SPECIAL | Din poartă a plonjat la implanturi dentare! Un fost jucător al CSM Râmnicu Vâlcea a renunțat la fotbal și a ajuns un cunoscut medic stomatolog

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 31 Oct. 2017, 11:52 Special
  • După ce a renunțat în urmă cu 11 ani la cariera de fotbalist, fostul portar al echipei CSM Râmnicu Vâlcea, Alin Udeanu, a devenit acum un cunoscut medic stomatolog cu specializarea implantologie.
  • Povestea de succes a lui Alin Udeanu poate fi o lecție de viață pentru mulți tineri fotbaliști care nu se regăsesc în mocirla din eșaloanele inferioare.

 

În sezonul 2006-2007, pe când avea 17 ani, Udeanu debuta la Liga a 2-a pentru CSM Râmnicu Vâlcea, echipă pregătită atunci de Costel Pană. Fiind junior la acea vreme, tânărul prindea rar echipa CSM-ului, unde titulari de drept erau experimentații Florin Pampea și Adrian Rusandu.

La finalul acelui sezon, Alin Udeanu a luat brusc o decizie surprinzătoare. A renunțat la fotbal și a ales alt drum. Acum, la doar 29 de ani, fostul portar este un medic stomatolog implantolog cunoscut în Drăgășani, dar colaborează cu mai multe clinici și efectuează implanturi la Râmnicu Vâlcea, Pitești sau București. Nu regretă nicio secundă faptul că a renunțat la fotbal.

„Avem talent, dar nu aveam înălțime”

Alin Udeanu a făcut fotbal timp de 12 ani, dar a renunțat pe când avea doar 18 ani, fiind convins că nu putea face carieră pe postul de portar, datorită înălțimii. „Am început fotbalul de mic, cu antrenorul Ducu Morariu la Drăgășani, apoi am trecut la Petrolul II. Când aveam 13 ani am plecat prin intermediul lui Sorin Radu în Germania, la juniorii lui Kaiserslautern, după care am venit la CSM Râmnicu Vâlcea, în perioada în care era Costel Pană antrenor, iar echipa s-a bătut pentru promovare până în ultima etapă. Jucam pe postul de portar, aveam talent, dar nu aveam înălțimea necesară. Oricât aș fi muncit eu, la cum se joacă fotbalul de azi, în regim de viteză și forță, era greu să ajung la un nivel bun la înălțimea mea, de 1,76 metri, pentru postul de portar! Poate apucam să joc constant la Liga a 3-a sau Liga a 2-a, dar nu mă mulțumea atât. Voiam mai mult. Pentru mine a fost o perioadă extraordinară la CSM Râmnicu Vâlcea, mai ales că l-am prins antrenor pe Costel Pană, pe care sper să îl revăd curând în București. Regret doar că nu mai am timp să joc fotbal cu prietenii. O voi face mai des când lucrurile se vor așeza”, povestește Udeanu pentru Liga2.ro.


Alin Udeanu în poza de prezentare a lotului CSM Râmnicu Vâlcea, între cei doi portari în galben, Florin Pampea și Adrian Rusandu

La 17 ani a debutat la Liga a 2-a

Fiind junior, Alin Udeanu apăra constant la „satelitul” CSM-ului, la „județ”, dar a primit rar șansa de a evolua la prima echipă a clubului. „Eu eram mic, aveam 17 ani atunci, iar la echipă erau portari foarte buni: Pampea și Rusandu. La un moment dat, nu am mai răbdat și l-am întrebat pe antrenorul Costel Pană când joc și eu la echipa mare, iar dânsul m-a asigurat că la următorul joc voi fi cel puțin pe bancă, dar am avut ghinion și m-am accidentat la încălzire. Apoi, am jucat în amicale și am debutat în Cupă cu Mioveni și în campionat la Liga a 2-a cu Caracal, am prins ultimele 10 minute, aveam doar 17 ani”, își reamintește Udeanu.

Ratarea promovării în Liga 1 l-a făcut să renunțe la fotbal

La finalul campionatului 2016-2017, când CSM Râmnicu Vâlcea a ratat promovarea în ultima etapă, la Baia Mare, pierzând în deplasare pe terenul unei echipe deja retrogradate, tânărul a luat o decizie radicală! 

„După meciul de la Baia Mare am ajuns acasă și i-am spus tatălui meu că renunț la fotbal și mă fac medic stomatolog. Practic, m-am apucat de stomatologie din senin. Peste un an, am dat examen la Sibiu, unde am luat la locurile cu taxă, apoi am intrat la București, la Facultatea de Medicină Dentară din cadrul Universității Titu Maiorescu. A fost grea trecerea de la fotbal la stomatologie. Mi-am surprins plăcut prietenii, dar eu sunt foarte ambițios și nu fac lucruri cu jumătate de măsură!”, spune fostul portar.

Specializat pe implanturi, deschide cabinet și în Capitală

Ulterior, fostul portar de la CSM Râmnicu Vâlcea a investit mult în cursuri cu specializarea în implantologie, domeniu de care se ocupă acum în exclusivitate. „Am terminat Medicina Dentară, dar mi-am dat seama că nu am îndemânare pentru stomatologie clasică, am realizat că pentru mine este chirurgia dentară. Am făcut multe extracții la cabinet la Drăgășani și apoi am vrut să pun implanturi, este o ramură foarte grea a stomatologiei, dar am mers la multe cursuri de specializare, am investit mult stând pe lângă medici foarte buni. Până în primăvara anului viitor, vreau să îmi deschid cabinet și la București, am accesat fonduri europene, am găsit spațiu și vreau să fac o clinică frumoasă acolo. Pe lângă cabinetul de la Drăgășani, am colaborări cu multe clinici din țară, unde fac doar implanturi. Pentru a fi bun implantolog, nu trebuie să ai zeci de ani de stomatologie, contează efectiv exercițiul. Dacă asta faci zilnic și te specializezi la doctori de la care ai ce învăța, devii mai bun pe zi ce trece”, declară Alin Udeanu.

Articol scris de Adi Georgescu

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 31 Oct. 2017, 11:52 Special
Pe aceeași temă