Adrian Horvat, greu de învins în Franța

11 Jun. 2009, 15:26 Special
Adrian Horvat, greu de învins în Franța

Juniorul Mureșului Deva, Adrian Horvat (foto), a fost declarat cel mai bun portar la un turneu internațional de fotbal desfășurat la Lens

O selecționată alcătuită din juniori între 17 și 19 ani, legitimați la echipe din Liga a II-a și a III-a din România, a participat zilele trecute la un turneu internațional găzduit de orașul Lens, alături de alte 9 formații de club din Europa.


Ciocolată dulce-amară

Echipa pregătită de trioul Marius Bălășoiu – Lucian Petre – Ștefan Marinescu, cu portarul devean Adrian Horvat (19 ani) între buturi, s-a clasat pe locul 3, după 1-0 cu Lens, în finala mică. Pentru performanța obținută, organizatorii le-au acordat românilor un premiu inedit, care a constat într-o cupă înaltă de 80 de centimetri și grea de 1,5 kilograme din ciocolată neagră, pe care jucătorii au mâncat-o cu poftă.

 

"Imediat după joc, în autocar,  am spart cupa și am împărțit-o între noi. Eu am mâncat o parte dintr-o toartă. Cum a fost ciocolata? Dulce-amară, poate pentru că nu am luat locul 1", a spus Horvat.

Locul 2 în grupă

Echipa României a terminat pe locul secund în Grupa A, în care a obținut următoarele rezultate: 3-1 cu Lille, 0-2 cu United Cambridge, 2-0 cu Anderlecht și 3-0 cu Katowice.

 

"Jocurile cu Anderlecht, Cambridge și finala mică au fost cele mai grele. Toate echipele aveau în componență jucători buni, de perspectivă. Am avut mult de furcă cu ei, însă cu excepția meciului cu United Cambrige, noi am învins", povestește portarul Mureșului Deva.

 

Turneul a fost câștigat de United Cambridge, care a dispus în finală, cu 3-1, de Dinamo Kiev, învingătoarea din Grupa  B.

"Din fotbalul mondial îmi place foarte mult cum apără Van der Sar, iar din țară de colegul meu Sile Rahoveanu, pe care îl admir încă de mic, iar acum mă ajută să mă perfecționez"
Adrian Horvat, portar Mureșul Deva

4 meciuri ca titular a apărat Adrian Horvat poarta Mureșului Deva în sezonul 2008-2009

Portar "made in Deva"

Goalkeaperul Adrian Horvat este un produs 100 la sută al Centrului de Copii și Juniori al Mureșului Deva. El a început fotbalul la vârsta de 6 ani la grupa de copii pregătită de Petre Dăscălița. A debutat în Liga a II-a sezonul trecut în meciul Mureșul – FC Caracal (scor 3-0), sub comanda antrenorului Gheroghe Barbu, iar de atunci a strâns 8 meciuri în poarta Devei. "Nu am să uit niciodată primul meu meci la echipa mare. Am primit cartonaș roșu în minutul 63, pentru că am jucat mingea cu mâna în afara careului", își amintește Adrian.

Articol scris de Sami Tamaș

 

11 Jun. 2009, 15:26 Special
Pe aceeași temă