Juniorii de la FC Brașov și părinții lor, protest! Huiduieli și un mesaj ferm adresat clasei politice brașovene: ”Vă dați la gioale încontinuu pe spatele acestor copii. Ați nenorocit clubul!”

Adi MARICA 05 Oct. 2023, 22:08 Juniori

Scandal cât casa la Centrul de Copii și Juniori de la FC Brașov. Având conturile blocate și accesul interzis în bazele sportive din cauza datoriilor către Direcția Administrare Infrastructură Brașov (DAIS), activitatea grupelor de copii și juniori a fost paralizată în ultimele zile.

Joi, 5 octombrie 2023, la ora 14:30, copiii de la FC Brașov, părinții acestora, dar și antrenorii s-au strâns la baza sportivă Metrom și au protestat.

Huiduieli și un mesaj ferm adresat clasei politice brașovene: ”Ați nenorocit clubul! Plecați cu toții!”

Pentru detensionarea situației, la baza sportivă și-au făcut apariția Cornel Tudor, noul director interimar la DAIS Brașov, Sebastian Lupu, consilierul primarului Allen Coliban, dar și șefii de la FC Brașov, președintele Dragoș David și secretarul Cristian Mățău.

Șeful DAIS a fost invitat de părinți pe terenul de joc, unde au avut loc discuții extrem e tensionate. Părinții și-au vărsat năduful pe Mățău, Lupu și Tudor. Huiduieli ca la un meci de fotbal și scandări repetate la adresa clasei politice brașovene. ”Rușine, rușine să vă fie”. ”Ati nenorocit clubul! Să vedem rezultate auditului! Cine a făcut toate aceste datorii? Să plătiți!” a fost luat la rost Cristi Mățău, cel care s-a ocupat și de certificarea clubului alături de directorul economic, Ladislau Opra, cea care i-a adus retrogradarea echipei de seniori din Liga 2. ”Nu am nici cea mai mică problemă, o să vedeți rezultatul auditului”, a parat Mățău.

Părinții au continuat tirada, iar Lupu, Mățău și David au primit un mesaj ferm pentru toată clasa politică brașoveană: ”Toți de la USR, PNL, PSD și cine dracu’ mai e prin Consiliul Local vă dați la gioale în continuu pe spinarea la acești copii. Va veni decontul la alegeri, pentru voi, toată clasa politica din Brașov. Sunteți puși de noi acolo, tot noi o să vă dăm jos! Plecați cu toții, nenorociților!”

Soluția găsită: pe banii părinților!

După mai bine de o oră de discuții încinse, soluția găsită este ca părinții să suporte cheltuielile pentru plata accesului la bazele sportive, organizarea meciurilor, dar și plata antrenorilor.

Părinții vor plăti prin Agenția Metropolitană Brașov (AMB), către DAIS costurile pentru antrenamente și jocuri. ”AMB va semna un contract cu DAIS, părinții vor da banii prin donație și așa vom plăti pentru accesul grupelor la antrenamente și jocuri. Părinții fac tot ce este posibil pentru copiii lor. Pot spune că am răsuflat ușurat, asta că am rezolvat problema. Vom merge pe o perioadă de 3 luni pe suportul financiar al părinților care vor suporta plata pentru antrenamente și jocuri, dar și salariile antrenorilor. Sper ca în trei luni să putem stinge datoria pe care clubul o are și să putem întra în normal. Sper ca în Consiliul Local să se aprobe ghidul de finanțare pentru a ne continua activitatea la Centrul de Copii și Juniori. Acest ghid de finanțare nu este doar pentru FC Brașov. În proporție de 90 la sută ne bazăm pe sprijinul financiar de la administrația locală. Suntem în discuții și cu mediul de afaceri”, spus Dragoș David, președintele de la FC Brașov. Și fost politician.

Începe auditul la FC Brașov!

David a mai anunțat că luni va începe un audit la club pentru o situație reală a datoriilor și cine se face vinovat de dezastrul financiar de la FC Brașov.

”Situația cu datoriile totale ale clubului o știu în mare. De luni va fi demarat un audit din partea Primăriei Brașov, asta pentru că nu avem bani pentru un auditor extern. Sunt datorii la DAIS, la ANAF, avem conturile blocate pentru o datorie de 160000 de lei pentru plata unui cantonament al echipei de seniori în Antalya. În funcție de rezultatele auditului, vom contacta avocații pentru recuperarea prejudiciului de la cei care sunt vinovați”, a spus Dragoș David.

Șeful DAIS: ”Soluții există. În anumite condiții!”

Noul șef al DAIS Brașov, Tudor Cornel, a avut și el de înfruntat furia părinților. În final, șeful DAIS a spus că echipele de la FC Brașov vor avea acces pe bazele sportive, cu o condiție, plata înainte, cel puțin în perioada imediat următoare.

”Îi înțeleg pe părinți că sunt nemulțumiți, nu este nicio problemă. Soluții pentru ca FC Brașov să poată juca meciurile oficiale și pentru antrenamente există, însă în anumite condiții. La data de 30.09.2023, FC Brașov are o datorie de circa 286.000 de lei către DIAS. Am discutat cu Dragoș David și am solicitat ca începând de acum plata pentru fiecare antrenament sau joc să fie făcută în avans. Plata nu poate fi făcută de FC Brașov pentru că ne aflăm în litigiu cu clubul. Dacă plata se va face prin AMB nu este nicio problemă”, a spus șeful DAIS, care a recunoscut situația jenantă la nivel de infrastructură sportivă din Brașov: ”Din păcate, nu avem suficiente baze sportive pentru a-i mulțumi pe toți.”

Foto: Monitorul Expres

https://liga2.prosport.ro/seria-1/calin-moldovan-despre-dezastrul-de-la-fc-brasov-e-de-noaptea-mintii-antrenorul-care-a-promovat-corona-in-liga-2-si-apoi-a-salvat-new-fc-brasov-de-la-retrogradare-19287616

https://liga2.prosport.ro/special/petru-cadar-o-stea-pe-bolta-fotbalului-brasovean-19287229

https://liga2.prosport.ro/special/adrian-harlab-condus-pe-ultimul-drum-de-sute-oameni-19286817

https://liga2.prosport.ro/special/juniori/dais-pune-lacatul-pe-fc-brasov-19285571

https://liga2.prosport.ro/special/juniori/adrian-szabo-a-castigat-litigiul-cu-fc-brasov-insa-este-sceptic-ca-isi-va-putea-primi-restantele-un-nou-val-de-memorii-la-frf-pentru-club-19285462

Adi MARICA 05 Oct. 2023, 22:08 Juniori
Pe aceeași temă