Conflictul de la distanță pentru baza Pro Rapid continuă! Vicepreședintele Consiliului de Administrație al giuleștenilor sare în apărarea lui Daniel Tudorache: ”Primăria Sectorului 1 ar fi urmat să facă o investiție pentru aducerea ei la stadiul de bază sportivă”

Răzvan STÎNGĂ 10 May. 2020, 13:40 Diverse
Conflictul de la distanță pentru baza Pro Rapid continuă! Vicepreședintele Consiliului de Administrație al giuleștenilor sare în apărarea lui Daniel Tudorache: ”Primăria Sectorului 1 ar fi urmat să facă o investiție pentru aducerea ei la stadiul de bază sportivă”

În ultimele săptămâni au apărut informații cu privire la faptul că baza Pro Rapid ar putea să dispară. Primarul Sectorului 1, Daniel Tudorache, ar avea alte planuri pentru zona în care se află construită și baza, dar vicepreședintele Consiliului de Administrație al Rapidului, Andrei Nicolescu, îi ia apărarea edilului și spune că nu s-a pus problema ca aceasta să fie afectată, ci din contră. Tudorache a încercat să o treacă în administrarea Primăriei Sectorului 1 și, implicit, în circuitul sportului, spune Nicolescu.

În ultimii ani, menționeză Andrei Nicolescu, Daniel Tudorache a trimis cereri către Ministerul Finanțelor, din dorința de a readuce la viață baza Pro Rapid, neavând în plan transformarea ei într-un centru de afaceri, prin intermediul unui Plan Urbanistic Zonal, așa cum s-a speculat.

”Probabil greșeala primarului (n.r. – Daniel Tudorache) a fost că a creat niște așteptări care nu erau în puterea lui. Trecerea bazei Pro Rapid de la Ministerul Finanțelor la Primăria Municipiului București, iar apoi în administrarea Primăriei Sectorului 1, este o procedură despre care, în ultimii trei ani, doar Dan Tudorache a vorbit. Numai el a făcut cereri oficiale la Ministerul Finanțelor, doar Dan Tudorache a chemat televiziunile acolo pentru a trage un semnal de alarmă și să spună: «Oameni buni, această bază este în paragină. Haideți să o aducem din nou în circuitul sportiv».

Atât pe vremea foștilor, cât și pe vremea actualilor, și mă refer aici la regimuri politice, se pare că nu a avut capacitatea de convingere pentru ca această procedură să se închidă. Eu am fost martor, am văzut cum Primăria Sectorului 1 a ajutat la elaborarea cadastrelor pentru ca suprafețele să fie din nou cadastrate, în vederea procedurii”, a declarat Andrei Nicolescu într-o discuție cu suporterii giuleșteni pe pagina de facebook a FC Rapid 1923.

Andrei Nicolescu: ”Primăria Sectorului 1 ar fi urmat să facă o investiție pentru aducerea bazei Pro Rapid la stadiul de bază sportivă”

Vicepreședintele Consiliului de Administrație al giuleștenilor plusează și menționează că Daniel Tudorache urma să facă investiții la baza Pro Rapid, aspect în totală opoziție cu informația apărută zilele trecute și făcută publică de europarlametarul Clotilde Armand.

”Primăria Sectorului 1 ar fi urmat să facă o investiție pentru aducerea bazei Pro Rapid la stadiul de bază sportivă. Noi ne-am dorit să închiriem baza, să avem un contract, dar nici n-am ajuns până acolo deoarece nu s-a putut discuta despre această fază. Nu știu exact în ce fază este acum proiectul. Ultima dată știu că erau la semnat niște Hotărâri de Guvern.

Legat de această știre pe care eu o consideră politică, cum că la baza Pro Rapid se va face un imobil, eu am discutat cu Dan Tudorache. În două, trei săptămâni am înțeles că va ieși de la aprobare varianta finală de la Ministerul Dezvoltării. Peste trei săptămâni vom vedea cine minte. Eu n-am văzut pe nimeni să se lupte pentru baza asta, în afara de Dan Tudorache”, a mai spus Andrei Nicolescu.

