Rufă s-a săturat să fie acuzat de datoriile pe care le are Vâlcea: „Vreau ca lumea să cunoască adevărul, eu am fost cel păcălit”

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 01 Jun. 2015, 18:02 Seria 2

Acuzat de actuala conducere CSM Râmnicu Vâlcea pentru datoriile clubului, fostul acționar majoritar din Zăvoi, Cătălin Rufă, și-a expus punctul de vedere.

Cătălin Rufă și Laurențiu Nițu au făcut schimb de cluburi în vara anului 2013, când șefii Damilei au preluat pe CSM, iar actualul finanțator al Reșiței a preluat echipa din Măciuca pe care a mutat-o în Valea Domanului.

„M-am săturat să tot citesc peste tot că eu l-am păcălit pe domnul Nițu, când, de fapt, eu am fost cel păcălit. Nu eu sunt cel care am dorit să plec de la Vâlcea, reprezentantul Primăriei, Eduard Vârlan, m-a împins să fac acest pas, iar Dan Nițu m-a rugat permanent să facem acel schimb de cluburi, spunea că, dacă nu vine el în Zăvoi, desființează Damila. Am ajuns la un acord, eu am preluat Damila cu 600 milioane lei datorie, Laurențiu Nițu a preluat CSM cu 2,8 miliardei lei datorie, s-au semnat actele, cei de la Damila și-au asumat datoria. Mai mult, primarul Gigi Matei a întocmit și el un act, prin care Laurențiu Nițu își asuma orice datorie a clubului. Nu se știa atunci de datoria imputată acum de Fisc, din anul 2009, înainte să vin eu la club. Iar pentru transferul lui Brănescu la Juventus, nu trebuia să plătim niciun impozit, eram societate pe pierdere” a declarat Cătălin Rufă.

Actualul finanțator al Metalului Reșița afirmă că frații Nițu nu au respectat un pact verbal și a fost nevoit să plătească 50 mii euro pentru trei foști jucători ai Damilei, care nu îi aparțin. „Știam din momentul schimbului de cluburi că, pentru frații Geantă și Iancu, Damila trebuie să plătească la Ardealul circa 50 mii euro în cazul unui viitor transfer, domnul Nițu m-a asigurat că nu voi avea probleme cu acest lucru, însă nu a fost deloc așa. Deja am plătit la Ardealul 25 mii euro, acum am pierdut încă un proces, trebuie să plătesc încă 25 mii euro, nu am ce face, plătesc. Dar și eu, de doi ani, îi plătesc salariul lui Daouda, care are contract cu CSM, eu mi-am respectat promisiunea, deși pot și eu să nu-l mai plătesc, iar el să facă memoriu la Federație. Am plătit deja 50 mii euro, aproape toată datoria lăsată de mine la Vâlcea. Vreau ca lumea să cunoască adevărul, eu am fost cel păcălit, nu a păcălit Rufă pe nimeni! Este adevărat însă că la Vâlcea, nu am putut să ofer suporterilor un fotbal de calitate, așa cum mi-aș fi dorit”, a spus omul de afaceri.

Cătălin Rufă și primarul de la Reșița sunt în relații reci, fapt care ar putea duce la o despărțire în această vară. „Eu am contract încă 47 de ani cu Primăria din Reșița, banii restanți care nu ne-au mai fost plătiți îi pot câștiga în instanță. Iar dacă voi fi nevoit să plec de la Reșița, contractul stipulează să primesc suma de 6 miliarde de lei vechi”, a mai spus Rufă.

CSM Râmnicu Vâlcea așteaptă în aceste zile un răspuns de la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne (TAS) în procesul cu FRF și LPF. Cum se știe, echipa olteană din Liga 2 cere la TAS un loc de Liga 1, valabil din următorul sezon, reclamând comisiile federale că nu i-au dat acest drept vara trecută, când a terminat în play-off-ul Seriei a II-a pe locul 3, după CS Universitatea Craiova, care nu avea cei trei ani consecutivi de afiliere.

CITEȘTE și: Vâlcea așteaptă cu sufletul la gură verdictul TAS: „Emoțiile sunt mari. Am crezut și credem în șansa noastră”

Tribunalul Vâlcea a acceptat intrarea în insolvență a echipei CSM Râmnicu Vâlcea. Administratorul judiciar explică pașii următori

Sătul de șicanele cu primarul din Reșița, Rufă joacă dur. Aruncă Snagovul ca viitoare variantă a destinației pentru Metalul: „Filmul ăsta l-am mai văzut”

Articol scris de Mădălin ENACHE

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 01 Jun. 2015, 18:02 Seria 2
Pe aceeași temă