Iencsi, mulțumit cu egalul la debutul pe banca Pandurilor: „Momentan, nu avem forța să atacăm promovarea!”

Mircea OGLINDOIU 12 Aug. 2017, 17:36 Campionat

La finalul partidei de la Motru, noul antrenor al Pandurilor s-a declarat mulțumit de punctul obținut de echipa sa, care a remizat, scor 3-3, cu Chindia Târgoviște.

„O partidă spectaculoasă, mai ales pentru spectatori. Am fost conduși cu 2-0, am întors rezultatul, iar apoi am fost egalați. Pot spune că rezultatul mă mulțumește. Adversarul ne-a surprins, în primul sfert de oră, cu 2 faze care nu anunțau nimic. Per ansamblu, am avut o primă repriză foarte slabă, am fost dominați, dar schimbările făcute după pauză ne-au ajutat să preluăm conducerea”, a declarat Adrian Iencsi la conferința de presă.

Acesta a mai adăugat că Pandurii nu are momentan forța să lupte pentru promovare: „Am avut slăbiciuni, dar trebuie să ținem cont că suntem o echipă nouă, care n-a făcut un cantonament și care are un antrenor venit de 3 zile. În conjunctura dată, e un rezutat mulțumitor acest egal cu Chindia, care e, probabil, cea mai experimentată echipă din Liga 2, cu un lot omogen și antrenor care are continuitate. Mi-aș fi dorit și eu să găsesc  la Pandurii o echipă cu un lot deja format, cu stabilitate financiară, ca să mă pot bate la primul loc. 

Eu sunt un antrenor care formează echipe, nu care găsește echipe gata formate. Îmi doresc că  întărim lotul, dar e greu să mai găsim jucători valoroși, ținând cont și de situația financiară a clubulul. În momentul de față, nu putem spune că Pandurii poate lupta pentru promovare. Sunt echipe omogene, care au stabilitate financiară. Obiectivul meu e să formez o echipă”.

Iencsi știe și ce așteaptă etapa viitoare de la echipa sa. „Sper ca etapa viitoare, la Metaloglobus, să facem un joc cu multă determinare, cu multă ambiție, așa cum am făcut în repriza secundă, cu Chindia. Vreau să văd progres de la meci la meci”.

Croitoru: „Ne propusesem victoria. E prea puțin un punct, din primele 2 etape”

De partea cealaltă, Nicolae Croitoru, antrenorul Chindiei, s-a arătat nemulțumit de remiza de la Motru, în contextul în care echipa sa are ca obiectiv promovarea.

„Un joc important pentru noi. Veneam după o înfrângere, poate, nemeritată cu UTA. Am început foarte bine jocul cu Pandurii, am marcat repede de două ori, după care am mai avut câteva posibilități să majorăm avantajul, însă pe finalul primei reprize, pe un moment de neatentie, am primit gol. Am gestionat destul de rău începutul reprizei secunde, când am permis adversarului să se apropie de careul nostru, motiv pentru care am fost egalați, și la scurt timp, chiar conduși.  Apoi am reușit să revenim în joc, am egalat și chiar puteam câștiga pe final. Nu este ceea ce ne-am propus de la acest meci, fiindcă voiam victoria. Avem doar un punct după primele două etape, ceea ce e foarte puțin, ținând cont de faptul că ne-am propus să ne clasăm la finele sezonului pe unul dintre cele două locuri promovabile”, a declarat Croitoru.

Pandurii – Chindia 3-3
Gabriel Dodoi (45, 69), Cristian Raiciu (67) / Georgian Honciu (3, 76- pen), Crinel Stoica (16)

Pandurii: Stanca (cpt.) – Vodă, Ciobanu, Lung, Drugă – Zaina (Dănăricu 46), Raiciu (Pârvulescu 75), Trifu – Bujor (Șendroiu 64), Dodoi, Rus
Rezerve neutilizate: D. Popescu – Homei, Celea, G. Tudoran
Antrenor: Adrian Iencsi

Chindia: I. Popescu – Martac, Vătavu, Ispas, Dumitrașcu – Neicuțescu, Honciu (cpt.) (Pencea 81), Mihai, Stoica, Matei (Nisipeanu 73), Băftoi (Neguț 64)
Rezerve neutilizate: Mieilă – Ciobotariu, Șerban, Acasandrei
Antrenor: Nicolae Croitoru

Stadion Minerul, Motru, spectatori 400
Arbitru: Robert Avram (Pitești); Asistenți: Cosmin Vătămanu și Mihăiță Necula (ambii din București).

Articol scris de Mircea OGLINDOIU

Mircea OGLINDOIU 12 Aug. 2017, 17:36 Campionat
Pe aceeași temă