Imagini dezolante! Cum arată baza Pro Rapid la 5 ani după ce a fost pusă sub sechestru: șerpi, câini maidanezi și boscheți peste locul unde Lucescu scria istorie | VIDEO și FOTO

Alin GRIGORE 09 May. 2021, 15:23 Special

7 kilometri. Aceasta este distanța dintre ventriculul stâng – stadionul Rapid – și ventriculul drept – baza Pro Rapid din Bucureștii Noi. Ambele camere alcătuiesc inima, pe care suporterii giuleșteni o numesc Rapid. ProSport a vizitat baza, care cândva era cea mai modernă din România, și vă prezintă detalii și imagini de-a dreptul revoltătoare.

Dacă stadionul Rapid a fost reconstruit și astăzi este o bijuterie în toată regula, baza Pro Rapid n-a avut același noroc. Aceasta din urmă a fost lăsată în paragină, fiindcă nu are un administrator, după ce ANAF a pus sechestru pe ea. În acest moment acolo nu mai există decât boscheți, 3 câini maidanezi, un autocar părăsit și un paznic care are grijă să nu fie perturbată liniștea șerpilor aflați prin buruieni.

Autocarul și terenurile sunt distruse!

Inaugurată în 1998, baza Pro Rapid are 3 hectare și jumătate, dar acum este într-o stare jalnică. Terenurile de antrenament, pe care cândva Pancu și colegii săi făceau pregătirea pentru titlurile din 1999 și 2003, sunt acum pline de boscheți înalți de câțiva metri.

Nici autocarul cumpărat de George Copos n-a avut o viață prea bună. „Iubire fără sfârșit” este sloganul care însoțește pe o parte autocarul care a rămas efectiv încremenit în timp. Acesta e nemișcat de ani buni și cu oglinda de pe partea șoferului lipsă. Au supraviețuit însă terenurile de tenis, care sunt deschise publicului pentru închiriere.

Victor Angelescu, patron Rapid: ”Am uitat de această bază! Nu va mai fi niciodată a noastră”

”Noi am mai spus, am uitat de baza Pro Rapid! Baza nu cred că va mai fi vreodată a Rapidului! Sper ca la un moment dat, un primar să o recondiționeze și să o pună la dispoziție către copiii din sectorul 1, dar poate și către Rapid. Dar trebuie să fim realiști! Trebuie să uităm de baza Pro Rapid! Noi vorbim de ea de 5-6 ani… Trebuie să ne construim noi baza noastră, nouă, când vom fi în Liga 1. Nu putem să trăim acum din ce a fost acum 15 ani.

Baza e a statului! Eu am declarat că aș vrea să avem cu statul o interferență cât mai mică. Dacă cineva o va recondiționa, vom fi interesați să o folosim. Dar cred că mai e mult timp până atunci, ani de zile. Dacă anul viitor vom fi în Liga 1 trebuie să avem baza noastră, nu să așteptăm după Pro Rapid”, a declarat Victor Angelescu.

„Cred că este dorința tuturor, doar că nu depinde de noi. E un lucru mai întortocheat. Baza nu aparține nici de Rapid, nici de Primăria de sector. Nu știm de cine aparține. În România, dacă vrei să faci un lucru bun, te mănâncă birocrația”
Daniel Niculae, președinte Rapid

Cum a ajuns baza Pro Rapid a nimănui

Pe 13 iunie 2021 se fac fix cinci ani de când clubul Rapid a intrat în faliment. Acela a fost momentul când ventriculul drept – baza Pro Rapid – s-a înfundat și inima – Rapid – n-a mai putut pompa niciodată sângele în mod eficient. Din cauza falimentului au fost tăiate apa, curentul și gazele, iar Pro Rapid a intrat sub sechestrul Ministerului de Finanțe și al ANAF, care au preluat 80% din suprafață. Restul încă aparține lui George Copos.

Alin GRIGORE 09 May. 2021, 15:23 Special
Pe aceeași temă