 septembrie.

Acordurile de reziliere au fost semnate din partea clubului de către secretarul Cristian Mățău.

Cum FC Brașov se confruntă cu o situație disperată, fără finanțare și având conturile blocate, fotbaliștii și antrenorii nu au putut fi plătiți la termenul scadent.

Atacantul Ștefan Blănaru a avut deja câștig de cauză la CNSL. ”14. Dosar nr. 769/CL/2023: BLANARU MILUTA STEFAN VS. ASOCIAŢIA CLUBUL SPORTIV FOTBAL CLUB BRAŞOV – STEAGUL RENAŞTE • Admite cererea reclamantului”, este decizia CNSL în cazul jucătorului întors la CS Mioveni.

”Când am plecat de la Brașov cu acord de reziliere aveam termen de plată a salariului pe luna iulie data de 15 septembrie. Chiar m-aș bucura ca FC Brașov să-și rezolve problemele și să-și continue activitatea”, a spus Blănaru.

Situație similară cu Blănaru o au și fotbaliștii Marius Burlacu, Daniel Mutu, Daniel Dumbravă și Eduard Lambrinoc. Și antrenorii Adrian Szabo, Ionuț Mitroi, Andrei Șanta, Ioan Handrea, Vasile Mureșan, Adrian Lancea, Marian Cristescu și Liviu Dîrstar au câștigat litigiile cu FC Brașov la FRF pentru plata restanțelor contractuale.

Președintele Dragoș David: ”Încercăm să discutăm cu jucătorii și antrenorii”

Președintele numit în această vară la FC Brașov, Dragoș David (foto, primul din stânga), recunoaște situași limită în care a ajuns clubul. David spune că va încerca să discute cu fotbaliștii și antrenorii pentru o reeșalonare a datoriilor pentru că în acest moment clubul nu are bani.

”Este normal ca foștii jucători și antrenori să câștige litigiile la comisiile FRF. În acest moment chiar nu știu cum vom putea plăti banii. Vom încerca să discutăm cu ei, să ajungem la o înțelegere pentru o reeșalonare a plăților pe 6 luni. Sper să ne înțelegem și spă nu ajungem în situația să fim depunctați la echipele U 19 și U17 din campionatul național”, a spus David.

În acest moment, Centrul de de Copii și Juniori de la FC Brașov își continuă activitatea pe banii părinților copiilor!

https://liga2.prosport.ro/special/juniori/protest-la-fc-brasov-dupa-ce-activitatea-sa-a-fost-paralizata-19287777

https://liga2.prosport.ro/seria-1/calin-moldovan-despre-dezastrul-de-la-fc-brasov-e-de-noaptea-mintii-antrenorul-care-a-promovat-corona-in-liga-2-si-apoi-a-salvat-new-fc-brasov-de-la-retrogradare-19287616

https://liga2.prosport.ro/special/adrian-harlab-condus-pe-ultimul-drum-de-sute-oameni-19286817

https://liga2.prosport.ro/special/juniori/dais-pune-lacatul-pe-fc-brasov-19285571

https://liga2.prosport.ro/special/juniori/adrian-szabo-a-castigat-litigiul-cu-fc-brasov-insa-este-sceptic-ca-isi-va-putea-primi-restantele-un-nou-val-de-memorii-la-frf-pentru-club-19285462

 

 

 

Adi MARICA 10 Oct. 2023, 13:38 Juniori
Pe aceeași temă