CS Mioveni are jucător la naționala Under 18. În lotul României se află și juniori de la Chindia sau Metalul

Marius ANGHEL 15 Oct. 2016, 15:13 Special
CS Mioveni are jucător la naționala Under 18.** În lotul României se află și juniori de la Chindia sau Metalul

Unul dintre juniorii de la CS Mioveni se anunță a fi unul dintre viitorii componenți de bază ai na­țio­na­lei României. Mijlocașul Rareș Lazăr (foto, al treilea de la stânga la dreapta pe rândul de sus) are doar 18 ani și de trei ani este component al națio­nale­lor Under 15, Under 16, Under 17 și acum Under 18.

Săptămâna trecută, Lazăr a făcut parte din lotul convocat de Adrian Boiangiu pentru turneul amical internațional din Franța, acolo unde, pe lângă echipa-gazdă și echipa tricolorilor, au mai fost prezente naționalele Uruguayului și Rusiei. Fotbalistul galben-verde a fost titular în partida cu Franța (pierdută cu 3-0) și a intrat în minutul 65 al amicalului cu Uruguay (piedut cu 2-1) și în minutul 75 al partidei cu Rusia (pierdută cu 3-1). Pentru jucător, urmează acum o nouă convocare, sâmbătă, pentru o dublă testare cu Turcia la București, pe 18 și 20 octombrie.

Rareș Lazăr se află la Mioveni de doi ani. Jucătorul a apucat însă să debuteze în Liga 1 în mai 2014, pentru FC Vaslui, într-un meci cu Ceahlăul. A mai jucat și într-un alt meci al moldovenilor în Liga 1, contra Astrei. După FC Vaslui, pentru Lazăr a urmat o experiență scurtă la Tottenham, în Anglia, însă, până la urmă, transferul nu s-a mai concretizat. S-a întors în țară și a ajuns la CS Mioveni în februarie 2015, ca, un an mai târziu, el să debuteze în Liga a 2-a, unde a disputat un singur meci.

„O motivație și o emoție în plus!”

Rareș Lazăr, mijlocașul lui CS Mioveni, convocat la lotul Under 18, trăiește, de fiecare dată când evoluează sub tricolor, momente aparte. Fotbalistul ne-a explicat cum se simte și ce așteptări are pe viitor atât la club, cât și la națională.

– Rareș, cum te simți când îmbraci tricoul naționalei?
– E o motivație și o emoție în plus! E normal însă, doar e echipa națională, reprezint țara și apoi te reprezinți pe tine, ești mândru că ești acolo…

– Cum ai aprecia evoluțiile tale sub tricolor?
– E loc de mai bine, normal, pentru mine…. Dar important este că te întâlnești cu jucători și adversari de valoare și că, cu cât crești în vârstă, capeți experiență și valoare și crește nivelul de joc. Dar e loc de mai bine… De exemplu, că spuneam că întâlnești adversari de valoare… La meciul cu Franța, de acum, portarul lor are 31 de meciuri în Ligue 1 pentru Toulouse, iar fundașul central, 29 de meciuri pentru Lille. Eu cred că e ceva la acest nivel.

– Ce ți-ai propus pe plan intern cu clubul și pe plan internațional cu echipa națională?
– Pe moment vreau ca, mâine, când plec la reunirea lotului, să evoluăm eu și coechipierii la fel de bine ca în Franța, pentru că acolo am jucat bine, dar nu am avut rezultate. De asemenea, îmi mai doresc să fiu sănătos și să am evoluții bune la echipa mare a Mioveniului, unde vreau să ajung în această iarnă. Vreau să  fac acest pas.

– Până atunci, cum merg lucrurile la echipa a II-a?
– CS Mioveni II este o echipă de copii… Creștem meci de meci și încep să vină și rezultatele. Eu am jucat toate meciurile până acum, și asta m-a ajutat să intru în ritm. Am făcut meciuri bune…

5 jucători de la cluburi din Liga 2 sau 3 sunt convocați la naționala sub 18 ani a României

Pe lângă Rareș Lazăr de la CS Mioveni, la naționala sub 18 ani a României au fost convocați și alți patru jucători de la echipe din Liga 2 sau 3. Mihai Aioani (Chindia), Andrei Trușescu (SCM Pitești), Constantin Dima (Metalul Reșița) și Andrei David (Unirea 1924 Alba Iulia) sunt ceilalți juniori selectați de Adrian Boingiu pentru testele cu Turcia.

Reprezentativa Under 18 a României se va reuni, sâmbătă, la Centrul Național de Fotbal de la Buftea, în vederea pregătirii pentru o dublă întâlnire cu echipa similară a Turciei. Cele două meciuri de pregătire se vor disputa la Buftea, marți, 18 octombrie, respectiv joi, 20 octombrie.

Pentru aceste meciuri ale naționalei sub 18 ani, selecționerul Adrian Boingiu a convocat un lot de 18 jucători, care cuprinde doar jucători legitimați la cluburi din țară:

Portari: Daniel Andrei Vlad (CS Universitatea Craiova), Mihai Marian Aioani (Chindia Târgoviște);
Fundași: Sergiu Chirilă (ACS Regal Sport), Dan Mihai Berci (ACSF Alb – Negru al studenților clujeni), Andrei George Trușescu (SCM Pitești), Cristian Podină (ACS Poli Timișoara), Constantin Cristian Dima (Metalul Reșița);
Mijlocași: Raul Vidrăsan (FC Viitorul), Eduard Daniel Radu (ACS Regal Sport), Rareș Ștefănuț Lazăr (CS Mioveni), Radu Ștefăniță Boboc (FC Viitorul), Mihai Ene (FC Viitorul), Liviu Cosmin Gheorghe (FC Dinamo București), Alexandru Irinel Mățan (FC Viitorul);
Atacanți: Narcis Ionuț Popan (ACS Poli Timișoara), Robert Marian Moldoveanu (Dinamo), Andrei Sîntean (ACS Poli Timișoara), Andrei David (Unirea 1924 Alba Iulia).

Articol scris de Silviu MIHAI și Marius ANGHEL

Marius ANGHEL 15 Oct. 2016, 15:13 Special
Pe aceeași temă