Frații Dridea, Iuhas, Pall, Tavi Grigore, Nae Constantin, Sebi Tudor, Cosarek, Pitulice, Mârzea, Cojocaru, Decu Crângașu, Nicolae Nuță, Pancu, Paul Gușă, Gabi Călin, Mârzea – foste glorii petroliste prezente la „lansare” proiectului Petrolul 52 au primit „interzis”, la propriu, în sala de conferințe a arenei” Ilie Oană”, acolo unde au dorit să facă public planul lor fotbalistic după falimentarea Petrolului!
Fotbaliști de legendă, unii dintre ei, alături de câțiva fani ajunși s-au „organizat”, până la urmă, în curtea stadionului, unde au scris istoria acestui club, și, la „umbra” statuii lui Ilie Oană au vorbit despre ce-și doresc: să nu dispară numele Petrolul, pur și simplu!
Cu bune intenții, dispuși să colaboreze cu oricine vrea să vină alături de ei, cu destule idei interesante, corecte fotbalistic, „încurcați” uneori de „amănuntele nesemnificative” scoase în relief de către unii dintre cei prezenți „adiacent proiectului”, dar dornici să ajute, uniți pentru un proiect în care ei cred, cei 17 foști jucători prezenți, susținuți de alți colegi, care nu au putut fi prezenți din diverse motive (Constantin Ștefan, Camil Oprișan, Nicu Lazăr, etc) au făcut primul pas – prezentarea intențiilor pe care le au. Intenții, care, desigur, trebuie transpuse în practică și au nevoie de multă muncă, de bani, de sprijnul fanilor, al galeriei (sau, măcar al unei părți din aceasta – Doru Alexiu, unul dintre liderii Ligii Suporterilor Constantin Tabarcea fiind și el prezent).
Oricum, de luni bune, de când s-a gândit înființarea unei asociații „PROPetrolul”, ideea a rămas aceeași: cineva trebuie să facă și fotbal în Ploiești! Unde ar trebui să „fie loc” pentru toată lumea „care are ceva de spus”, inclusiv în sala de conferințe!
Decalogul care definește proiectul
Fostele glorii petroliste au prezentat proiectul lor, decent, câteva dintre remarcile lui Mircea Dridea, Tavi Grigore sau Virgil Dridea meritând evidențiate:
1. Ar fi bună o unitate de gândire pentru un proiect nou;
2. Nimeni nu are dreptul să arunce cu noroi în noi, cei care am jucat pentru Petrolul;
3. Vrem o echipă curată, care să poată fi partenera primăriei, dacă aceasta va dori;
4. Nu are rost să vorbim de clone, Petrolul care a dat faliment acum este o clonă formată în anul 2003, când s-a înființat și clubul Petrolul 52. Istoria fotbalistică este scrisă de oameni!;
5. Suntem, poate, 50 de foști jucători petroliști uniți deja în acest proiect. Vivi Răchită este binevenit alături de noi;
6. Dacă altcineva salvează Petrolul, ne scoatem pălăria, noi susținem tocmai această idee;
7. Nu ne face plăcere că va trebui să jucăm în Liga A, locul Petrolului este în altă parte, dar acum, continuitatea este cea mai importantă;
8. Din banii noștri, din alte donații, din sponsorizări, suntem convinși că putem asigura un buget pentru participarea în Liga A, cu un lot format din jucători prahoveni;
9. Politicul să ne susțină, nu să ne conducă!;
10. Stadionul „Ilie Oană” este stadionul tuturor. Să nu se uite acest lucru!
SC FC Petrolul – la negocieri prin administratorul judiciar
Ieri dimineață, administratorul judiciar al SC FC Petrolul și de juriștii Primăriei Ploiești au avut o întâlnire „de lucru”, cu privire la trecerea mărcii în patrimonial autorității locale. S-a decis ca mâine, părțile să se întâlnească din nou, pentru a formula un protocol cu privire la această situație, trecerea mărcii, acum, la Primărie însemnând că noua echipă a Ploieștiului, indiferent care va fi ea, va putea purta numele, beneficiind și de palmares și marca înregistrată, oficial, încă din acest sezon, la nivelul Ligii A Prahova. Desigur, cu condiția ca Primăria, după ce va recăpăta aceste „bunuri”, să se asocieze cu structura sportivă în cauză.
Astăzi, clubul fondat acum mulți ani de Mircea Dridea, Mișu Ionescu, Alexandru Fronea și alți jucători de legendă, „actualizat” cu alte foste glorii, Octavian Grigore, Camil Oprișan și nu numai – Petrolul 52 – trebuia să fie prezentat într-o conferință de presă, care prefața un proiect fotbalistic nou, bazat, 100% pe intenții bune!
Într-un fotbal prahovean tot mai sărac, stricat de tot felul de personaje, „clanuri”, profitori, etc, ar fi nevoie de un proiect FOTBALISTIC; nu… politic! E nevoie de putere, înțelepciune, răbdare, forță, știință și, ce va fi cel mai greu de găsit… bani „curați”!
Articol scris de Marian DIMA