TAS a stabilit startul procesului dintre CSM Râmnicu Vâlcea cu FRF și LPF. Oltenii vor loc în Liga 1

Marius ANGHEL 06 May. 2015, 14:16 Seria 2

Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne a programat pe data de 27 mai 2015 startul audierilor în procesul dintre clubul CSM Râmnicu Vâlcea versus Federația Română de Fotbal (FRF) și Liga Profesionistă de Fotbal din România (LPF). Echipa olteană din Liga 2 vrea să primească un loc în Liga 1, valabil din sezonul viitor.

După cum se știe, CSM Râmnicu Vâlcea a contestat anul trecut promovarea echipei CS Universitatea Craiova în Liga 1, care nu avea cei trei ani de afiliere la FRF, conform articolului 54 din statutul FRF, însă memoriul a fost respins de comisiile federale. Echipa condusă de Lucian Munteanu a mers mai departe și a ajuns la TAS, acolo unde pe 5 decembrie 2014 a depus dosarul. „Dacă în vara trecută am fost mai duri în declarații, pentru urgentarea analizei cazului nostru și nu a venit un răspuns, atunci ne-am dat seama că vom avea un răspuns doar dacă ajungem la TAS. Am avut răbdare, am încheiat un contract cu o casă de avocatură care să ne reprezinte. În acest moment, datorită clauzelor de confidențialitate care le-am avut, pot da mai multe amănunte. A trebuit întâi să urmăm pașii legali, să mergem la Disciplină, apoi la Recurs, iar în decembrie am ajuns la TAS. Am achitat taxa de 1.000 franci elvețieni pentru acceptarea dosarului nostru. Este un motiv de bucurie pentru noi, ne-a fost greu în această perioadă să fim acuzați, o parte din presă a semnalizat că noi ne-am retras plângerea în privința dreptului de promovare, dar, din cauza contractului de confidențialitate, nu am putut da un răspuns. Ne-am dus treaba ușor, ușor, la capăt, cu pași mărunți. Am ajuns într-un punct în care lucrurile nu mai depind de noi. Asta își dorea toată lumea, să ni se judece nedreptatea care ni s-a făcut în vara anului trecut. Toate demersurile au fost făcute, privind noul sezon de Liga 1, nu afectăm competiția. De luni, colegii mei pregătesc dosarul de licențiere” anunța șeful clubului vâlcean la o conferință de presă susținută la finalul lunii februarie a acestui an.

În baza aceluiași articol, UEFA a respins recent cererea CS U Craiova de a juca în sezonul viitor al cupelor europene, dând astfel, într-un fel, dreptate și CSM-ului, atunci când a contestat promovarea echipei din Bănie în Liga 1.

CITEȘTE și: Vâlcea vrea loc în Liga 1 din următorul sezon. Au contestat la TAS promovarea CS Univeristății: „De luni, colegii mei pregătesc dosarul de licențiere”

CSM Râmnicu Vâlcea este în insolvență, având datorii ce circa 800 mii euro, dintre care, 650 mii euro către Fisc, în baza unei reinterpretări a impozitelor din urmă cu 4-5 ani, o situație similară cu cea a Slatinei. FC Olt s-a retras din campionat din această cauză.

Articol scris de Adi Georgescu

Marius ANGHEL 06 May. 2015, 14:16 Seria 2
Pe aceeași temă