Anghel Iordănescu propune două nume pentru o nouă denumire a stadionului Steaua. ”Acolo trebuie să ne bucurăm cu toții, indiferent că ținem cu o echipă sau cu altă echipă”

04 May. 2020, 16:22 Diverse
Anghel Iordănescu propune două nume pentru o nouă denumire a stadionului Steaua. ”Acolo trebuie să ne bucurăm cu toții, indiferent că ținem cu o echipă sau cu altă echipă”

Sărbătoritul zilei, Anghel Iordănescu, se arată încântat de cum va arăta noul stadion din Ghencea, Steaua. Ajuns la 70 de ani, fostul selecționer al naționalei României, al „Generației de Aur”, consideră că realizarea acestei noi arene trebuie să aducă bucurie în rândul fanilor fotbalului. Întrebat ce nume ar trebui să poarte stadionul Steaua, Iordănescu consideră că denumirea acestuia va trebui să fie dată de numele unei legende a clubului militar.

”Pe acel stadion trebuie să ne bucurăm cu toții, indiferent că ținem cu o echipă sau cu altă echipă. Va evolua și echipa națională acolo. Poate că domnul Emeric Ienei ar trebui să dea numele stadionului, poate Gheorghe Constantin, un alt mare nume din istoria acestui club”, a declarat „Tata Puiu” la Pro X.

Emeric Ienei (83 de ani) a activat ca fotbalist, ca mijlocaș defensiv, la UTA Arad, Steaua și Kayserispor (Turcia), iar națională a avut 12 apariții, în timp ce ca antrenor a pregătit Steaua, FC Bihor, Chindia Târgoviște, Panionios Atena, U Craiova, cât și naționalele României și Ungariei. Ienei este antrenorul care în 1986 a condus Steaua către Cupa Campionilor Europeni, performanță pentru care a fost decorat în martie 2008 cu Ordinul „Meritul Sportiv” Clasa a II-a cu baretă. În prezent trăiește la Oradea.

Gheorghe Constantin (77 de ani) este un alt simbol al clubului Steaua, iar în cariera de fotbalist a fost atacant la Venus București, Avântul Reghin, CFR Iași, CFR sighetu Marmației, Steaua și Kayserispor. La naționala României are 39 de meciuri și 12 goluri. Ca antrenor a condus Steaua, SC Bacău, FCM Galați, Politehnica Iași, Steaua Mecanică Fină București, Gloria Buzău și Rapid. Ca jucător a ieșit de trei ori golgheter al României (1960, 1961, 1962) și a câștigat patru Cupe ale României (1955, 1961-1962, 1965-1966, 1966-1967) și de patru ori a fost campion al României (1956, 1959-1960, 1960-1961, 1967-1968), iar ca antrenor a câștigat Cupa României, în 1979, tot cu Steaua.

FCSB, ca orice altă echipă, are dreptul de a juca pe noul stadion Steaua

Ionuț Stroe, ministrul Tineretului și Sportului, a anunțat, pe 3 mai, că orice echipă de fotbal poate juca pe stadionul Ghencea dacă va plăti chiria aferentă. Anunțul ministrului vine după ce Gigi Becali a susținut că își dorește ca echipa pe care o patronează, FCSB, să evolueze pe noua arenă, chiar dacă fanii Stelei nu ar fi de acord.

”Dacă stadionul e construit din bani publici, atunci oricine poate beneficia de această arenă. Stadionul va avea administrație publică prin MApN. Nu văd niciun fel de limitare a cuiva de a solicita închirierea stadionului. Doar dacă ai probleme cu legea sau să nu respecți un contract, în rest nimeni nu poate interzice asta. Dacă faci stadionul din bani privați, atunci poți aduce pe cine vrei tu acolo”, a declarat Ionuț Stroe, la DigiSport.

Legenda Stelei, Ilie Dumitrescu, e și el de acord cu ministrul: „Fiecare societate care vrea să-și desfășoare un eveniment acolo o poate face fără nicio problemă. Stadionul arată fantastic.”

04 May. 2020, 16:22 Diverse
Pe aceeași temă