Unde va juca Rapid în cazul promovării în Liga 1. Cele două stadioane luate în calcul de clubul din Giulești. Daniel Pancu: ”Pe Regie nu se poate, pentru că nu este omologat”

Răzvan STÎNGĂ 03 Jun. 2020, 16:04 Liga 2
Unde va juca Rapid în cazul promovării în Liga 1. Cele două stadioane luate în calcul de clubul din Giulești. Daniel Pancu: ”Pe Regie nu se poate, pentru că nu este omologat”

Rapid se află în lupta la promovare în acest sezon, iar dacă își îndeplinește obiectivul, s-a gândit unde își va disputa meciurile de pe teren propriu în Liga 1. Cum stadionul din Regie nu poate fi folosit pentru că nu este omologat, giuleștenii iau în calcul ca până când arena nu va fi gata, să evolueze pe Stadionul Arcul de Triumf sau pe Arena Națională. Informația a fost oferită de Daniel Pancu, în cadrul emisiunii la ProSport Live.

Daniel Pancu: ”Rapid a avut de suferit din punct de vedere al infrastructurii, plecând de la Liga 4 și până acum”

Prima variantă este arena amplasată lângă Arcul de Triumf despre care, a spus Pancu, nu va fi folosită doar pentru meciuri, ci și pentru organizarea antrenamentelor. În cazul în care autoritățile statului nu își vor da acordul, atunci Rapid va juca pe Arena Națională.

Avem un stadion în Regie, al cărui gazon acum s-a mai îmbunătățit. E mai bine calitativ, dar nu e la dimensiunile normale ale unui teren normal. E mai mic cu vreo 10 metri. Până acum, era plin de gropi, acum e mai bine. Rapid a avut de suferit din punct de vedere al infrastructurii, plecând de la Liga 4 și până acum.

(n.r. – Unde se vor juca meciurile din Liga 1?) Toate informațiile duc către Arcul de Triumf, să ne antrenăm acolo și să jucăm acolo. Eu spun informațiile pe care le știu. E un stadion aproape de Giulești, are 8.000 de locuri. Varianta de rezervă pentru Liga 1 este Arena Națională. Pe Regie nu putem să jucăm, pentru că nu este omologat. Este greu să umplem Arena Națională, dar în cupele europene poate ar fi fost posibil”, a declarat Daniel Pancu la ProSport Live, care a vorbit și de ProRapid, ajunsă în paragină.

Daniel Pancu, despre ProRapid: ”M-am întâlnit cu domnul primar acum câteva zile, l-am întrebat și atât mi-a spus, că e greu, că e complicat. Va trece la Ministerul Sportului, mi se pare”

În ultimele zile, au apărut imagini de acolo, care s-au viralizat. Pancu spune că, din câte știe, nu se pune problema ca pe locul respectiv să fie construit altceva, astfel că informațiile conform cărora baza ar putea să dispară nu sunt reale. Există posibilitatea ca fostul loc de cantonament al Rapidului să ajungă la Ministerul Tineretului și Sportului, a afirmat Daniel Pancu:

E o situație complicată la ProRapid. Nu cunosc amănunte. M-am întâlnit cu domnul primar acum câteva zile, l-am întrebat și atât mi-a spus, că e greu, că e complicat. Va trece la Ministerul Sportului, mi se pare. Nu știu dacă e în avantajul nostru sau nu. Eu am spus de ceva timp că nu o să se construiască ceva pe locul acela. A fost o bază impecabilă. Era unică la vremea ei. Am fost și eu acum ceva timp acolo. Era… ți-e frică să mergi pe acolo. Cine știe ce animale s-au dezvoltat pe acolo. E o situație stranie. Mai ales că e și o pădure părăsită”.

În ultimele săptămâni au apărut informații cu privire la faptul că baza Pro Rapid ar putea să dispară. Primarul Sectorului 1, Daniel Tudorache, ar avea alte planuri pentru zona în care se află construită și baza. Clotilde Armand, europarlamentar, a fost cea care a sesizat ilegalitatea care se poate face și a spus totul în spațiul public printr-o postare de pe conturile personale de socializare. Recent, a venit cu alte noi completări.

Primarul Tudorache a declarat că se are în vedere construirea unei săli polivalente, dar Armand a precizat că este imposibil ca acest lucru să se întâmple în viitorul apropiat, din pricina altor construcții din zonă. Potrivit reglementărilor, Planul Urbanistic Zonal încalcă Spațiile Verzi și Legea Sportului.

Foto: FC Rapid 1923

 

https://www.youtube.com/watch?v=bEb2tMKbSrg

 

https://liga2.prosport.ro/seria-1/video-prorapid-imagini-dezolante-cu-fosta-casa-a-rapidului-baza-sportiva-altadata-cea-mai-moderna-din-bucuresti-a-fost-lasata-in-paragina-19134512

https://liga2.prosport.ro/seria-1/daniel-pancu-e-nemultumit-de-contractul-oferit-de-rapid-si-semnarea-actelor-se-amana-punct-special-stipulat-in-intelegere-am-propus-clauza-asta-sa-nu-ii-pot-lua-locul-lui-dan-alexa-pentru-19134561

https://liga2.prosport.ro/seria-1/costel-enache-pregateste-campania-de-transferuri-discutiile-sunt-deschise-doar-ca-sunt-aspecte-care-depind-de-actuala-competitie-e-nevoie-de-putina-maturitate-cati-jucatori-vin-l-19134568

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cristian-bobar-a-reactionat-dupa-declaratiile-lui-dorinel-munteanu-ii-multumim-pentru-tot-ce-a-facut-aici-dar-acum-fiecare-merge-pe-drumul-lui-ce-a-spus-despre-salariul-antrenor-19134557

 

Răzvan STÎNGĂ 03 Jun. 2020, 16:04 Liga 2
Pe aceeași temă