UTA vrea să întrerupă invincibilitatea Mioveniului și să-i ia locul pe podiumul Ligii 2. Ce spun cei doi antrenori înaintea meciului de la Arad

Marius ANGHEL 14 Sep. 2019, 14:45 Campionat
UTA vrea să întrerupă invincibilitatea Mioveniului și să-i ia locul pe podiumul Ligii 2.** Ce spun cei doi antrenori înaintea meciului de la Arad

15 zile vor trece între precedentul meci de campionat (4-0 cu Sportul Snagov) al „Bătrânei Doamne” și disputa cu CS Mioveni, din cadrul rundei cu numărul 7 a Ligii 2. Ca și grupările din Liga 1, UTA a stat în weekendul rezervat partidelor echipelor naționale, fiindcă Univeristatea Cluj a avut doi fotbaliști convocați sub „tricolor” (Telcean, la U19 și Dur-Bozoancă, la U21), cu deosebirea că – totuși – a avut parte de ieșirea oficială, din Cupă, de la Chișineu Criș. Laszlo Balint a utilizat prea puțini din titularii săi obișnuiți, însă a primit ceva semnale în vederea confruntării cu argeșenii, programată duminică, de la ora 11:30.

Laszlo Balint: „Adversarul nostru, unul valoros, a pornit ca din pușcă și nu a cunoscut înfrângerea în acest sezon”

Mioveniul merge pe „Motorul” din postura viceliderului (deținută înainte de startul etapei) și al echipei (una din cele două, alături de Turris) neînvinse în acest sezon, dar și după succesul cu 2-1 de la Flacăra Moreni, în Turul 4 al Cupei României.

„Ne așteaptă un meci extrem de important, de complicat. Vom juca împotriva unui adversar valoros, care a pornit ca din pușcă și nu a cunoscut înfrângerea în acest sezon. Au trei victorii în deplasare fără gol primit, bazându-se pe o organizare foarte bună în defensivă, dar și pe jucători în compartimentul ofensiv care știu să speculeze spațiile. Una peste alta, punând în balanță, și noi avem un început de sezon bun, cel puțin pe propriul teren. Aici am obținut doar rezultate bune, fără gol primit și ne dorim să continuăm acest parcurs. Băieții s-au pregătit foarte bine, nu cred că se pune problema oboselii pentru că, prin amânarea meciului din weekend ce trebuia să-l jucăm cu U Cluj, am avut doar meciul de Cupă marți, deci timp suficient să ne revenim și să pregătim cum trebuie acest joc. Sper să jucăm cu stadionul plin, este foarte important pentru noi. S-a demonstrat în celelalte partide cât ne-au ajutat fanii, mai ales că vrem să obținem cele trei puncte la intrarea într-o perioadă încărcată, dar frumoasă”, a punctat Laszlo Balint, citat de Sport Arad.

Disecând puțin adversarul de duminică dimineață, antrenorul utist a adăugat: „Este o echipă foarte bine organizată pe fiecare compartiment. Au câte un jucător experimentat în fiecare de la portar la atacant și vorbesc despre Croitoru, Beța, Costin, Hergheligiu sau Balint. Sunt fotbalști cu mare experiență la acest nivel, plus că au un nucleu de jucători ce joacă împreună de 2-3 ani și aceste detalii contribuie la un joc colectiv bun. Am văzut meciul lor cu Metaloglocus, au pasat, au desfăcut, iar la Buzău au jucat organizat bine defensiv și cu atacuri rapide. Așa că ne vom adapta și noi, dar vom aplica și principiile pe care le lucrăm. Am pretenția ca valoarea și experiența jucătorilor de la UTA să iasă la iveală mai ales în astfel de derby-uri, numite așa prin prisma formei de moment arătate, nu neapărat a pozițiilor în clasament. Să nu uităm și că în ultimele sezoane ei au fost obișnuiți cu plutonul fruntaș, au avut perioade când s-au bătut la promovare, iar acum, după ce au arătat în primele partide, cred că este o echipă care poate emite din nou pretenții”. Eliminat în partida de Cupă, Simon Măzărache este suspendat pentru disputa de la Arad. „Studiem adversarul, Măzărache este important pentru ei, dar titulari au fost în ofensivă Valentin Balint, Hergheligiu, Coșereanu, cu un copil pe banda cealaltă (n.a. Cioargă). Dar important este cât intrăm noi de hotărâți pe teren, pentru că este foarte important să câștigăm acest joc”.

