CF Brăila cere Departamentului de Integritate și Antifraudă al FRF să îi scape de acuzele de blat. „Nu a avut, nu are și nu va avea niciodată vreo legătură cu pariurile”

Marius ANGHEL 07 Jun. 2015, 01:56 Special

Deranjată că numele CF Brăila apare într-un raport al Federbet, o organizație non-profit a operatorilor de pariuri din Europa, iar ProSport și presa locală a îndrăznit să scrie despre acest subiect, conducerea clubului de la malul Dunării a reacționat vehement și a emis un comunicat prin care încearcă să înlăture suspiciunile care planează asupra echipei din Liga 2. Șefii clubului din Brăila cer Departamentului de Integritate și Antifraudă al FRF să facă verificări în acest caz, la fel urmând a-i cere și Poliției?!

CF Brăila trece prin momente disperate și încearcă în aceste zile să obțină sprijin financiar de la Consiliul Local și cel Județean pentru a nu ajunge la desființare. Conducerea grupării speră la un răspuns pozitiv din partea Departamentului de Integritate și Antifraudă al FRF pentru a scăpa de aceste acuze și a nu periclita negocierile cu autoritățile locale.

Raportul Federbet a prezentat harta blaturilor din fotbalul continental în acest an, iar România este una dintre țările reprezentate în acest top rușinos. Organizația și-a schimbat felul în care prezintă raportul anual și se concentrează acum pe exemple concrete de meciuri trucate care servesc drept studiu de caz asupra modului în care se desfășoară blaturile. Meciurile trucate din țara noastră sunt prezentate în categoria „Noi tendințe” și au un numitor comun: echipa de ligă secundă Gloria Buzău.

  • CF Brăila – Gloria Buzău 3-2; s-a pariat 1 și peste 2,5 goluri
  • Gloria Buzău – SC Rapid Suceava 3-1; s-a pariat 1 și peste 3,5 goluri

 

Cronicile celor două meciuri suspecte:

„Nu distrugeti 100 de ani de istorie fotbalistică”. Brăila, motivată de propriul mesaj la meciul cu Gloria

Gloria, victorie de podium cu Rapid Suceava

CF Brăila este singurul club dintre cele trei enumerate mai sus care a avut o reacție oficială după ce numele său a apărut în raportul Febernet ca fiind parte dintr-un meci trucat.

„Avem 48 de partide în primele trei ligi la care există indicii că ar fi fost trucate. Până la toamnă, sperăm să avem probe suficiente pentru a dovedi că jocurile au fost aranjate”
Costin Negraru, manager Departament de Integritate și Antifraudă al FRF, într-o conferință de presă organizată pe 25 mai 2015

Iară comunicatul emis de conducerea CF Brăila pe pagina de Facebook a clubului:

„Clubul CF Brăila a luat act, cu profundă surprindere și îngrijorare, că în presa locală și națională au apărut niște articole referitoare la unele meciuri de fotbal susceptibile de blat, printre care este menționat și meciul dintre clubul CF Brăila și Gloria Buzău, din cadrul Ligii a II-a, seria I, disputat la Brăila, pe data de 2 mai 2015 și încheiat cu scorul de 3-2.
Dorim să asigurăm atât opinia publică cât și mass-media că, cel puțin de la schimbarea acționariatului, clubul CF Brăila nu a avut, nu are și nu va avea niciodată vreo legătură cu activitatea de pariuri sportive. După cum probabil cunoașteți, clubul CF Brăila este chiar unul dintre cluburile care au cerut în scris Federației Române de Fotbal scoaterea de la activitatea de pariuri a tuturor meciurilor din Liga 2, tocmai pentru a se evita întâmplări de acest gen!
De altfel clubul CF Brăila a reacționat întotdeauna cu duritate la astfel de cazuri care dăunează activității și imaginii clubului, așa cum s-a întâmplat și în anul 2014, în cazul fotbalistului Romario Marcel Gheorghe, căruia i-a fost reziliat imediat contractul, în urma unui sentințe definitive a Tribunalului Brăila.
Clubul CF Brăila își exprimă indignarea că asupra sa planează suspiciuni de aranjare a unor meciuri, mai ales că, în contextul situației actuale, când suntem în negocieri avansate cu autoritățile locale pentru o susținere financiară în vederea continuării activității, o astfel de acuză, fie ea și indirectă ne afectează iremediabil atât imaginea clubului nostru, cât și credibilitatea în fața partenerilor noștri de discuții, a suporterilor și a opiniei publice.
În dorința de a lămuri cât mai clar lucrurile și de a înlătura acuzele care planează asupra sa, clubul CF Brăila a înaintat Departamentului de Integritate și Antifraudă din FRF, adresa nr.403 din 5 iunie 2015, prin care se cere verificarea afirmațiilor privind meciul menționat mai sus.
Clubul CF Brăila se va pune oricând la dispoziția autorităților sportive și, dacă va fi cazul, și a organelor de cercetare judiciară, în speranța că adevărul va ieși la iveală, iar imaginea clubului nu va mai fi șifonată de asemenea acuzații care fac rău nu numai conducerii și jucătorilor acestui club, dar aduc atingere deopotrivă atât spiritului sportiv cât și fotbalului românesc.
Condamnăm cu tărie toate acuzațiile nefondate și afirmațiile tendențioase apărute la adresa clubului CF Brăila, formulate de terțe persoane, iar împreună cu casa de avocatură care ne asigură consultanță juridică, analizăm toate căile de acțiune prin care să ne îndreptăm împotriva acelora care defăimează, intenționat sau nu, prin afirmații nedovedite, imaginea și onoarea clubului nostru, mergând chiar până la acționarea respectivelor persoane în instanță.
În consecință, ca o primă masură, Consiliul de Administrație al clubului a decis ca luni, 8 iunie 2015, să depună o sesizare în acest sens către organele de poliție din municipiul Brăila pentru verificarea temeinică a tuturor aspectelor menționate în presă, aspecte care aduc o serioasă atingere imaginii clubului.

Clubul de Fotbal Brăila
5 iunie 2015″

Iată cererea către Departamentul de Integritate și Antifraudă al FRF:

 

Marius ANGHEL 07 Jun. 2015, 01:56 Special
Pe aceeași temă