UTA caută să-și prelungească seria victoriilor

22 May. 2009, 16:02 Seria 2
UTA caută să-și prelungească seria victoriilor

Bătrâna Doamnă ar putea obține în meciul de sâmbătă seara a patra victorie consecutivă. Dacă UTA a scăpat de presiunea obiectivului, CFR Timișoara își joacă ultima carte de salvare la Arad. 

 

Ieșită din grijile retrogradării, UTA dorește să lege pe acest final de sezon o serie de victorii, care să o propulseze pe un loc cât mai bun la terminarea acestei ediții de campionat. Practic, alb-roșii ar fi la al patrulea succes consecutiv dacă trec de "leoparzii" timișoreni, iar săptămâna viitoare ar urma un nou meci la îndemână, cel din deplasare, cu Mechel Câmpia Turzii.
De partea cealaltă, CFR Timișoara se află la un pas de retrogradare, singura variantă a oaspeților, pentru a mai spera la salvare fiind o victorie la Arad.

 

Bătrâna Doamnă a avut din nou emoții legate de neprogramare, dar conducerea clubului a reușit să se achite la timp de datoriile (în jur de 22 de mii de euro) către o serie de foști sau actuali jucători. Staff-ul tehnic al echipei arădene se confruntă cu câteva probleme înaintea meciului de azi, în sensul că juniorii Toc și Țucudean sunt suspendați, în aceeași situație aflându-se și Nădăban.
 

Noutăți în toate compartimentele față de formula de start din meciul cu Deva

În aceste condiții, Ionuț Popa, Roland Nagy și Dan Țapoș vor începe jocul mai mult ca sigur cu Dumitru Copil, soluția cea mai la îndemână pentru acoperirea capitolului junior. Copil, care a fost titularizat și în amicalul de marți cu CSU Arad, ar urma să îi ia locul lui Drida, pe postul de mijlocaș central, însă ar putea să evolueze și în banda dreaptă.
De asemenea, în condițiile în care Mârne nu s-a pregătit la capacitate maximă în această săptămână, portarul arădean fiind incomodat de o rană la nivelul tălpii, în poartă va sta juniorul Bujor.

 

„Probleme medicale au Mârne, care nu va putea apăra în meciul cu CFR, Văsâie și Ghindaru, și ei nerefăcuți complet după problemele medicale. Mârne nu va prinde nici lotul, rezerva lui Bujor va fi Bodea. Foarte probabil, vom începe cu doi juniori în primul „11”, Bujor și Copil, o decizie finală vom lua în cursul zilei de sâmbătă”, spune Roland Nagy.

Schimbări față de primul „11” folosit în partida cu Mureșul Deva vor mai surveni și în apărare, unde Pașcovici, revenit în programul normal de pregătire, își va prelua aproape sigur locul pe banda stângă, în timp ce pentru postul de fundaș dreapta, în contextul în care Toc este suspendat, s-ar putea apela la Olariu. În mod normal, axul central al apărării rămâne bătut în cuie, Pocuca și Pascariu formând cu cuplu legat, care s-a achitat de sarcini în precedentele jocuri.

 

Concurență acerbă la mijloc
Dacă mijlocașii centrali vor fi aproape sigur Mutulescu și Copil, pe benzile laterale există destule semne de întrebare, Fritea și Jăpălău fiind soluții pentru partea stângă, în timp ce Polgar și Militaru sunt în concurență pentru postul de mijlocaș dreapta. Lee ar putea fi o altă variantă pentru banda dreaptă a liniei mediene, mai ales că fotbalistul sud-coreean centrează foarte bine și în ultimul timp este dispus și la efort. În cazul în care UTA va juca în sistem cu două vârfuri lucrurile sunt aproape clare, Leucuța și Mitu urmând să facă cuplu în atac.

 

Există însă și posibilitatea ca UTA să folosească cinci jucători la mijloc, caz în are Leucuța ar putea fi retras ca mijlocaș dreapta, iar Mitu ar rămâne vârf împins. Schimbările survenite în formula de start, trei jucători de bază (câte unul din fiecare compartiment) fiind suspendați, ar putea deregla puțin relațiile de joc, dar în același timp există posibilitatea ca UTA să câștige, prin introducerea unor jucători tineri, dornici de afirmare, la capitolul combativitate și ambiție.

 "Cele trei victorii consecutive ne obligă, ar fi benefic pentru toți să obținem un nou succes, trebuie să profităm de momentul favorabil și să continuăm șirul de victorii. Dacă băieții vor avea aceeași plăcere de a juca putem obține rezultate favorabile pe acest final de campionat",  a spus Roland Nagy.

 Partida dintre UTA și CFR Timișoara, programată sâmbătă seara, de la ora 20,30, va fi condusă la centru de Marian Bordea, din Sibiu, ajutat la cele două margini de Bogdan Medrea, din Râmnicu – Vâlcea și Nicolae Megheșan, din Târgu Mureș. Puteți urmări comentariul live al partidei pe www.liga2.ro.

 

 

Sursa: Observator.info

 

22 May. 2009, 16:02 Seria 2
Pe aceeași temă