”Vrem Steaua în A” | Motivul strategic pentru care gloriile Stelei au fost prezente, în număr mare, la meciul cu Poli Iași. S-au întâlnit în Ghencea cu două ore înainte de joc

ProSport a aflat motivul strategic pentru care glorii ale Stelei au fost prezente, în număr mare, la meciul pe care formația din Ghencea l-a disputat, marți seară, împotriva celor de la Poli Iași (scor 2-2), în etapa a 3-a a play-off-ului Ligii 2.

La inițiativa suporterilor, în parteneriat cu cei din conducerea clubului, înainte de jocul cu Poli Iași a fost organizată o întâlnire de taină pentru viitorul clubului, la care au mai participat sponsori, oameni din mediul politic și de afaceri.

O salbă de glorii, printre care Anghel Iordănescu, Marius Lăcătuș, Gabi Balint, Tudorel Stoica, Miodrag Belodedici, Ștefan Iovan, Adrian Bumbescu, Ilie Dumitrescu, Victor Pițurcă, Costel Gâlcă, George Ogăraru sau Narcis Răducan, a fost văzută, marți, în lojele arenei din Ghencea. Prezența acestora nu a fost întâmplătoare, iar ProSport a aflat motivul strategic pentru care oamenii care au scris istorie atât pentru Steaua, cât și fotbalul românesc s-au strâns la meciul cu Poli Iași.

Gloriile Stelei au fost prezente, în număr mare, la meciul cu Poli Iași

Astfel, cu două ore înainte de meci, la stadion a avut loc o întâlnire organizată de suporterii Stelei din Asociația Steliștilor 1947 (AS47), cu susținerea conducerii, pentru viitorul clubului și o mai bună comunicarare în mediul public și privat.

Alături de legendele roș-albaștrilor, la eveniment au mai fost invitați și reprezentanții sponsorilor, oameni din mediul de afaceri și clasa politică, aproximativ 50 de persoane. Din partea conducerii a fost prezent președintele clubului Ștefan Bichir. La discuții a participat și Eduard Bachide, secretarul de stat care conduce departamentul pentru relația cu parlamentul și calitatea vieții personalului MApN.

Din informațiile ProSport, printre invitații la această întâlnire, în timpul căreia s-au căutat soluții pentru deblocarea situației în care se află echipa – Steaua nu are drept de promovare în prima ligă – , a fost și Helmut Duckadam, însă fostul mare portar nu a putut onora evenimentul, fiind plecat din București.

Gabi Balint: ”Există interes pentru Steaua și pentru a vedea care este viitorul. Am stabilit să ne întâlnim cam o dată pe lună și vedem ce putem face pentru acest club”

Contactat de ProSport, Gabi Balint, fostul fotbalist care a susținut înverșunat cauza Stelei în războiul pentru identitate purtat cu FCSB, a vorbit despre rolul acestei întâlniri.

”Da, ne-am întâlnit cu oameni politici, oameni de afaceri, reprezentanții suporterilor, am stat cam două ore la discuții înaintea meciului cu Poli Iași. Ideea a fost să ne cunoaștem și să vorbim despre Steaua, prezent și viitor. Noi am vrut să vedem care este opinia conducerii clubului, să vedem ce se întâmplă. A venit la această întâlnire și Ministrul Secretar de Stat. Chiar și avocați au fost. Există interes pentru Steaua și pentru a vedea care este viitorul. Am stabilit să ne întâlnim cam o dată pe lună și vedem ce putem face pentru acest club. Momentan nu s-au luat decizii, ci a fost doar o cunoaștere a unor oameni care sunt aproape de Steaua. Eu m-am retras, într-un fel, din fotbal și nu cred că mai revin. Sunt la mine, la Bistrița. Dacă va fi să fac ceva, poate pe viitor, când voi renunța definitiv la București, ar fi aici, la Bistrița, în județ. Aici, nu cred. Steaua este, însă, aproape de inimă. Voi fi mereu alături. Aș vrea să văd că-și rezolvă problemele cu promovarea, au trecut doi ani. Totuși, nu depinde doar de club, sunt mai mulți factori, printre care și Ministerul. De el depindem. Se lucrează la o formă, dar nu e ușor”, a transmis Gabi Balint.

