Probabil puțini cunosc faptul că la vârsta de 19 ani fostul jucător al Gloriei Buzău, George Timiș, devenea cel mai tânăr locotenent de Miliție. Datorită evoluțiilor remarcabile în 1987 fotbalistul buzoiana fost înregimentat de Dinamo București unde a lucrat sub comanda lui Mircea Lucescu avându-i coechipieri printre alții pe Rednic, Andone, Cămătaru, Mateuț și Lupu. În cariera sa, Timiș care a fost și component al lotului național de tineret a mai jucat la Victoria București, Flacăra Moreni, FC Argeș și la câteva echipe din țările arabe.
Primii pași în fotbal i-a făcut când avea 10 ani la sugestia antrenorului său de la atletism, Alexandru Medvediuc. Tainele sportului rege le-a deslușit cu ajutorul regretatului tehnician, Gheorghe Lință care totodată a fost și cel mai bun prieten al său după cum mărturisește George Timiș. Acesta împreună cu alți jucători tineri și de perspectivă precum Ilie Stan și Viorel Ion a fost promovat la echipa mare a Gloriei Buzău de antrenorii Ion Ioniță și Gheorghe Constantin.
Din Crâng, Timiș a ajuns la Victoria deși era dorit și de Steaua. Aflat cu lotul național de tineret în capitală, jucătorul buzoian a ieșit la o plimbare iar la un moment dat s-a trezit lângă el cu un colonel de Miliție pe nume Matei. Acesta i-a spus să-l însoțească într-un restaurant și după ce au intrat în separeu a scos din servietă o hârtie punându-l pe tânărul fotbalist sa semneze. Era de fapt contractul de joc cu Victoria București.
,,Cu vreo lună înainte eu fusesem în biroul colonelului Marin Bărbulescu, cel care răspundea de echipă și am zis că mă mai gândesc. Numai că fiind copil,tovarășul colonel Matei m-a îmbârligat repede și așa am semnat. După aceea am mers la Buzău pentru clarificarea situației dar între timp pe fir intrase și Steaua dispusă să facă orice numai să mă transfere. Într-o zi Valentin Ceaușescu l-a trimis pe unul dintre oamenii săi de încredere, Tică Dănilescu la Buzău să discute cu prim-secretarul de partid. La vremeea aceea era Cotoi căruia Dănilescu i-a spus că dacă vreau să fac facultate mă bagă și la I.A.T.C.dar numai să merg la Steaua” povestește Timiș.
Chiar dacă apucase să semneze cu Victoria nu era o problemă și asta deoarece Valentin Ceașescu putea rupe acel contract în orice clipă, susține fostul jucător.
În cele din urmă, Timiș a plecat cu noua sa echipă Victoria într-un cantonament în Germania primind ,,bonus” gradul de locotenent.
Cu două zile înainte de începerea campionatului a primit ordin să se prezinte la clubul Dinamo.
,,Când am fost anunțat că trebuie să merg acolo am rămas blocat. Cum adică să mă prezint la Dinamo,am întrebat eu. Mi s-a răspuns că sunt locotenent și trebuie să execut ordinele așa că nu am avut încotro. Chiar dacă era o echipă cu mari pretenții nu mi-a fost greu să mă adaptez. Trebuie să recunosc că am avut și baftă mare.Când spun asta mă refer la faptul că Rednic, Andone, Orac, Cămătaru, Mateuț, Mihăescu și Lupu m-au primit ca pe un prieten ajutându-mă încă din prima clipă. Astfel mi-a fost mult mai ușor să mă integrez la Dinamo unde am petrecut o perioadă frumoasă”, își amintește George Timiș.
După aceea s-a transferat la Flacăra Moreni, formație cu care a jucat în Cupa U.E.F.A. împotriva lui F.C.Porto. Timiș a revenit apoi acasă la Buzău lucru care se întâmpla în 1990. Nu a stat decât un an deoarece a acceptat o ofertă de la un club din Tunisia unde a plecat împreună cu antrenorul Valentin Cramer. Și cum prima dragoste nu se uită niciodată, Timiș a mai ,,decălecat” odată în Crâng iar prestațiile sale nu au trecut neobservate astfel că F.C. Argeș a pus ochii pe atacantul buzoian și după îndelungi negocieri s-a prerfectat transferul. Asta se întâmpla în 1996 când pe lângă bani clubul Gloria s-a ales și cu un autoturism Dacia.
„Îmi amintesc că s-a tot negociat suma de transfer deoarece conducerea clubului buzoian cerea foarte mult. Era un personaj la Gloria căruia i se spunea Vulturul care deși nu semna nicio hârtie avea întotdeauna atât primul cît și ultimul cuvânt de spus. Nimic nu se făcea făra el. Până la urmă s-a bătut palma și știu că în afară de bani cei de la F.C. Argeș au oferit clubului din Crîng și o Dacie”, spune Timiș.
Pentru echipa piteșteană a evoluat un an și jumătate iar după un meci pe teren propriu câștigat cu 3-0 și în care a marcat un gol,Timiș a fost abordat de ,,Luceafărul huilei”, Miron Cozma care i-a propus un transfer la Jiul Petroșani însă conducerea clubului din Trivale nici nu a vrut să audă așa ceva. De la F.C.Argeș, George Timiș a plecat în Kuweit la formația campioană, Salmya antrenată de Alexandru Moldovan.
Articol scris de Adi SOARE