Adrian Matei: „Răducioiu a fost numit la națională pe pile”

Matei Udrea, Mihai Andries 18 Sep. 2014, 09:19 Special
Adrian Matei:**

Antrenorul Adrian Matei (46 de ani), fost jucător la Victoria, Rapid, Dinamo, Steaua și FC Național, acum lider cu Arieșul Turda în Seria a 5-a a Ligii a 3-a, explică dezastrul de la echipele naționale de juniori prin faptul că selecționerii au fost numiți grație relațiilor, și nu meritelor.

Fostul fundaș central spune că în special foștii componenți ai Generației de Aur s-au ajutat unii pe alții să ajungă în funcții, fără ca, în afara a două-trei excepții, ei să confirme ca antrenori. Reacția lui Matei a venit după ce naționala sub 17 ani a României a obținut, în două amicale pe teren propriu, un egal (0-0) și o înfrângere (1-3) cu Moldova.

„Alții ajung la echipele naționale fără să fi antrenat pe undeva”

„Numirile la echipele naționale de juniori se fac pe pile. Îmi cer scuze dacă greșesc, dar în situația asta e și Răducioiu. Eu antrenez la Arieșul Turda, în Liga a 3-a, și sunt neînvins din martie, iar alții ajung direct la echipele naționale fără să fi antrenat pe undeva, să fi demonstrat în vreun loc că știu meserie”, a comentat Adrian Matei, făcând aluzie și la eșecurile recente ale altor naționale de juniori: 0-8 cu Germania la echipe sub 21 de ani (antrenor Viorel Moldovan), 0-6 cu Anglia la echipe sub 19 ani (antrenor Doru Isac).

Imediat după meciul pierdut de tricolorii mici, președintele FRF, Răzvan Burleanu, a recunoscut: „Acest meci e un semnal de alarmă pe care noi, în interiorul FRF, l-am tras deja. Dorim o selecție cât mai corectă la acest nivel. Rezultatul acesta scoate în evidență că o țară cu mai puțin de 10 la sută din populația României reușește să ne bată pe teren propriu. E o lipsă de determinare care n-are ce să caute la nivel de națională, chiar dacă e joc amical”.

Referindu-se direct la antrenorul naționalei abia bătute de Moldova, Burleanu a precizat marți seara, la Look TV: „Răducioiu e pe o altă schemă financiară pe care am moștenit-o, ceva mai mare decât a celorlalți. Din noiembrie se va intra pe noua schemă financiară, astfel încât să nu mai existe discriminări”.

FRF nu i-a prelungit contractul lui Florin Răducioiu, care va fi înlocuit în această toamnă.

Articol scris de Matei UDREA

Matei Udrea, Mihai Andries 18 Sep. 2014, 09:19 Special
Pe aceeași temă