Rapidiștii, sceptici în privința revenirii la Pro Rapid. Daniel Niculae: ”Sunt piedici peste piedici. Nici acum trei ani nu s-a întâmplat”

Răzvan STÎNGĂ 24 Feb. 2021, 20:11 Liga 2

Posibilitatea ca Baza Pro Rapid să fie din nou folosită de clubul Rapid e destul de mult vehiculată în această perioadă. Despre acest aspect au vorbit și Daniel Niculae, fostul jucător al giuleștenilor, și Lucian Ionescu, directorul de imagine al ”feroviarilor”, în emisiunea ProSport LIVE.

Daniel Niculae: ”Neavând o bază de pregătire, nu ai nici identitate” 

Daniel Niculae nu este foarte convins de faptul că aceasta va fi dată de către Ministerul Finanțelor către Primăria București, iar mai apoi să fie administrată de Primăria Sectorului 1, pentru recondiționare. El a povestit un episod de acum câțiva ani, când fostul primar al sectorului 1, Dan Tudorache, a încercat să facă demersuri în această privință, dar negocierile au eșuat.

”Sper ca de această dată să se realizeze lucrurile, pentru că e în avantajul sportului în general, nu doar al Rapidului. Sunt piedici peste piedici. Acum doi, trei ani s-a vorbit despre Baza Pro Rapid, s-au făcut toate demersurile, primarul de atunci, domnul Tudorache, a încercat. Cu toate că la Ministerul Finanțelor, cât și la Primăria București, dacă țin bine minte, erau de la același partid. Nu au reușit să mute baza de la Ministerul Finanțelor la Primăria București, iar de acolo la primăria de sector.

Ar fi fost foarte bine și pentru Rapid, dar până la urmă era vorba de oamenii din sectorul 1. Neavând o bază de pregătire, nu ai nici identitate. Dacă nu ar mai fi nici suporterii, ce s-ar întâmpla? Ei sunt însă de o viață acolo. Demersurile ar trebui să se facă în primul rând pentru ei, să se simtă importanți”, a declarat Daniel Niculae în platoul emisiunii ProSport LIVE.

Lucian Ionescu: ”Am înțeles că Baza Pro Rapid va fi renovată”

Apoi, în emisiune a avut loc o intervenție telefonică a lui Lucian Ionescu, ofițerul de presă al clubului Rapid, care și-a spus părerea în această privință. Din informațiile sale, puține pe care le deține, se pare că Baza Pro Rapid ar urma să fie renovată, dar nu știe exact dacă echipa se poate folosi din nou de ea.

”Am înțeles că va fi renovată, dar nu știu prea multe și nu vreau să mă lansez în niște afirmații fără acoperire. Nu știu dacă va fi redată Rapidului, mai ales că eu nu mă ocup să aflu aceste lucruri. E clar că ar fi minunat. Eu am prins perioadele de acolo și cu toți foștii jucători cu care am vorbit, își aminteau cu nostalgie de acel loc, pentru că acolo erau niște condiții super de pregătire.

Niște condiții, pentru România, chiar fabuloase. Ar fi păcat să nu beneficiem, mai ales că există și această mică mare problemă: vom avea un stadion nou, o bijuterie, dar teren de antrenament nu”, a spus Lucian Ionescu, la ProSport LIVE.

Baza Pro Rapid se află acum în proprietatea Ministerului Finanțelor. Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, intenționează, potrivit unui comunicat emis de primărie, să reabiliteze baza, ceea ce înseamnă că, în mod automat, va întreprinde demersuri pentru trecerea ei în proprietatea Municipiului București și în administrarea Primăriei Sectorului 1.

În informațiile aduse la cunoștință de Primăria Sectorului 1 se precizează că se dorește ca Baza Pro Rapid să fie reintrodusă în ”circuitul sportiv național”.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/o-veste-foarte-proasta-si-doua-bune-pentru-rapid-mircea-leasa-se-opereaza-si-rateaza-tot-sezonul-dar-nicolae-grigore-poate-conta-contra-buzaului-pe-doi-jucatori-care-au-ratat-debutul-in-acest-an-19170911

https://liga2.prosport.ro/special/oferta-valorica-a-ligii-2-din-ultimul-deceniu-uta-a-dat-cei-mai-multi-jucatori-spre-liga-1-prin-transfer-urmata-de-chindia-mioveni-si-petrolul-19170908

https://liga2.prosport.ro/seria-1/nicolae-grigore-corect-dupa-egalul-dintre-rapid-si-ripensia-a-fost-meritat-golul-primit-in-minutul-903-nu-am-stiut-sa-gestionam-finalul-meciului-problemele-remarcate-si-opinia-p-19170670

 

 

 

Răzvan STÎNGĂ 24 Feb. 2021, 20:11 Liga 2
Pe aceeași temă