19 ani de la dispariția lui Michael Klein! „Imaginați-vă că vă uitați în oglindă și vă vedeți doar pe jumătate”

Liga2.ro 02 Feb. 2012, 14:32 Special

De 19 ani, ziua de 2 februarie este una tristă pentru iubitorii fotbalului din România. Este ziua în care Michael Klein a decedat în urma unui infarct, în urma lui rămând Dominique (20 de ani), unicul său copil. Pentru al treilea an la rând, ProSport îi cinstește memoria fostului mare fundaș al Corvinului și al naționalei cu o istorisire.

E bine știut faptul că Andone și Klein au fost prieteni foarte buni. Ieșiri la restaurante cu familiile, vacanțe făcute împreună, dar mai ales interminabilele cantonamente de la Corvinul și de la echipa națională au sudat o relație extraordinară între cei doi. Din păcate, la doar 33 de ani, Klein a plecat fulgerător dintre noi. Dar relația lui Andone cu familia lui „Mișa” nu s-a încheiat în acel moment. Tehnicianul a luat-o sub aripa sa protectoare pe fiica lui Klein, Dominique. „O știu pe Dominique de când s-a născut. E ca un copil de-al meu. Mă interesez mereu de soarta ei, vorbim des și cel mai mult vreau să o văd realizată. Are multe lucruri de la Mișa (n.r. – Klein). A moștenit de la el caracaterul, entuziasmul, dar și încăpățânarea”, a declarat Andone.

„Ando, o parte importantă din viața mea”

Dominique se bucură din plin de ajutorul oferit de „Fălcos”, despre care are numai cuvinte de laudă. „Ando i-a fost ca un frate-tată lui meu și de-a lungul anilor și-a onorat atribuțiile de „unchi” veritabil. Este un om care te cutremură prin omenie, care radiază de veselie și bunătate. El va rămâne pentru totdeauna o parte importantă a vieții mele”, a spus Dominique, care simte tot mai mult lipsa tatălui ei: „Simt pretutindeni nevoia de a-l avea pe tata lânga mine. Pe cum înaintez în vârstă îi simt lipsa tot mai conștient. Imaginați-vă că vă uitați în oglindă și vă vedeți doar pe jumătate. Așa mă simt eu…”

Aș vrea ca tatăl meu să știe că, de când mi‑am început studenția, sunt într-o continuă transformare și mă surprind a fi tot mai altfel de la o lună la alta
Dominique Klein

Cine a fost Klein?
Michael Klein s-a născut pe 10 octombrie 1959, în satul Amnaș (Sibiu). A fost legitimat la Corvinul din 1973 până în 1989, când a trecut la Dinamo. Mișa a fost prezent la CE 1984 din Franța și CM 1990 din Italia. După 1990 s-a transferat la echipa germană de prima ligă Bayer Uerdingen. Cifrele carierei sale: 322 jocuri/36 goluri în Divizia A, 90/5 în echipa României, 13/2 în cupele europene și 62/0 în Germania. Michael Klein a murit pe 2 februarie 1993 la Krefeld, Renania de Nord-Vest, în timpul unui antrenament susținut cu echipa sa, Bayer Uerdingen.

Articol scris de Daniel REMEȘ
Foto: Dan TĂUȚAN

Liga2.ro 02 Feb. 2012, 14:32 Special
Pe aceeași temă