Iordănescu: „Pe lista antrenorilor la tineret au mai fost Badea, Chirilă, Dumitriu și Ganea”

Mihai Andries 04 Jul. 2014, 17:30 Special
Iordănescu:**

Directorul tehnic al FRF, Anghel Iordănescu, a declarat, vineri, într-o conferință de presă, că pentru postul de selecționer al echipei de tineret au mai fost analizate CV-urile depuse de antrenorii Ionuț Badea, Ionuț Chirilă, Dumitru Dumitriu și Ionel Ganea.

„S-au trimis la FRF în jur de 140 de CV-uri. Aceste CV-uri cuprindeau candidați pentru toate categoriile de vârstă de la juniori și echipa de tineret. Am făcut, împreună cu grupul de lucru, criterii de a-l selecționa pe cel mai bun dintre cei mai buni. Sunt criterii atât la echipele de juniori, cât și pentru cel de antrenor principal la echipa de tineret. Au mai fost Ionuț Badea, Ionuț Chirilă, Dumitru Dumitriu, care aplicase pentru Under 18 și Ionel Ganea. Toți cei cinci au ajuns în fața grupului de lucru tehnic, s-au prezentat la interviuri și mi-au lăsat o impresie bună”, a spus Iordănescu.

Anghel Iordănescu a afirmat că din cele 140 de CV-uri depuse, pentru postul de selecționer al echipei sub 21 de ani au fost analizate alte zece dosare, fără a preciza numele candidaților. „La postul de la tineret am avut de furcă. Am ales aproximativ 15 dintre candidații care și-au trimis CV-ul la FRF. Am făcut trei seturi de câte cinci antrenori și am trecut la analiza fiecărui CV în parte. Am selecționat primii cinci și după aceea i-am invitat la interviuri, care au durat și până la o oră și jumătate. Niciunul dintre ei nu a fost menajat”, a completat Iordănescu.

Potrivit lui Anghel Iordănescu, Viorel Moldovan a fost numit antrenor deoarece a îndeplinit toate condițiile cerute. „În ceea ce privește criteriile stabilite pentru antrenorul echipei naționale au stat capacitatea profesională, competența, tot ce ține de metodologia pe care trebuie să o stăpânească un antrenor, să aibă cunoștințe psihologice, pedagogice, să fie o personalitate puternică, care să aibă o prestanță deosebită. El va lucra cu foarte mulți jucători tineri. El va asigura viitorul echipei naționale. El este antrenorul care a întrunit toate sufragiile. Nu ai cum să creezi jucători de performanță pentru echipa națională, dacă nu ai performanță la echipa de tineret. Sunt convins că le poate îndeplini”, a adăugat Iordănescu.

El i-a recomandat lui Viorel Moldovan să formeze un lot lărgit format din 33 de jucători, pentru a avea de unde să aleagă fotbaliști pentru reprezentativa de tineret. „I-am sugerat lui Viorel Moldovan să-și facă un lot lărgit de 33 de jucători. Din acest lot să poată avea la dispoziție tot timpul 22 de jucători, în cazul în care Victor Pițurcă va apela la anumiți jucători de la tineret”, a subliniat Iordănescu.

Președintele FRF, Răzvan Burleanu, s-a arătat bucuros că Viorel Moldovan a acceptat propunerea de a pregăti reprezentativa de tineret. „Domnul Anghel Iordănescu a manageriat și condus în această perioadă de timp echipa de proiect a campaniei «4 the future». E un moment de maximă importanță în ceea ce privește construcția viitoare a fotbalului românesc. Mă bucur foarte mult că domnul Viorel Moldovan a acceptat propunerea noastră de a veni alături de noi și vreau să îmi exprim bucuria că de astăzi avem încă un profesionist integru alături de noi. Nu e doar un fost mare jucător de excepție, dar în același timp un antrenor care a demonstrat că poate reuși în condiții vitrege și aici mă refer la Rapid. De astfel de oameni FRF are nevoie, profesioniști, integri și dedicați”, a explicat Burleanu.

Odată cu numirea lui Viorel Moldovan, noul team-manager al echipei de tineret a fost numit Cătălin Gheorghiu, care lucrează la Departamentul de Comunicare al FRF. „Cătălin Gheorghiu este team-manager al echipei naționale de tineret. Până acum aceste îndatoriri din punct de vedere administrativ erau îndeplinite de către antrenor. Nu poți ca antrenor și să pregătești echipa și să te asiguri că echipamentul este la dispoziția jucătorilor și să te ocupi și de rezervările de avion. De astăzi, fiecare echipă de tineret, de juniori are un team manager care va îndeplini toate aceste sarcini administrative, fără a încărca organigrama FRF, ci utilizând toate resursele interne pe care le avem”, a precizat Burleanu.

 

Articol scris de Andrei MAZURCHIEVICI (Mediafax)

Mihai Andries 04 Jul. 2014, 17:30 Special
Pe aceeași temă