Procurorii anticorupție au descins la clubul UTA. Arădenii, bănuiți că s-au implicat în culisele meciului Foresta – Sepsi. UPDATE: reacția conducerii „Bătrânei Doamne”

Marius ANGHEL 21 Jun. 2017, 23:55 Special

UPDATE 23:45: După ce în cursul zilei, niciun conducător din cadrul clubului UTA nu a putut fi contactat, fie pentru că avea telefonul închis, cazul directorului general Codru Grădinariu, fie pentru nu a răspuns apelului, cazul președintelui Florian Voinea, gruparea arădeană a publicat miercuri noapte un comunicat pe site-ul oficial în care confirmă descinderea la club a polițiștilor Direcției Generale Anticorupție (DGA), transmit că s-au pus la dispoziția organelor de anchetă și că speră să fie achitați de orice suspiciune.

Conducerea clubului arădean confirmă că ancheta DGA urmărește o presupusă implicate a lor în meciul dintre Foresta Suceava și Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, așa cum a scris și Liga2.ro.

Iată comunicatul conducerii clubului UTA:

„În această dimineață clubul nostru a fost vizat de o anchetă a DGA cu privire la o presupusă implicare a noastră în meciul dintre ACS Foresta Suceava și ACS Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, din cadrul campionatului recent încheiat.

Cu deschiderea firească a unui club care are la bază onestitate și fair play, ne-am pus la dispoziția organelor de anchetă atât din punct de vedere al declarațiilor cât și al documentelor. Sperăm într-o urgentare a anchetei, iar concluziile să exonereze clubul nostru de orice implicare în eventuale jocuri de culise care vizează această partidă. Menționăm că nu s-a luat nici o măsură împotriva vreunei persoane din club.

Dorim să-i asigurăm pe suporterii noștri că ne-am apărat întotdeauna șansele doar pe teren și ne exprimăm speranța că și adversarii noștri au făcut la fel.
În aceste momente suntem preocupați exclusiv de pregătirea noului sezon.

Nu dăm niciodată înapoi!”

Miercuri dimineață, directorul general al clubului UTA, Codru Grădinariu a fost ridicat și dus la București pentru audieri, iar apoi a fost lăsat în libertate, anunță Sport Arad. Mandat a fost emis și pe numele lui Florian Voinea, președintele din acte al echipei arădene, dar procurorii au stabilit ca acesta să se prezinte la audieri, în Capitală, vineri.


 

Nu doar sediul Asociației Municipale de Fotbal București (AMFB) a avut parte, miercuri dimineață, de descinderi ale polițiștilor Direcției Generale Anticorupție (DGA), coordonați de procurori de pe lângă Parchetul Tribunalului București. La Arad, polițiștii DGA, coordonați de procurori de pe lângă Parchetul Tribunalului Arad au deschisc la sediul clubului de fotbal din Liga 2 UTA Bătrâna Doamnă.

Potrivit informațiilor Liga2.ro, procurorii DGA au sigilat birourile clubului arădean care, de curând, a ratat promovarea în Liga 1 după ce a pierdut barajul cu ACS Poli și au început să caute documente.

Sursele Liga2.ro spun că ar fi vorba despre o plângere făcută de oficialii clubului Sepsi Sfântu Gheorghe la adresa omologilor de la UTA, după ce aceștia din urmă i-ar fi contactat pe conducătorii echipei Foresta Suceava pentru a-i motiva înaintea partidei de pe teren propriu cu formația covăsneană.

Utiștii i-ar fi contactat pe suceveni atunci când au făcut deplasarea la Mogoșoaia, pentru meciul din acel weekend cu CS Afumați, și în care FRF a ajutat cu cazarea Forestei la baza sportivă de lângă București. În etapa următoare, pe 20 mai, Foresta a jucat cu Sepsi și a pierdut destul de greu, în ciuda scorului înregistrat în final (2-4).

