Hunedoara a rămas fără fotbal

11 Mar. 2009, 16:22 Special
Hunedoara a rămas fără fotbal

Din lipsa banilor, municipiul Hunedoara a pierdut și ultima echipă de fotbal care mai activa într-o competiție oficială

După FC Corvinul 1921 – exclus din competiții în 2004, AS Constructorul – desființat în 2007, FC Corvinul 2005 – retras din Liga a III-a anul trecut, cel mai probabil și echipa de amatori a Colegiului Tehnic "Matei Corvin" din Hunedoara (foto în stânga) va abandona participarea în campionatul Ligii a IV-a Hunedoara, organizat de Asociația Județeană de Fotbal Hunedoara (AJF).

"Elevii" nu mai au bani

Antrenorul și delegatul lui CT "Matei Corvin" profesorul Sorin Cimpoca spune că gruparea hunedoreană este nevoită să spună pas la mijlocul competiției deoarece nu mai dispune de un buget asigurat.

"Nu ne vom mai înscrie în competiție pentru retur deoarece nu mai dispunem de finanțarea asigurată până acum din surse proprii de către școală. Am încercat să reducem din unele cheltuieli cum ar fi să renunțăm la masa pe care o asiguram băieților la meciurile din deplasare și am cerut Primăriei Hunedoara să ne permită să jucăm pe stadionul ‘Michael Klein’ pentru a nu mai fi nevoiți să închiriem pentru  antrenamente și jocurile de acasă terenul ‘Constructorul’ care ne costa 300 de lei pe oră însă și așa am realizat că tot nu ne-am fi descurcat", spune Cimpoca.

Termen limită până vineri

În prima etapă a returului care a debutat în week-end-ul trecut Asociația Județeană de Fotbal Hunedoara a amânat meciul pe care CT "Matei Corvin" trebuia să îl susțină, pe teren propriu, în compania echipei Dacia II Orăștie cu speranța ca gruparea hunedoreană va face rost de bani necesari pentru vizarea legitimațiilor jucătorilor.

"Noi îi așteptăm la vize până vineri altfel vom fi nevoiți să nu-i programăm în campionat. La două neprogramări conform regulamentului vor fi excluși din competiții", a explicat Sorin Ciotlăuș, secretarul general al AJF Hunedoara.
 

 

CEA MAI BUNĂ‚ CLASARE Echipa Colegiului "Matei Corvin" Hunedoara (foto în stânga) a închiat turul pe locul 7 în Liga a IV-a, cu 21 de puncte

20 de jucători amatori legitimați are AS Colegiul "Matei Corvin" Hunedoara

Articol scris de Sami Tamaș
Foto: Doru Nica
 

11 Mar. 2009, 16:22 Special
Pe aceeași temă