Grădinariu a revenit la Arad după anchetarea sa în Capitală. Dosarul UTA-ei a ajuns la Parchetul de pe lângă Tribunalul București

Marius ANGHEL 22 Jun. 2017, 14:56 Special
Grădinariu a revenit la Arad după anchetarea sa în Capitală.** Dosarul UTA-ei a ajuns la Parchetul de pe lângă Tribunalul București

Dus la București și anchetat cu privire la dosarul în care clubul UTA este urmărit pentru o presupusă implicare în meciul de campionat dintre Foresta Suceava și Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, desfășurat pe 20 mai și încheiat cu victoria covăsnenilor cu 4-2, Codru Grădinariu, directorul general al grupării arădene, a revenit acasă, la Arad.

Potrivit Sport Arad, după ce a fost ridicat de pe stradă de către polițiștii DGA, mai precis de pe bicicletă în vecinătatea unui Pit Stop din Arad, și dus la București pentru a fi anchetat, apoi eliberat pe seară, Codru Grădinariu a trecut astăzi pe la sediul clubului UTA, de pe Calea Victoriei, și nu a dorit să dea ochii cu presa. Cert este că anchetatorii sunt focusați pe o posibilă implicare a „Bătrânei Doamne” în supraviețuirea și motivarea Forestei Suceava la meciul cu Sepsi. Din câte se pare, procurorii caută mai degrabă un fir, atâta timp cât, în afara unor percheziții făcute la Arad, la sediul clubului UTA și la domiciuliul de la Chișineu Criș al lui Claudiu Drăgan și audierea lui Grădinariu, nu au întreprins nimic altceva. Nimeni de la Sepsi și mai ales Foresta, presupusa beneficiară a ajutorului de la UTA, nu a fost până la această oră anchetată și nici nu are cunoștință de acest caz.

Cum Direcția Generală Anticorupție București nu a emis până în acest moment niciun comunicat despre acest caz în care e implicată UTA, Sport Arad a reușit să ia legătura cu Simona Mihaela Prescorniță, purtător de cuvânt la Parchetul de pe lângă Tribunalul București.

„Tot ce vă pot spune în acest moment este că, într-adevăr, dosarul de care ați pomenit, în legătură cu meciuri de Liga a 2-a, a ajuns la Parchetul de pe lângă Tribunalul București, iar ancheta a pornit în urma unei sesizări. Până în acest moment, s-au făcut audiat niște persoane ce au calitatea de suspecți și s-au ridicat documente. Zilele acestea se vor face noi audieri”, a declarat procurorul Prescorniță.

Miercuri dimineață, ofițeri de poliție judiciară ai Direcției Generale Anticorupție (DGA), sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul București au descins la sediul echipei arădene într-o anchetă ce urmărește o presupusă implicate a arădenilor în meciul de campionat dintre Foresta Suceava și Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, desfășurat pe 20 mai și încheiat cu victoria covăsnenilor cu 4-2. La acel moment, cluburile Sepsi OSK Sfântu Gheorghe și UTA Bătrâna Doamnă se luptau pentru ocuparea poziției a doua promovabile direct în Liga 1.

CITEȘTE aici reacția clubului UTA și aici reacția conducătorilor cluburilor Sepsi și Foresta

Articol scris de Marius ANGHEL

Marius ANGHEL 22 Jun. 2017, 14:56 Special
Pe aceeași temă