UTA încă așteaptă să scape de „coada” Bătrâna Doamnă la federație

Marius ANGHEL 22 Jul. 2017, 18:34 Diverse
UTA încă așteaptă** să scape de

Chiar înaintea barajului de menținere/promovare cu ACS Poli Timișoara, echipa fanion a Aradului obținea un succes foarte important în Instanță. Prin decizie definitivă, din data de 7 iunie, echipa „roș-albă” are dreptul să folosească denumirea „Fotbal Club UTA Arad”, însă în înscrisurile Federației Române de Fotbal încă funcționează sub „UTA Bătrâna Doamnă”.

Avocatul Alin Vesa și șefii Suporter Club UTA, cei care s-au ocupat îndeaproape de această „speță”, au făcut din timp toate demersurile necesare la Ministerul Sporturilor. S-a trimis inclusiv Certificatul de Identitate Sportivă în original pentru operarea schimbării numelui, însă la Casa Fotbalului lucrurile se mișcă ceva mai greu.

La rândul lor, „oficialii” clubului UTA au pus la dispoziția departamentului juridic al FRF toate actele necesare, următorul pas fiind ratificarea Comitetului Executiv al FRF.

Din informațiile noastre, următoarea ședință a CEx e chiar marți, prilej cu care juristul Adrian Stângaciu ar trebui să pună pe ordinea de zi și dosarul UTA-ei, în așa fel încât startul noii stagiunii a ligii secunde să prindă formația lui Adrian Mihalcea sub noua denumire, FC UTA Arad.

„Ar trebui să fie o chestiune de zile până ce echipa va activa și la federație sub noua denumire. Nu cred că se pune problema să începem noua ediție de campionat tot cu > Bătrâna Doamnă după noi, dar, fiind în România, trebuie să ținem mereu cont de birocrație”, spune Dan Proca, președintele SCU.

La începutul săptămânii viitoare, prezența lui Claudiu Drăgan la Casa Fotbalului e necesară și în alte chestiuni, prilej cu care am putea afla mai multe despre partea cu schimbarea numelui.

Noua ședință CEx este așteptată și de echipa Piteștiului, nou-promovată în Liga 2, care așteaptă la rândul ei să i se aprobe schimbarea numelui din SCM Pitești în FC Argeș, lucru pe care ministrul Tineretului și Sportului a făcut-o deja.

Sursa: Sport Arad

Marius ANGHEL 22 Jul. 2017, 18:34 Diverse
Pe aceeași temă