Haos în fotbalul doljean

08 Mar. 2012, 10:14 Special
Haos** în fotbalul doljean

Lucrurile au luat-o razna în fotbalul doljean. De mare performanță nici nu mai poate fi vorba, atâta timp cât Doljul mai are doar două echipe în primele trei eșaloane, Prometeu și Ghecon, ambele în Liga a III-a, dar lucrurile nu stau mai bine nici în ligile mici. AJF Dolj a scăpat de dezafiliere, după ce un grup de inițiativă a organizat pe 25 februarie alegerile cerute de FRF, dar scandalul este departe de a se încheia. În două rânduri, noua conducere a AJF Dolj a încercat să ocupe birourile forului, dar s-a lovit de refuzul vehement al foștilor șefi, președintele Nicu Neagoe și vicele Sorin Pătrașcu. Ultima confruntare a fost ieri, când noua conducere, în frunte cu președintele ales Silviu Bogdan, a încercat să ocupe din nou birourile. Vechea conducere a refuzat categoric să plece, anunțând că Adunarea Generală din 25 februarie a fost nestatutară și că doar o decizie judecătorească, care să dovedească contrariul, i-ar face să plece.

Când începe campionatul?

Situația este cu atât mai dramatică cu cât scandalul periclitează și activitatea echipelor din eșaloanele județului Dolj, care momentan nu știu când va începe sezonul de primăvară. Noul Birou Executiv, ales la AG din 25 februarie, a decis ca returul să înceapă pe 24 martie și nu sâmbătă, așa cum decisese Nicu Neagoe. Practic, în acest moment, nimeni nu știe când va începe returul.

Scandalul durează din 2009

Situația tensionată de la AJF Dolj datează din decembrie 2009, atunci când Nicu Neagoe a obținut un nou mandat de președinte. Contracandidatul său de atunci, Silviu Bogdan, a contestat în instanță deciziile de atunci, iar judecătoria Craiova i-a dat câștig de cauză anul trecut, anulând toate deciziile luate la acea Adunare Generală, deci implicit și mandatul lui Neagoe. Mai mult, în urmă cu câteva luni, Nicu Neagoe și Sorin Pătrașcu au fost suspendați de către FRF pentru doi ani din orice activitate legată de fotbal. Având în vedere situația creată, Federația a somat AJF să intre în legalitate, astfel riscând dezafilierea. Cum Neagoe a refuzat să se supună deciziilor, un comitet de inițiativă format din mai multe echipe afiliate la AJF Dolj a organizat pe 25 februarie alegerile în urma cărora Silviu Bogdan a fost ales președinte.

08 Mar. 2012, 10:14 Special
Pe aceeași temă