FC Rapid susține că nu are nicio datorie față de clubul Corvinul

Mihai Andries 11 Mar. 2013, 18:20 Special
FC Rapid susține că nu are** nicio datorie față de clubul Corvinul

Conducerea FC Rapid susține într-un comunicat de presă remis, luni, agenției MEDIAFAX, că gruparea giuleșteană nu are nicio datorie față de Corvinul Hunedoara, club care solicită creanțe în valoare de 3,1 milioane lei în dosarul de insolvență al SC FC Rapid SA.

„Rapid nu are nici o datorie față de Corvinul și nu datorează nicio sumă de bani Corvinului. Nu există nicio hotărâre pronunțată de vreo instanță judecătorească sau de vreun organ administrativ – jurisdicțional prin care să se fi dispus obligarea SC Fotbal Club Rapid SA la plata vreunei sume către FC Corvinul Hunedoara”, se arată în comunicatul citat.

Oficialii rapidiști precizează că pretențiile grupării ardelene au fost respinse atât de comisiile jurisdicționale ale FRF, cât și de Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Laussane. „Între SC Fotbal Club Rapid SA și FC Corvinul Hunedoara n-a existat și nici nu există vreun raport juridic care să dea naștere la vreo obligație de plată în sarcina SC Fotbal Club Rapid SA. Cazul a fost adus în atenția tuturor forurilor competente. Atât comisiile de soluționare a litigiilor din cadrul Federației Române de Fotbal cât și Curtea de Arbitraj Sportiv de la Lausanne au respins irevocabil cererea Corvinului de obligare a SC FC Rapid SA la plata vreunei sume de bani. Prin urmare, faptul ca FC Corvinul solicită, din nou, o plată care este lipsită de orice justificare legală este cunoscut atât de către Federația Română de Fotbal cât și de Comisia de Licențiere, nefiind pentru prima dată când Corvinul cere ce nu i se datorează”, se menționează în comunicatul FC Rapid.

Clubul Corvinul Hunedoara pretinde de mai mulți ani suma de aproximativ un milion de dolari, reprezentând 30 la sută din valoarea transferului portarului Bogdan Lobonț de la Rapid la Ajax Amsterdam, realizat în luna martie a anului 2000.

Corvinul s-a înscris la masa credală în dosarul de insolvență al SC FC Rapid SA solicitând creanțe în valoare de 3,1 milioane lei, dar administratorul judiciar nu a admis această sumă.

Oficialii clubului ardelean au depus o contestație la tabelul preliminar de creanțe admis de administratorul judiciar. SC FC Rapid SA are de achitat datorii în valoare de 148.029.085 lei (aproximativ 34 milioane de euro), conform tabelului preliminar de creanțe admis de adminstratorul judiciar în dosarul de insolvență. La masa credală au fost înscriși 163 de creditori care au solicitat creanțe în valoare de 210.838.992 lei (aproximativ 48 de milioane de euro), însă administratorul judiciar a admis doar 148 de milioane de lei.

Creditorii au avut dreptul să conteste tabelul preliminar în termen de cinci zile, după care va fi aprobat tabelul final al creanțelor clubului giuleștean. Următorul pas va fi stabilirea planului de reorganizare a grupării din Liga I de către creditorul care deține 20 la sută din datorii și administratorul judiciar, cu o perioadă de implementare de 1-3 ani. Planul de reorganizare ar trebui să cuprindă măsuri care să vizeze revitalizarea activității clubului astfel încât să își achite datoriile.

La 7 decembrie, Tribunalul București a admis cererea SC FC Rapid SA și a deschis procedura de insolvență a clubului condus de George Copos, numind-o ca administrator judiciar pe Cristina Andronache.

 

Articol scris de Marius ȚONE (Mediafax)

Mihai Andries 11 Mar. 2013, 18:20 Special
Pe aceeași temă