Veste bună pentru Rapid. Pe viitor, giuleștenii pot beneficia de Baza Pro Rapid. Primăria Sectorului 1 va începe demersurile pentru reintroducerea ei în circuitul sportiv

Autor: Andrei PASCU Publicat: 21 Feb. 2021, 10:36 Liga 2
Veste bună pentru Rapid. Pe viitor, giuleștenii pot beneficia de Baza Pro Rapid. Primăria Sectorului 1 va începe demersurile pentru reintroducerea ei în circuitul sportiv

Baza Pro Rapid stă nefolosită de ani de zile și a ajuns în paragină. Locul unde fotbaliștii echipei Rapid se antrenau nu mai arată deloc ca în urmă cu câțiva ani. Se pare însă că Primăria Sectorului 1 vrea să o restaureze și să îi readucă strălucirea de altădată.

Primăria Sectorului 1 vrea să preia Baza Pro Rapid și să o readucă în circuitul sportiv

Potrivit unui comunicat emis de Primăria Sectorului 1, primarul Clotilde Armand se implică să treacă Baza Pro Rapid din proprietarea Ministerul Finanțelor, în proprietatea Municipiului București și în administrarea Primăriei Sectorului 1. Apoi, se dorește efectuarea unor investiții prin care baza să ”renască” și să fie reintrodusă în circuitul sportiv.

În prezent, Baza Sportivă Pro Rapid se află în administrarea Ministerului Finanțelor. Vom depune toate eforturile necesare pentru ca această bază sportivă să ajungă în proprietatea Municipiului București și în administrarea Primăriei Sectorului 1 pentru a putea face investiții aici, potrivit legii.

După ce va fi preluată în administrare, Primăria Sectorului 1 va investi în reabilitarea și modernizarea Bazei Pro Rapid pentru a o reintroduce în circuitul sportiv. În acest mandat, primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, și-a propus să reabiliteze cel puțin două baze sportive cu scopul aducerii lor în circuitul sportiv național”, a anunțat Primăria Sectorului 1, pentru DigiSport.

Baza Pro Rapid a fost aproape să dispară 

Baza Pro Rapid putea chiar să dispară, din cauza unui Plan Urbanistic Zonal luat în calcul de fostul primar al Sectorului 1, Daniel Tudorache. Din câte se pare, zona care cuprinde și baza de pregătire a echipei Rapid putea fi transformată în centru de afaceri.

Mai exact, acolo urma să se ridice, conform schiței care apăruse deja în vara anului trecut, mai multe hoteluri, dar și alte clădiri de birouri și ansambluri de apartamente.

Acțiunea era una ilegală, iar în acest sens trei asociații din București au început să ia primele măsuri, pentru ca procesul să fie blocat. Chiar Clotilde Armand, la acel moment europarlamentar, a fost cea care a sesizat ilegalitatea și a spus totul în spațiul public printr-o postare pe conturile personale de socializare.

 

Autor: Andrei PASCU Publicat: 21 Feb. 2021, 10:36 Liga 2
Pe aceeași temă