Sibiul visează frumos după victoria cu Ripensia. Hermannstadt a dominat duelul celor două nou-promovate și rămâne liderul Ligii 2 | VIDEO Reacții după meci

Marius ANGHEL 07 Oct. 2017, 18:58 Campionat
Sibiul visează frumos după victoria cu Ripensia.** Hermannstadt a dominat duelul celor două nou-promovate și rămâne liderul Ligii 2 | VIDEO Reacții după meci
  • AFC Hermannstadt s-a impus cu 2-0 în meciul de astăzi, de pe teren propriu, cu Ripensia Timișoara, după golurile marcate de Bogdan Rusu și Ionuț Stoica, în urma unui meci dominat cap-coadă de ardeleni.
  • După desfășurarea etapei a 11-a, sibienii sunt în continuare lideri în eșalonul secund, în timp ce timișorenii au mai pierdut din cadență după startul excelent de sezon, fiind pe locul 6.
  • Frații brașoveni Popa au fost în duel în același flanc, cu câștig de cauză pentru Iulian, de la formația sibiană, în fața lui Adi, căpitanul oaspeților.
  • Ripensia a avut și un grup de susținători pe stadionul din orașul de pe malul Cibinului, însă galeria Hermannstadt-ului a asigurat fondul sonor al jocului.

 

Prima repriză a meciului dintre relevațiile Ligii 2 a aparținut în proporție covârșitoare sibienilor, care au făcut un adevărat asalt la poarta lui Iulius Rădulescu. Nou-promovata gazdă a demonstrat din nou că este mare favorită la promovare la jumătatea turului Ligii a 2-a, mai ales prin prisma jocului frumos și eficient imprimat de antrenorul timișorean Alexandru Pelici. Prima minge periculoasă a venit în minutul 12, când Dâlbea a tras peste poarta Ripensiei din doar câțiva metri. Cosmin Neagu, Iulian Popa și Bogdan Rusu au dus asaltul la buturile lui Rădulescu. Pe acest fond de joc a venit și primul gol, previzibil. Neagu a pasat bine de pe stânga pentru urcarea lui Bogdan Rusu (20), care a tras sănătos, la colțul lung, fără șanse pentru portarul advers.

Ocaziile Ripensiei, mai inofensive decât cele ale gazdelor

Ripensia și-a creat totuși trei ocazii. În minutul 27, fundașul stânga Călin Toma a urcat cu mingea, dar a mers prea în lateral, unde oricum l-a blocat Căbuz, care a fost apt pentru acest joc, după ce s-a întors de la naționala de tineret din motivul unei accidentări. Peste trei minute, Mediop a prins un șut din poziție bună, cu pământul, dar Căbuz a fost pe fază. O altă șansă a timișorenilor a avut loc în minutul 39, când Toma a executat o lovitură liberă de pe dreapta. Mingea a ajuns la Zaluschi, care din lateral a trimis spre poartă, fără probleme pentru goalkeeperul sibibian însă.

Până la finalul reprizei, gazdele au controlat jocul și au mai expediat șuturi care nu au prins spațiul porții.

Steop nu a putut să-l „desfacă” pe Alex Pelici nici în repriza a doua

La pauză, Remus Steop l-a scos pe Dumiter și l-a trimis pe teren pe Laurențiu Tudor. Totuși, fața jocului nu s-a schimbat semnificativ. Sibiul a dominat în continuare. Hergheligiu a trimis un balon periculos, respins de Apro în corner. Au urmat nu mai puțin de patru lovituri de la colț, dar timișorenii au scăpat fără gol primit. Asaltul a continuat cu șutul lui Boboc peste poartă, în minutul 58, și reluarea cu capul pe lângă a lui Dâlbea, în minutul 65. Gazdele au plusat și cu Sabin Lupu, care și-a intrat rapid în ritm. În minutul 73, l-a încurcat pe Bogdan Rusu la o fază de atac, însă apoi a contribuit la gol.

Hermannstadt, lider cu 3 puncte în fața Dunării Călărași

În minutul 76 a venit golul care a majorat diferența. Lupu a executat o lovitură liberă de pe partea stângă, mingea a fost deviată de Crișan, iar Ionuț Stoica a trimis spre colțul scurt și balonul a ricoșat din Rădulescu în poartă. Sibiul a continuat cu presiunea, dar Rădulescu a respins o altă minge a lui Lupu, în minutul 79, iar peste șapte minute a avut o paradă de excepție la o execuție a lui Daniel Tătar. Meciul s-a terminat 2-0 și sibienii au ajuns la 28 de puncte în clasament, față de cele 17 ale Ripensiei.

AFC HERMANNSTADT – RIPENSIA TIMIȘOARA 2-0
Bogdan Rusu 20′, Ionuț Stoica 76′

Cătălin Căbuz – Daniel Tătar, Radu Crișan, Ionuț Stoica, Claudiu Pamfile – Răzvan Dâlbea (cpt.), Robert Boboc (Lucian Dumitriu 82′) – Andrei Hergheligiu, Iulian Popa (Sabin Lupu 72′), Cosmin Neagu (Petrișor Petrescu 62′) – Bogdan Rusu
Rezerve neutilizate: Horațiu Moldovan – Mihai Stancu, Cătălin Pîrvulescu, Adrian Cîrstean
Antrenor: Alexandru Pelici

Iulius Rădulescu – Adrian Popa (cpt.), Flavius Vlădia, Claudiu Apro, Călin Toma – Marius Semeniuc (Denis Golda 86′), Adrian Zaluschi, Gabriel Stoi, Adrian Ungureanu (Sebastian Bobină 75′) – Andrei Dumiter (Laurențiu Tudor 46′), Mediop Ndiaye
Rezerve neutilizate: Dalin Munteanu – Eduard Codrean, Claudiu Matiș, Andrei Horcea
Antrenor: Remus Steop

Stadion: Municipal (Sibiu); Arbitru: Marian Barbu (Făgăraș); Asistenți: Marius Badea (Râmnicu Vâlcea) și Romică Bîrdeș (Pitești).

Ripensia a rămas pe locul 6, cu 17 puncte, și primește sâmbăta viitoare vizita celor de la CS Balotești. Hermannstadt va juca un nou meci important în deplasare, la ASA Târgu Mureș.

Eugen Beza – antrenor secund AFC Hermannstadt:

Remus Steop – antrenor principal Ripensia Timișoara:

Iulian Popa – mijlocaș AFC Hermannstadt:

Articol scris de Anda DELIU
Foto și video: fb FC Hermannstadt

Marius ANGHEL 07 Oct. 2017, 18:58 Campionat
Pe aceeași temă