DAIS pune lacătul pe FC Brașov! Președintele clubului acuză consilierii locali

Adi MARICA 20 Sep. 2023, 14:38 Juniori
DAIS pune lacătul pe FC Brașov! Președintele clubului acuză consilierii locali

Direcția Administrare Infrastructură Sportivă (DAIS) Brașov a notificat FC Brașov să evacueze spațiile de birouri de la Sala Metrom.

FC Brașov a acumulat datorii mari la DAIS, iar structura aflată în subordinea Primăriei Brașov, principalul sponsor al clubului în cei doi ani de la reînființare, a luat o decizie radicală.

”Potrivit Adresei nr. 3072/14.09. 2023, începând cu data de 19. 09. 2023- NU VEȚI MAI AVEA ACCES în spațiile de birouri din incinta bazei sportive Sala Sport Metrom, Str. Carpaților, nr 64B, Brașov”, este anunțul afișat la intrarea în sediul clubului brașovean de DAIS Brașov.

Azi dimineață s-au trezit cu ușile blocate la stadionul Metrom!

Jocuri politice cu Dragoș David, noul președinte al FC Brașov

Președintele FC Brașov, Dragoș David, numit la finalul lunii august, a reacționat dur printr-un mesaj postat marți pe pagina personală de Facebook, în care acuză o parte dintre consilierii locali că fac presiune pe DAIS Brașov să ”ne închidă ușa în nas!”

”Noaptea ca hoții! Toate cele ale noastre, echipamente, mobilier, documente erau sechestrate! Dar ce este mai rău și ce nu înțeleg anumite personaje politice, speranțele copiilor! Am cerut respectuos să hotărască onor Consiliul Local Brașov dacă mai doresc continuarea activității sportive pentru copii și juniori, în ședința din această lună. Ce au făcut unii consilieri locali?! Presiune pe șefii de la Direcția de Administrare a Infrastructurii Sportive Brașov să ne închidă ușa în nas! Dar cu copiii ce aveți? Rușinică Sebastian Rusu! Putem spune groparul sportului juvenil la Brașov! Și probabil al sportului în general la Brașov! Să dea brașoveanul un Consiliu Local mai bun anul ce vine!”, este mesajul postat de David.

Fost europarlamentar și actual șef la Agenția Metropolitană pentru Dezvoltare Durabilă Brașov, Dragoș David omite faptul că pentru dezastrul de la FC Brașov cam toată clasa politică brașoveană este vinovată, iar cei mai implicați în activitatea clubului au fost primarul Allen Coliban (USR) și consilierul Sebastian Bădulescu (PNL).

Contractul dintre DAIS și FC Brașov a expirat

În 2021, spațiile de birouri de la baza sportivă Metrom au fost date în folosință gratuită de CL Brașov pentru o perioadă de doi ani. Contractul a expirat, iar acum DAIS Brașov cere clubului brașovean să evacueze sediul clubului.

Litigiul dintre DAIS și FC Brașov Steagul Renaște este unul mai vechi. DAIS s-a retras din structura de conducere de la FC Brașov la începutul acestui an și a declanșat un proces pentru recuperarea datoriilor, circa 2 miliarde de lei, acumulate pentru folosirea bazelor Metrom și Tineretului.

După ce procesul dintre DAIS și FC Brașov a început în această vară, clubul brașovean a mai acumulat datorii de circa 45.000 de lei.

Tăvălug de memorii la FC Brașov

După ce Adrian Szabo a câștigat litigiul cu FC Brașov pentru restanțele financiare, și alți antrenori de la Centrul de Copii și Juniori de la FC Brașov s-au adresat FRF pentru recuperarea salariilor restante.

Astfel, Adrian Lancea, Marian Cristescu, Ioan Handrea, Ionuț Mitroi și Vasile Mureșan au avut câștiga de cauză la CNSL.

”Admite cererea reclamantului. • Obligă clubul pârât la plata drepturilor financiare restante, precum și taxa de procedură. • Cu recurs în 5 zile de la comunicare. • Pronunțată astăzi, 19.09.2023”, anunță FRF.

Și Andrei Șanta, fostul antrenor cu portarii de la echipa de seniori de la FC Brașov, a primit aceeași decizie.

Andreea Rogoz, care a făcut parte din biroul de presă de la FC Brașov până în această vară, s-a adresat FRF pentru recuperarea salariilor restante și a primit deciziei favorabilă în ședința din 19 septembrie a CNSL.

Fotbalistul Eduard Lambrinoc, transferat în vară la FC Voluntari, s-a adresat FRF pentru plata salariilor restante acumulate în perioada când a jucat la FC Brașov, iar CNSL i-a dat câștig de cauză.

  • FC Brașov nu mai are echipă de seniori după ce a fost retrogradată din Liga 2 în această vară în urma neîndeplinirii condițiilor minime de participare în această competiție, iar apoi s-a retras din Liga 3. A anunțat că își continuă activitatea numai cu Academia, iar în vara anului următor ar trebui să se unească cu SR Brașov, echipă din Liga 3 susținută de suporterii stegari.

Foto: Monitorul Expres

https://liga2.prosport.ro/special/juniori/adrian-szabo-a-castigat-litigiul-cu-fc-brasov-insa-este-sceptic-ca-isi-va-putea-primi-restantele-un-nou-val-de-memorii-la-frf-pentru-club-19285462

https://liga2.prosport.ro/special/juniori/planul-noului-presedinte-al-fc-brasov-de-a-tine-clubul-in-viata-19284483

https://liga2.prosport.ro/liga-3/modificari-in-liga-3-pentru-completarea-locurilor-vacante-19281687

https://liga2.prosport.ro/seria-1/marea-unire-de-sub-tampa-fc-brasov-si-sr-brasov-si-au-anuntat-proiectul-comun-un-oras-o-echipa-ce-se-intampla-cu-clubul-retrogradat-din-liga-2-planul-pentru-noul-sezon-de-liga-3-19281374

Adi MARICA 20 Sep. 2023, 14:38 Juniori
Pe aceeași temă