„La Suceava au apărut banii de undeva”

Laszlo Dioszegi, președintele și principalul finanțator al clubului Sepsi OSK, făcea o declarație interesantă înainte meciului pe care echipa sa îl avea de disputat la Suceava. Conducătorul clubului covăsnean vorbea despre bani apăruți de undeva la Foresta.

„Mergem la Suceava cu gândul de a câștiga și de a dobândi un avans bun. Știm că Foresta Suceava s-a pregătit extraordinar de bine, de exemplu față de săptămâna trecută, când nu a făcut niciun antrenament și s-au dus la Afumați în ultima zi. Acum a dat Dumnezeu că băieții din Suceava au intrat în antrenament începând de astăzi. Sunt niște zvonuri, dar zvonuri adevărate, la Suceava au apărut banii de undeva că au reușit să intre în cantonament. Nu e nicio problemă, noi toate meciurile le jucăm pe teren și încercăm să venim cu valoarea”, declara Dioszegi înaintea meciului de la Suceava cu Foresta.

Sepsi era principalul adversar al echipei UTA în lupta pentru a doua poziție promovabilă direct în Liga 1.

La întrebările procurorilor au răspuns Codru Grădinariu (foto principal) și Florian Voinea, directorul general, respectiv președintele din acte ai clubului UTA Bătrâna Doamnă.

Dioszegi: „De la noi nu s-a pornit, 1000 la sută vă garantez”

Contactat telefonic, președintele clubului Foresta Suceava, Andrei Ciutac, nu a răspuns la telefon. În schimb, Codru Grădinariu are telefonul închis, iar Florian Voinea nu a răspuns.

De la Sepsi am luat legătura cu managerul general Janos Bokor. Acesta a infirmat faptul că Sepsi ar fi făcut vreo plângere împotriva UTA-ei.

„Clubului UTA? Dar de ce să facem noi plângere? Noi nu avem de unde să știm că i-a motivat. Cei de la Foresta, am înțeles, și a declarat patronul nostru (n.r. – Dioszegi) că înainte cu o săptămână nu aveau bani nici de apă plată și exact în săptămâna următoare au intrat în cantonament de joi (n.r. – înaintea meciului cu Sepsi). Am presupus asta, dar nu știm sigur. Doar am presupus. Nu ne stă în caracter să facem așa ceva. Noi am jucat totul pe teren. Asta a vrut și cel de sus, să fim noi pe locul 2, fiindcă noi am meritat, am jucat totul pe teren. În rest, culisele, tot ce se vorbește pe la colțuri, nu avem nicio treabă cu nimeni. Pot să îți confirm că nu este nimic adevărat și nici nu ne ocupăm cu așa ceva, să facem plângere împotriva unei echipe. Nu avem motive, plus că nu poți să iei de undeva informația asta. Până nu prinzi pe cineva cu mâța în sac, nu ai de unde să știi că s-a întâmplat 100 la sută. Noi am presupus. Ce a făcut UTA și nu știu ce probleme are, asta e ograda lor și trebuie să vadă ce au înăuntru”, a spus, Liga2.ro, Bokor.

„Nu cred așa ceva. Nici nu se discută, e o prostie. Nu suntem genul de oameni care să ne plângem. Noi ne facem treaba noastră și nu ne interesează celelalte echipe. Cel puțin, eu nu știu despre ce e vorba, și, sincer vă spun, fără mine nu cred că cineva poate să facă chestii dintr-astea. De la noi nu s-a pornit, 1000 la sută vă garantez. Nu suntem genul care să mergem și să arătăm cu degetul către alți. Noi am promovat, suntem fericiți și nu ne interesează ce au făcut alții”, a spus, pentru Liga2.ro, președintele clubului Sepsi, Laszlo Dioszegi.

Articol scris de Marius ANGHEL

Marius ANGHEL 21 Jun. 2017, 23:55 Special
Pe aceeași temă