Marius Lăcătuș vrea o comunicare mai bună dinspre club. ”Ajungi să spui, ca suporter: «Mă, dacă pe ei nu-i interesează, pe mine de ce să mă intereseze, să mă mai duc la meciuri?»”

Cu o zi înaintea meciului cu Poli Iași, Marius Lăcătuș era invitat la ”Națiunea Stelistă” și transmitea că vrea să vadă la Steaua o mai bună comunicare, să iasă și să vorbească deschis despre proiectele pe care le are, pentru ca suporterii să primească semnale că totul merge într-o direcție bună. Altfel, se teme să fanii își vor pierde interesul pentru echipa de fotbal.

”Sper să vedem mai mulți pași în față, atât ai celor din conducerea clubului, cât și ai celor de la minister, pentru că e nevoie. Și mi-aș dori o prezență mai bună a celor din club în relațiile cu mass-media, cu suporterii, pentru ca lumea să înțeleagă cam ceea ce se dorește de la această echipă. O comunicare mai bună. Dacă nu măcar o dată pe săptămână, măcar o dată la două săptămâni să iasă cineva și să spună ceea ce se întâmplă cu această echipă, care este proiectul, ce-și doresc să facă cu această echipă. Pentru că, dacă lucrurile stagnează și nu știm nimic din afară, sigur ajungi în situația în care probabil că poți să spui tu, ca suporter: «Mă, dacă pe ei nu-i interesează, pe mine de ce să mă intereseze, să mă mai duc la meciuri?» Se poate ajunge ca suporterii să gândească așa. Cel mai bine ar fi, pentru cei din club, să iasă și să spună lucrurilor pe nume, gândurile pe care le au vizavi de această echipă. Și sper să fie gânduri bune”, era părerea lui Lăcătuș, prezent și marți seară din întâlnirea cu foștii săi colegi.

AS47: ”Toți VREM STEAUA ÎN A!”

Asociația Steliștilor 1947 a avut și ea un mesaj despre ședința desfășurată ieri seară, la inițiativa sa.

”Suporterii, gloriile, sponsorii, toți VREM STEAUA ÎN A!
În acest sens, înaintea jocului de marți cu Poli Iași, a avut loc prima dintr-o serie de întâlniri care au ca scop identificarea soluțiilor legale și avantajoase pentru Steaua, soluții care să ducă spre obținerea dreptului de promovare”, a transmis AS47, publicând și o serie de fotografii de la eveniment.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/marius-lacatus-apasa-pe-umerii-celor-care-trebuie-sa-decisa-in-numele-stelei-sa-rezolve-problema-interdictiei-la-promovare-altfel-lucrurile-nu-merg-pe-drumul-cel-bun-daca-nu-suporterii-a-19266252

https://liga2.prosport.ro/seria-1/anghel-iordanescu-a-luat-arcul-si-a-tras-sageti-catre-conducerea-clubului-steaua-nu-stiu-cat-interes-arata-pentru-promovare-cum-a-catalogat-meciul-cu-poli-iasi-si-parerea-sa-despre-19266400

https://liga2.prosport.ro/seria-1/adi-popa-a-pus-startul-modest-al-stelei-cu-poli-iasi-si-pe-seama-viitorului-joc-de-o-saptamana-ne-pregatim-de-meciul-cu-dinamo-si-noi-aveam-acest-meci-cu-iasi-ironiile-catre-19266390

https://liga2.prosport.ro/seria-1/leo-grozavu-multumit-cu-punctul-scos-de-poli-iasi-in-ghencea-la-cum-am-jucat-ar-trebui-sa-sarim-in-sus-de-bucurie-rezultatul-este-mult-peste-ceea-ce-am-aratat-astazi-am-fost-de-nerecunosc-19266391

https://liga2.prosport.ro/seria-1/slovacul-jakub-vojtus-la-primele-goluri-pentru-poli-iasi-moldovenii-raman-pe-locul-1-in-play-off-si-dupa-jocul-cu-steaua-din-ghencea-19266387

https://liga2.prosport.ro/seria-1/steaua-poli-iasi-se-joaca-de-la-ora-1900-pentru-sefia-din-play-off-ul-ligii-2-au-complex-moldovenii-pe-stadionul-din-ghencea-19266269

Pe aceeași temă