Antrenorul Științei vorbește despre transferuri, obiectiv și plecarea lui Taciuc în Liga 1. „Asta le-am spus jucătorilor. Totul depinde de ei”

Știința Miroslava a avut un final de an 2017 foarte bun, cu trei victorii consecutive care au urcat echipa ieșeană până pe locul 13 în clasamentul ligii secunde. Antrenorul Adrian Kerezsy a reușit să redreseze echipa din mers, iar ultimele rezultate nu au fost întâmplătoare, ci rodul unor evoluții tot mai bune de la meci la meci ale Științei.

Kerezsy este convins că elevii săi pot continua și în 2018 parcursul bun din finalul anului trecut, cu atât mai mult cu cât oficialii Științei i-au dat asigurări că lotul va fi întărit. Tehnicianul speră să completeze lotul în toate compartimentele, pentru a avea dubluri pe fiecare post.

„Înainte de plecarea în cantonament sper să am lotul cristalizat. Vreau să pornesc la drum cu un lot de 24-25 de jucători. Probabil vor pleca doi-trei jucători, iar în loc vreau să completez lotul în fiecare compartiment cu fotbaliști peste media echipei. Vreau să am dubluri pe fiecare post”, a declarat Adrian Kerezsy, care ia în calcul și aducerea unor jucători sub formă de împrumut de la prim-divizionara CSM Poli: „Din câte am înțeles, Andu Moisi ar putea veni la noi sub formă de împrumut. Ar fi foarte bine. De asemenea, eu îmi doresc un portar de la Poli. Dacă își va reveni Kelava, unul dintre cei doi portari juniori foarte talentați ar putea veni să apere la noi. Mă refer la Axinte sau Târnovanu. Ar fi o șansă pentru unul din ei să joace meci de meci la Liga a 2-a”.

Kerezsy este optimist că echipa se va salva de la retrogradare: „Eu îmi doresc să terminăm cât mai sus în clasament. Am demonstrat că se poate. Important este să ne menținem în Liga a 2-a, să încheiem campionatul deasupra liniei. Ne așteaptă meciuri grele, dar sunt optimist că ne vom menține în Liga a 2-a. Dacă vom reuși să aducem câțiva jucători și cu o pregătire bună de iarnă, sunt convins că nu vom avea probleme”.

Îi caută înlocuitor lui Taciuc

Kerezsy speră ca în perioada următoare și alți tineri jucători de la Miroslava să intre în atenția oficialilor din Copou, așa cum s-a întâmplat cu Panțîru, Moisi și Chelaru.

„Mă bucur mult că Alexandru Taciuc a făcut pasul la Liga 1. Îi doresc mult succes la Poli Iași, are capacitatea de a se adapta. Este talentat, muncitor, serios. Flavius Stoican mi-a cerut referințe despre Taciuc înainte de a-l transfera, la fel și președintele Adrian Ambrosie. Ne va fi mai greu fără el în partea a doua a campionatului, dar sper să găsesc un înlocuitor poate chiar mai bun decât el. Sper ca și alți tineri jucători de la Știința să facă pasul la Liga 1. Chiar asta le-am spus jucătorilor în momentul în care am venit la echipă, acum două luni. Le-am dat exemplul lui Panțîru, care de la Liga a 3-a a ajuns să fie titular în Liga 1. Le-am spus că pot face saltul la primul eșalon, și iată dovada, transferul lui Taciuc. Totul depinde de ei. Calitate au, trebuie doar să muncească, să se antreneze, să joace bine și vor putea ajunge și ei la Liga 1″, spune Kerezsy.

Articol scris de Narcis POHOAȚĂ‚

Pe aceeași temă