Daniel Tudorache, acuzat că vrea să transforme baza Pro Rapid în centru de afaceri

Clotilde Armand, europarlamentar, a fost cea care a sesizat ilegalitatea care se poate face și a spus totul în spațiul public printr-o postare de pe conturile personale de socializare. Recent, a venit cu alte noi completări. Primarul Tudorache a declarat că se are în vedere construirea unei săli polivalente, dar Armand a precizat că este imposibil ca acest lucru să se întâmple în viitorul apropiat, din pricina altor construcții din zonă. Potrivit reglementărilor, Planul Urbanistic Zonal încalcă Spațiile Verzi și Legea Sportului.

Primarul Daniel Tudorache se încurcă în neadevăruri, surprins se pare de dezvăluirile mele referitoare la distrugerea Bazei Sportive Pro Rapid și transformarea ei prin PUZ de Sector în zonă de birouri. Nu se mai poate opri din brașoave.

Iată cum a răspuns la acuzațiile mele: ‘Lângă ea (Baza Pro Rapid) se va face o Sală Polivalentă. Este vorba de o persoană care vrea să facă această construcție. Acea zonă ar trebuie să fie o zonă sportivă, cu baza Pro Rapid, un parc și o Sală Polivalentă’.

Fals! Vă spun eu: N-are cum. Fizic este imposibil. De ce? Pentru că lângă Baza Pro Rapid avem așa: un cimitir, o întreprindere privată, o altă bază sportivă și lacul Grivița. Unde vrea să facă o sală polivalentă ‘lângă baza sportivă’?! Și daca o face ‘lângă’, de ce în PUZ-ul PSD baza sportivă, respectiv terenul de fotbal, terenurile de tenis, tot ce este acolo, va fi zonă centru de afaceri?!

Continuăm.

Acum fix un an de zile, într-un interviu la DC News, primarul Tudorache zicea că dl Copos îi dă gratis Baza Pro Rapid: ‘Îi mulțumesc pe această cale celui care ne face această donație, mă refer la George Copos. O spun pentru că, vă dați seama, când cineva îți donează 5 hectare, știți cum e, eu o iau gratis ca primărie, nu dau niciun ban.’

Fals. Primarul a uitat că Baza Pro Rapid este proprietatea Ministerului de Finanțe care l-a executat pe ‘mecena’ Copos.

Știți de ce îmi aduce aminte această frază? La fel zicea Tudorache despre PUZ-ul Coordonator al Sectorului 1 donat de firma VEGO și elaborat gratis. Și uite ce ni se întâmplă acum. Un tun imobiliar de miliarde de euro, cu Pădurea Băneasa distrusă, Parcul Herăstrău distrus, baze sportive transformate în centre de afaceri, haos urbanistic. Numai distrugeri și furăciuni. ‘Gratis’ pentru noi, cetățenii!

Aaa, și am uitat să vă mai spun, domnu’ primar și prietenii lui își aștern foarte bine: au prevăzut și un pod, investiție publică, bineînțeles, peste lacul Grivița, lângă viitorul centru de afaceri construit pe locul terenului Pro Rapid”, se arată în postarea Clotildei Armand.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/daniel-tudorache-acuzat-ca-vrea-sa-transforme-pro-rapid-in-centru-de-afaceri-care-e-planul-urbanistic-zonal-si-cum-se-apara-primarul-sectorului-1-19131782

https://liga2.prosport.ro/seria-1/diverse/noul-stadion-giulesti-valentin-stanescu-va-avea-alta-denumire-peluzele-tribunele-si-lojele-vor-purta-nume-ale-sportivilor-de-legenda-ai-clubului-rapid-19131987

https://liga2.prosport.ro/seria-1/costurile-pe-care-nu-le-pot-achita-cluburile-din-liga-2-ce-inseamna-o-luna-de-cantonament-si-de-ce-au-acceptat-doar-patru-cluburi-ca-sezonul-sa-continue-19132033

Răzvan STÎNGĂ 10 May. 2020, 13:40 Diverse
Pe aceeași temă