Gloria, victorie de podium cu Rapid Suceava

Adrian Soare, Marius ANGHEL 01 Jun. 2015, 17:08 Campionat

Gloria Buzău și-a îndeplinit obiectivul din acest final de sezon, reușind clasarea pe poziția a treia în clasamentul Seriei I a Ligii 2, după ce în ultima etapă din play-off, sâmbătă, s-a impus fără probleme, scor 3-1, în confruntarea de pe teren propriu cu Rapid Suceava.

Gazdele au marcat primul gol prin Pălimaru (20), care din patru metri a deviat cu calcâiul în poartă mingea centrată de pe stânga de Ghiță. Chiar dacă buzoienii au dominat, oaspeții au izbutit totuși egalarea, Sava (34) fructificând cu o lovitură de cap un corner executat de Sfrijan. A fost dealtfel și scorul consemnat pe tabela de marcaj la finalul reprizei întâi.

După pauză, echipa din Crâng și-a intensificat acțiunile ofensive, iar la una dintre ele Ghiță a centrat în careu, iar tânărul mijlocaș Popescu, venit în viteză, a șutat de la 14 metri direct sub bara transversală și astfel scorul a devenit 2-1. Diferența putea fi mărită de Pălimaru (78), însă reluarea cu capul, din apropiere, a rămas fără rezultat, balonul ocolind cu puțin ținta. Peste doar câteva minute, autorul ratării i-a pasat în fața porții lui Răduca (81) și acesta din urmă a indeplinit doar o simplă formalitate pentru 3-1, scor rămas până la finalul meciului.

Gloria a încheiat campionatul pe locul 3, la 18 puncte în spatele echipei de pe treapta a doua, Academica Argeș, și la 30 de liderul FC Voluntari. Rapid CFR Suceava a încheiat sezonul pe locul 5, cu șapte puncte mai puține față de buzoieni.

GLORIA BUZĂ‚U        3
RAPID CFR SUCEAVA    1

Pălimaru ”20, N. Popescu ”59, Răduca ”80 / R. Sava ”35

Stoicescu – Cl. Dumitrescu, Ct. Vlaicu, Dăniță (cpt.), S. Agache – N. Popescu, G. Marcu, Al. Ioniță (Răduca ”55), D. Ghiță (M. Drăguț ”87) – Bobe, Pălimaru (Koprindzhiyski ”84)
Rezerve neutilizate: D. Sârbu – Cr. Iordache, F. Amet, Bg. Bălan
Antrenor: Ion Viorel

Ct. Pascal – D. Bălan (cpt.), R. Sava, R. Soare (Velescu ”65), Plecanciuc – Ferariu, Sfrijan, G. Apostol, Gheorghiciuc (C. Bosânceanu ”46) – Buziuc, Golofca
Rezerve neutilizate: Rebenciuc
Antrenor: Bogdan Tudoreanu

Stadion: Gloria (Buzău); Spectatori: 150; Arbitru: Iulian Călin (Ștefănești); Asistenți: Ciprian Petre Geambazu (Bușteni) și Damian Antal (Bacău); Jucătorul meciului: Nini Popescu.

Articol și foto de Adi SOARE

Adrian Soare, Marius ANGHEL 01 Jun. 2015, 17:08 Campionat
Pe aceeași temă