Fanii sibieni preiau modelul timișorean și vor o echipă nouă, curată: „Nu putem asista indiferenți la degradarea continuă a fotbalului sibian”

Marius ANGHEL 22 Nov. 2012, 13:47 Special
Fanii sibieni preiau modelul timișorean și vor o echipă nouă, curată:**

Asociația „Liga Suporterilor Sibieni” anunță că a demarat procedurile înființării unei noi echipe de fotbal care va fi înscrisă în Liga a IV-a.

Iată comunicatul de presă al Asociației „Liga Suporterilor Sibieni”:

Ziua de 13 noiembrie 2012 s-a dovedit a fi într-adevar o zi cu ghinion pentru fotbalul sibian cât și pentru comunitatea noastră locală, continuându-se seria neagră a echipelor desființate: Voința Sibiu este a patra formație sibiană din ultimii 10 ani – dupa Inter, Șoimii și FC Sibiu – care dispare de pe harta fotbalului românesc.

Această stare de fapt nu poate fi considerată normalitate într-un oraș ca Sibiu, care a dovedit că este iubitor de fotbal, orașul nostru situându-se pe un onorant loc 6 într-un clasament al mediei spectatorilor prezenți la meciurile de pe stadionul Municipal. Nu este corect față de cei care au fost prezenți pe stadion meci de meci pentru a se bucura de spectacolul fotbalistic, față de cei care s-au bucurat de atmosfera creată în jurul echipei, față de copiii care au ajuns mai aproape de sport inspirați de performanța echipei Voința Sibiu, singura din istoria orașului de pe Cibin care a promovat consecutiv din Liga a IV-a în Liga I în doar 3 ani.

Nu căutăm vinovați, nu aceasta este datoria și scopul nostru, nu vrem să deplângem la infinit rezultatele altora. Dar considerăm că e momentul să strângem rândurile și să dăm noi o mână de ajutor fotbalului sibian care în prezent se află într-o stare critică. Nu putem asista indiferenți la degradarea continuă a fotbalului sibian, nu dorim să treacă din nou 15 ani până când o echipă sibiană ne va reprezenta în țară, dorim o echipă a suporterilor sibieni.

Asociația „Liga Suporterilor Sibieni” anunță că a demarat procedurile înființării unei noi echipe de fotbal care va fi înscrisă în Liga a IV-a. Suntem adepții reconstrucției din temelii a unei echipe de fotbal curată, lipsită de orice fel de interese financiare, politice. Este un pas spre normalitate pe care suntem datori să îl facem cu sprijinul întregii comunități a iubitorilor de sport din Sibiu.

Impulsionați de valorile sportului care ne-au unit în această asociație dorim să creem o echipă nouă bazată pe stabilitate, încredere, cu activitate pe perioadă nedeterminată. Dorim ca tinerii noștri care practică sport să aibă în față un model sănătos, un reper de performanță constant spre care să acceadă.

Pe această cale dorim să facem un apel către toți iubitorii sportului sibian să ni se alăture, să ne sprijine în acțiunile noastre viitoare care au un obiectiv foarte clar: o echipă a sibienilor care să ne readucă bucuria curată a fotbalului, nouă dar mai ales copiilor noștri.

Vom reveni cu un comunicat privitor la evoluția proiectului nostru precum și modalitățile concrete prin care orice persoană, fizică sau juridică, se poata alătura și sprijini noua echipă.

Împreuna putem reuși să dăm viață acestui ambițios proiect pentru că doar împreună suntem puternici!

Marius ANGHEL 22 Nov. 2012, 13:47 Special
Pe aceeași temă