Marius Stoica: „Jucăm cu UTA, jucăm cu o campioană a Provinciei. Vrem să practicăm un fotbal bun”

Ca și UTA, CS Mioveni și-a luat biletele pentru 16-imile Cupei României, după succesul (2-1) de pe terenul celor de la Flacăra Moreni, meci în care au jucat mai bine de o oră în inferioritate numerică. Argeșenii sunt conștienți că deplasarea pe Mureș este una de risc maxim.

„Meciul ăsta îl văd ca pe o lucrare de control la ceea ce noi ne-am pregătit în decursul acestor etape. Jucăm cu UTA, jucăm cu o campioană a Provinciei. Evoluăm împotriva a 12 jucători, pentru că știm ce înseamnă suporterii acestei echipe și cum își susțin ei favoriții. Mi-aș dori să avem parte de asemenea atmosferă la toate meciurile. UTA are niște suporteri pătimași, care îți dau dorința să te ridici. Apoi, mai știu că avem în față un adversar foarte bun, cu un antrenor foarte bun și pe care eu îl apreciez foarte mult. E un tehnician ambițios, cu o filozofie frumoasă asupra fotbalului. A construit o echipă frumoasă, își doresc promovarea și dau 100 la sută în fiecare joc. Și noi ne dorim cât mai mult de la acest joc, suntem pregătiți și nu ne e teamă de nimic. Vrem să practicăm un fotbal bun, să ridicăm nivelul de calitate în exprimare. Dorim să continuăm pe aceeași linie, cu aceleași rezultate pozitive ca până acum. Nu avem moralul scăzut după meciul cu Metaloglobus, pentru că am făcut un joc bun cu ei. Suntem pe un drum bun, cu rezultate pozitive. Și meciul de Cupă a fost un test util pentru jucătorii care au evoluat mai puțin. Revenind la partida de duminică, ne-am pregătit pentru acest joc. UTA are jucători foarte valoroși, stau în toate compartimentele foarte bine, mai ales la juniori pe care îi au de lot național. Dar noi, prin forța grupului, vom încerca să scoate cât mai mult de la acest joc”, a anunțat Marius Stoica, antrenorul principal al grupării în galben și verde.

Câte trei fotbaliști accidentați au cele două formații ce se vor duela duminică, de la ora 11:30, pe arena „Motorul”. Este vorba despre Couibaly, Ciucur și Pușcaș din tabăra UTA-ei, respectiv Mîrzeanu, Rădescu și Edi Stoica, la Mioveni.

La precedenta vizită la Arad, tot pe „Motorul”, „roș-albii” au câștigat cu 2-1, după „dubla” lui Rus (din asisturile lui Miculescu și Costin), respectiv Balint, din penalty.

Formații probabile:

UTA: Fl. Iacob – Andr. Rus, Fl. Ilie, Șeroni, Tomozei – Oct. Ursu, Lorenzi, R. Moise, Miculescu – Cip. Rus, Buhăcianu

Mioveni: F. Croitoru – Rob. Ghiță, Celea, Beța, Burnea – R. Costin, Anghelina – Cioargă, Hergheligiu, Coșereanu – Val. Balint

Arbitri: Horia Mladinovici – Andrei Constantinescu, Vlad Bârleanu (toți din din București); Rezervă: George Roman (Grădinari – Timiș); Observatori: Nicolae Grigorescu (Timișoara) și Daniel Sabou (Zalău).

Sursa: Sport Arad
Foto: UTA Arad

Marius ANGHEL 14 Sep. 2019, 14:45 Campionat
Pe aceeași temă